Sitenin sağında bir giydirme reklam

MÜFTÜOĞLU 1 KASIM SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Siyaset 03.11.2015 - 17:39, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 4095+ kez okundu.
 

MÜFTÜOĞLU 1 KASIM SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

CHP Türkiye Cumhuriyetinin teminatıdır. Seçim sonuçlarından çıkarmamız gereken dersler var. Milletin iradesini ve halkın tercihini yadsıyarak değil kutsayarak siyaset yapmalıyız
CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Buket Müftüoğlu, partisinin Kdz. Ereğli ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi. İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçerek 1 Kasım seçim sürecini değerlendiren Müftüoğlu “Seçim sonuçlarından çıkarmamız gereken dersler var. Milletin iradesini ve halkın tercihini yadsıyarak değil kutsayarak siyaset yapmalıyız” dedi. Müftüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Şunu unutmayalım ki, ölümü gösterip sıtmaya razı edilen bir dönemden geçiyoruz" dedi. CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olduğunu iddia eden Müftüoğlu, konuşmasında partisinin gençleşmesi gerektiğini anlattı. Altı okun millete iyi anlatılması gerektiğine vurgu yapan Müftüoğlu, şunları söyledi: "Yani Türk milletini maalesef AK Parti iktidarı ölümle korkutup sıtmaya razı etmiş durumdadır. Aslında hepimiz bu toplumun bir parçası, hepimizin ekonomik zorlukları var. Bu ekonomik zorluklar bugünün zorlukları değil. CHP tek başına 1950’den beri iktidarda değil. Öncelikle ülkeyi, yaşananları ve içinde bulunduğumuz kaosu değerlendirirken ya da suçlarken CHP’nin ideolojisini 1950’den bu tarafa iktidar olamamış bu halka istediklerini verememiş olmasıyla da değerlendirmek lazım. Ülkeyi bu hale getirenler 1950’den bu tarafa hep sağ iktidarlar olmuştur. Yaşananlardan ders çıkarmak gerektiği sözünü veriyorum. Kendi adıma benim de ders çıkarmam gereken konular var. Eğer Zonguldak’a, Ereğli’ye aşığım diyorsam, hayatımın yarısını burada geçiriyorsam, o zaman örgütümün gençleşmesi, kadınların daha çok bu parti içerisinde öz ailesindeki kadar güven duyması, örgütlerin yenilenmesi, gençlerin partiye dolup taşması için ben de az çalıştım. Bu konuda bütün CHP’lilerden özür diliyorum. Bundan sonra şuna söz veriyorum ki yeni yüzler, eski tecrübeli kadroların asla küsmediği, destek olduğu, bir birlerine arka çıktığı bir Ereğli ilçe örgütü yaratmak için elimden geleni yapacağım."dedi. CHP'de yenilenme ihtiyacı olduğuna da vurgu yapan Müftüoğlu,  “Halka dokunmakta, samimiyette eksiğiz. Düzeltmemiz gereken bütün unsurları aile içinde tartışacağız. Tabi ki bunların üstesinden geleceğiz.  Ama şunu biliyorum ki, CHP bu devletin teminatıdır. Ana muhalefette olduğumuz yıllar içerisinde Türkiye’yi uçurumdan kurtaran birçok karara imza attık. Bu ülkenin temel, kültürel, ekonomik, sosyal; bütün anayasal haklarının arkasında muhalefette dahi olsa CHP vardır. Bunu unutmamamız gerek."dedi
CHP Türkiye Cumhuriyetinin teminatıdır. Seçim sonuçlarından çıkarmamız gereken dersler var. Milletin iradesini ve halkın tercihini yadsıyarak değil kutsayarak siyaset yapmalıyız

CHP Zonguldak Milletvekili Adayı Buket Müftüoğlu, partisinin Kdz. Ereğli ilçe teşkilatında basın toplantısı düzenledi. İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçerek 1 Kasım seçim sürecini değerlendiren Müftüoğlu “Seçim sonuçlarından çıkarmamız gereken dersler var. Milletin iradesini ve halkın tercihini yadsıyarak değil kutsayarak siyaset yapmalıyız” dedi.

Müftüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; "Şunu unutmayalım ki, ölümü gösterip sıtmaya razı edilen bir dönemden geçiyoruz" dedi. CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin teminatı olduğunu iddia eden Müftüoğlu, konuşmasında partisinin gençleşmesi gerektiğini anlattı. Altı okun millete iyi anlatılması gerektiğine vurgu yapan Müftüoğlu, şunları söyledi:
"Yani Türk milletini maalesef AK Parti iktidarı ölümle korkutup sıtmaya razı etmiş durumdadır. Aslında hepimiz bu toplumun bir parçası, hepimizin ekonomik zorlukları var. Bu ekonomik zorluklar bugünün zorlukları değil. CHP tek başına 1950’den beri iktidarda değil. Öncelikle ülkeyi, yaşananları ve içinde bulunduğumuz kaosu değerlendirirken ya da suçlarken CHP’nin ideolojisini 1950’den bu tarafa iktidar olamamış bu halka istediklerini verememiş olmasıyla da değerlendirmek lazım. Ülkeyi bu hale getirenler 1950’den bu tarafa hep sağ iktidarlar olmuştur. Yaşananlardan ders çıkarmak gerektiği sözünü veriyorum. Kendi adıma benim de ders çıkarmam gereken konular var.

Eğer Zonguldak’a, Ereğli’ye aşığım diyorsam, hayatımın yarısını burada geçiriyorsam, o zaman örgütümün gençleşmesi, kadınların daha çok bu parti içerisinde öz ailesindeki kadar güven duyması, örgütlerin yenilenmesi, gençlerin partiye dolup taşması için ben de az çalıştım. Bu konuda bütün CHP’lilerden özür diliyorum. Bundan sonra şuna söz veriyorum ki yeni yüzler, eski tecrübeli kadroların asla küsmediği, destek olduğu, bir birlerine arka çıktığı bir Ereğli ilçe örgütü yaratmak için elimden geleni yapacağım."dedi.

CHP'de yenilenme ihtiyacı olduğuna da vurgu yapan Müftüoğlu, 

“Halka dokunmakta, samimiyette eksiğiz. Düzeltmemiz gereken bütün unsurları aile içinde tartışacağız. Tabi ki bunların üstesinden geleceğiz.  Ama şunu biliyorum ki, CHP bu devletin teminatıdır. Ana muhalefette olduğumuz yıllar içerisinde Türkiye’yi uçurumdan kurtaran birçok karara imza attık. Bu ülkenin temel, kültürel, ekonomik, sosyal; bütün anayasal haklarının arkasında muhalefette dahi olsa CHP vardır. Bunu unutmamamız gerek."dedi


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.