Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

BU KIŞI ATLATABİLECEK Mİ?

Ziyaretine giden vatandaşa, sıkılmadan çekinmeden şu cümleleri kuran Belediye Başkanı; ‘Bana ne Kozlu’dan! Kozlu Benim umurumda mı? Ben babama vefa borcumu ödemek için geldim. Ben Ereğli’de havuzlu villayı, 65-70 bin lira maaşı bırakıp geldim. Şimdi burada her gün milletin derdini dinliyorum.’ Şimdi kalkmış sosyal medyadan ‘İşimiz Gücümüz Kozlu’ sloganı ile algı yaratmaya çalışıyor… Dört aydır hizmet denilen tek bir iş yaptığı yok! Seçim öncesi vaat ettiği projelerinden hizmet anlamında hayata geçirdiği bir tek şey var mı? Sosyal medya yalanları ve algı operasyonları ile vatandaşı oyalamaya devam ediyor… Bu oyalama nereye kadar devam eder, ne kadar sürer bilinmez. Ama çok uzun sürmez. Vatandaş düşündükleri kadar saf değil! Yani Sosyal Medya ekibi vasıtasıyla yaptıkları algıları çoğu insan yemiyor. Başta kendi çalışanları homurdanmaya başlamış bile. *** Bir örnek verelim; Sosyal medya ekibinin oluşturduğu videolarla, ‘Ilıksu Plajı’nı Kozlu’ya kazandırdık’ diye milleti saf yerine koymaya kalkışan bu anlayış ile ilgili geçen gün bir sohbete denk geldim. Aynen aktarıyorum; Bunlar, Ilıksu Plajını Kozlu’ya kazandırdık diyorlar. Sanki daha önce Ilıksu’da plaj yoktu. İki dağı yarıp sahile plaj yaptılar da Kozlu’ya plaj kazandırdılar… Mevcut plaja şezlong, şemsiye koyup, otoparktan para almaktan başka yaptıkları bir şey yok! Birde Kozlu halkının paraları ile yapılan, daha önce halkın ücretsiz faydalandığı kamelyaları, barbeküleri söktüler, nereye kime verdiler belli değil! Yerine belediye tesisi önüne koydukları, vatandaşı paralı yiyip içmeye mecbur bıraktıkları masa sandalyeler var. ‘Kozlu’ya Ilıksu Plajını Kazandırdık’ dedikleri, hizmet diye algı yarattıkları icraatları bu! Bunun üstüne daha ben tek bir yorum yapmam! Akılları sıra sosyal medya elemanları ile algı yapıp kandırdıklarını sandıkları vatandaş bu kadar bilinçli ve gerçeklere bu kadar hâkim durumda. *** Diğer yandan Cumhurbaşkanı’nın SGK’ya prim borcu olan belediyelerden SGK alacaklarının kaynağında tahsil edileceği açıklaması ile ortalığı ayağa kaldıran bu değerli ve dürüst arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Bırakın geçmişte kalan borçları kimin yaptığını da, göreve geldiğiniz dört aydır, yani kendi döneminize ait SGK primlerini düzenli ödüyor musunuz? Onu açıklayın. İşiniz gücünüz algı. *** İki kişinin bildiği sır değildir! Başkanlık makamında oturan insanın her lafı sokakta gündem olur! Onun için ağzından çıkana dikkat edeceksin başkan efendi. Bir gün, ‘Bana ne Kozlu’dan Kozlu Benim umurumda mı?’ deyip, Öbür gün, ‘işimiz gücümüz Kozlu’ diyemezsin! Bir gün ‘bu gidişle biz bu kışı çıkartamayız’ deyip, Öbür gün, ‘çok yakında belediyenin mali yapısını düzeltip, belediyeyi düze çıkartacağız’ diyemezsin. Yerseniz, deyip, bir gün öyle bir gün böyle konuşursan, başta personel olmak üzere vatandaşın üzerinde hiçbir inandırıcılığın kalmaz…   Sahi bizde çok merak ediyoruz; Bu kışı atlatabilecek misin?
Ekleme Tarihi: 08 Ağustos 2024 - Perşembe

BU KIŞI ATLATABİLECEK Mİ?

Ziyaretine giden vatandaşa, sıkılmadan çekinmeden şu cümleleri kuran Belediye Başkanı;

‘Bana ne Kozlu’dan!
Kozlu Benim umurumda mı?

Ben babama vefa borcumu ödemek için geldim.

Ben Ereğli’de havuzlu villayı, 65-70 bin lira maaşı bırakıp geldim.

Şimdi burada her gün milletin derdini dinliyorum.’

Şimdi kalkmış sosyal medyadan ‘İşimiz Gücümüz Kozlu’ sloganı ile algı yaratmaya çalışıyor…

Dört aydır hizmet denilen tek bir iş yaptığı yok!

Seçim öncesi vaat ettiği projelerinden hizmet anlamında hayata geçirdiği bir tek şey var mı?

Sosyal medya yalanları ve algı operasyonları ile vatandaşı oyalamaya devam ediyor…

Bu oyalama nereye kadar devam eder, ne kadar sürer bilinmez.

Ama çok uzun sürmez.

Vatandaş düşündükleri kadar saf değil!

Yani Sosyal Medya ekibi vasıtasıyla yaptıkları algıları çoğu insan yemiyor.

Başta kendi çalışanları homurdanmaya başlamış bile.

***

Bir örnek verelim;

Sosyal medya ekibinin oluşturduğu videolarla,

‘Ilıksu Plajı’nı Kozlu’ya kazandırdık’ diye milleti saf yerine koymaya kalkışan bu anlayış ile ilgili geçen gün bir sohbete denk geldim.

Aynen aktarıyorum;

Bunlar, Ilıksu Plajını Kozlu’ya kazandırdık diyorlar.

Sanki daha önce Ilıksu’da plaj yoktu. İki dağı yarıp sahile plaj yaptılar da Kozlu’ya plaj kazandırdılar…

Mevcut plaja şezlong, şemsiye koyup, otoparktan para almaktan başka yaptıkları bir şey yok!

Birde Kozlu halkının paraları ile yapılan, daha önce halkın ücretsiz faydalandığı kamelyaları, barbeküleri söktüler, nereye kime verdiler belli değil! Yerine belediye tesisi önüne koydukları, vatandaşı paralı yiyip içmeye mecbur bıraktıkları masa sandalyeler var.

‘Kozlu’ya Ilıksu Plajını Kazandırdık’ dedikleri, hizmet diye algı yarattıkları icraatları bu!

Bunun üstüne daha ben tek bir yorum yapmam!

Akılları sıra sosyal medya elemanları ile algı yapıp kandırdıklarını sandıkları vatandaş bu kadar bilinçli ve gerçeklere bu kadar hâkim durumda.

***

Diğer yandan Cumhurbaşkanı’nın SGK’ya prim borcu olan belediyelerden SGK alacaklarının kaynağında tahsil edileceği açıklaması ile ortalığı ayağa kaldıran bu değerli ve dürüst arkadaşlara bir soru sormak istiyorum.

Bırakın geçmişte kalan borçları kimin yaptığını da, göreve geldiğiniz dört aydır, yani kendi döneminize ait SGK primlerini düzenli ödüyor musunuz? Onu açıklayın.

İşiniz gücünüz algı.

***

İki kişinin bildiği sır değildir!

Başkanlık makamında oturan insanın her lafı sokakta gündem olur!

Onun için ağzından çıkana dikkat edeceksin başkan efendi.

Bir gün, ‘Bana ne Kozlu’dan Kozlu Benim umurumda mı?’ deyip,

Öbür gün, ‘işimiz gücümüz Kozlu’ diyemezsin!

Bir gün ‘bu gidişle biz bu kışı çıkartamayız’ deyip,

Öbür gün, ‘çok yakında belediyenin mali yapısını düzeltip, belediyeyi düze çıkartacağız’ diyemezsin.

Yerseniz, deyip, bir gün öyle bir gün böyle konuşursan, başta personel olmak üzere vatandaşın üzerinde hiçbir inandırıcılığın kalmaz…  

Sahi bizde çok merak ediyoruz;

Bu kışı atlatabilecek misin?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.