Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

TEK SORACAĞINIZ ŞEHİT MADENCİ ANITI MIYDI?

Kozlu Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı ikinci oturumu 6 Eylül 2024 Cuma günü gerçekleştirildi. Birinci oturumun en can alıcı gündem maddesi Belediye Binası yanındaki Tören alanının Kozlu Merkezdeki eski Belediye Duraklarının olduğu yere yapılan Şehit Mustafa Sezer meydanına taşınmak istemesiydi. Biz yayınlarımızla bunun arkasında farklı bir amaç yattığını dile getirerek kamuoyunu aydınlatmaya çalıştık. Kozlu’nun ihtiyacına cevap veren içerisinde şehitler anıtı da bulunan bir tören alanı mevcutken bunu yıkıp imalatı ayıplı olduğu için müteahhidinin 4 yıl ihale yasağı aldığı, şu an bu imalattan ötürü Belediye ile ayıplı imalatın sorumlusu müteahhit firmanın mahkemelik olduğunu dile getirerek, ‘böyle bir karar belediyeyi zarara uğratır, mahkemelik olan firmayı haklı hale getirir’ şeklinde kamuoyunu aydınlatmaya çalıştık. Bugün gerçekleşecek olan Meclis Toplantısında muhalefet konumuna düşen Ak Parti’li belediye Meclis üyelerinin nasıl bir tutum göstereceğini çok merak ediyordum. Ama seçimden sonra Kozlu’da başlarını deve kuşu misali toprağa gömen Ak Parti Teşkilatı ve meclis üyeleri, Altuğ Dökmeci’ye asıl soracakları soruyu sormaktan ziyade işi arkadan dolaşmaya getirmişler. Böyle bir durumda Ak Parti’nin ortalığı ayağa kaldırmasını beklerdim. Dökmeci’ye öncelikle, ‘Senin amacın ne? Kozlu’nun zaten bütün ihtiyacını karşılayan bir tören alanı var! Bunu yıkıp ta ne yapacaksın? Amacın Müteahhit firmanın ayıplı imalatını yasal hale getirmek mi? Bu müteahhitle aranızda ne tür bir ilişki var?’ sorularını sormalarını beklerdim. Ama arkadaşlar, ‘Maden şehitleri anıtı ne olacak, şehitler anıt ağacı ne olacak?’ soruları ile kafasının arkasında başka hesap kitaplar olan Altuğ Dökmeci’nin ekmeğine yağ sürmüşler. Ne diyelim hayırlı mübarek olsun.
Ekleme Tarihi: 12 Eylül 2024 - Perşembe

TEK SORACAĞINIZ ŞEHİT MADENCİ ANITI MIYDI?

Kozlu Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı ikinci oturumu 6 Eylül 2024 Cuma günü gerçekleştirildi.

Birinci oturumun en can alıcı gündem maddesi Belediye Binası yanındaki Tören alanının Kozlu Merkezdeki eski Belediye Duraklarının olduğu yere yapılan Şehit Mustafa Sezer meydanına taşınmak istemesiydi.

Biz yayınlarımızla bunun arkasında farklı bir amaç yattığını dile getirerek kamuoyunu aydınlatmaya çalıştık.

Kozlu’nun ihtiyacına cevap veren içerisinde şehitler anıtı da bulunan bir tören alanı mevcutken bunu yıkıp imalatı ayıplı olduğu için müteahhidinin 4 yıl ihale yasağı aldığı, şu an bu imalattan ötürü Belediye ile ayıplı imalatın sorumlusu müteahhit firmanın mahkemelik olduğunu dile getirerek, ‘böyle bir karar belediyeyi zarara uğratır, mahkemelik olan firmayı haklı hale getirir’ şeklinde kamuoyunu aydınlatmaya çalıştık.

Bugün gerçekleşecek olan Meclis Toplantısında muhalefet konumuna düşen Ak Parti’li belediye Meclis üyelerinin nasıl bir tutum göstereceğini çok merak ediyordum.

Ama seçimden sonra Kozlu’da başlarını deve kuşu misali toprağa gömen Ak Parti Teşkilatı ve meclis üyeleri, Altuğ Dökmeci’ye asıl soracakları soruyu sormaktan ziyade işi arkadan dolaşmaya getirmişler.

Böyle bir durumda Ak Parti’nin ortalığı ayağa kaldırmasını beklerdim.

Dökmeci’ye öncelikle, ‘Senin amacın ne? Kozlu’nun zaten bütün ihtiyacını karşılayan bir tören alanı var! Bunu yıkıp ta ne yapacaksın? Amacın Müteahhit firmanın ayıplı imalatını yasal hale getirmek mi? Bu müteahhitle aranızda ne tür bir ilişki var?’ sorularını sormalarını beklerdim.

Ama arkadaşlar, ‘Maden şehitleri anıtı ne olacak, şehitler anıt ağacı ne olacak?’ soruları ile kafasının arkasında başka hesap kitaplar olan Altuğ Dökmeci’nin ekmeğine yağ sürmüşler.

Ne diyelim hayırlı mübarek olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.