Sitenin sağında bir giydirme reklam

MHP’Lİ ÖZDEMİR’DEN İTHAL KÖMÜR TEPKİSİ

Siyaset 05.08.2022 - 07:39, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7874+ kez okundu.
 

MHP’Lİ ÖZDEMİR’DEN İTHAL KÖMÜR TEPKİSİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kozlu İlçe Başkanı Muhammet Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yerli kömür kullanımı ve üretiminin milli beka sorunu olduğunu dile getirerek sahip çıkılmasına vurgu yaptı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kozlu İlçe Başkanı Muhammet Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yerli kömür kullanımı ve üretiminin milli beka sorunu olduğunu dile getirerek sahip çıkılmasına vurgu yaptı. İthal kömür kullanımına destek verilmesini eleştiren Özdemir,''Türkiye’nin 1 kuruşu bile dışarı çıkmasın diyorsan kömür madenine sahip çıkıp, iş gücünü katlamalıyız” dedi. MHP Kozlu İlçe Başkanı Muhammet Özdemir paylaşımında şunları dile getirdi;  “Son günlerde ilimizde adeta bir rant yarışına giren ve herkesin dilinde olan ithal kömür konusu hakkında açıklama yapmak zorunda kaldık. Kimimizin okul harçlığı, kimimizin geçim kaynağı, kimimizin ise ısınma ihtiyacı olan kömür madeni Uzun Mehmet’in 8 Kasım 1829’da kömürü bulmasının ardından, 1848’den bu yana 173 yıldır Zonguldak’ta üretimi yapılan taşkömürü, ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor ve edecektir de. Kömür uzun yıllardan bu yana Zonguldak-Karabük-Bartın illerini içine alan bölgede şehir planlama da dahil belirleyici olmuştur. Demir-çelik ve çimento fabrikalarıyla termik elektrik santralleri kömüre dayalı sanayi fabrikaları olarak ülkeye hizmet vermiş ve vermeye devam etmektedir. Milli Beka diye yola çıkacaksak, Türkiye’nin 1 kuruşu bile dışarı çıkmasın diyorsan kömür madenine sahip çıkıp, iş gücünü katlamalıyız. Orhan Velinin de dediği gibi; Siyah akar Zonguldak’ın deresi Yüz karası değil, kömür karası Böyle kazanılır ekmek parası. Biz kara elmas dedik ve elmasımıza sahip çıkmak için Milliyetçi Hareket Partisi Kozlu İlçe Başkanlığı olarak elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kozlu İlçe Başkanı Muhammet Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yerli kömür kullanımı ve üretiminin milli beka sorunu olduğunu dile getirerek sahip çıkılmasına vurgu yaptı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kozlu İlçe Başkanı Muhammet Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yerli kömür kullanımı ve üretiminin milli beka sorunu olduğunu dile getirerek sahip çıkılmasına vurgu yaptı. İthal kömür kullanımına destek verilmesini eleştiren Özdemir,''Türkiye’nin 1 kuruşu bile dışarı çıkmasın diyorsan kömür madenine sahip çıkıp, iş gücünü katlamalıyız” dedi.

MHP Kozlu İlçe Başkanı Muhammet Özdemir paylaşımında şunları dile getirdi;

 “Son günlerde ilimizde adeta bir rant yarışına giren ve herkesin dilinde olan ithal kömür konusu hakkında açıklama yapmak zorunda kaldık.

Kimimizin okul harçlığı, kimimizin geçim kaynağı, kimimizin ise ısınma ihtiyacı olan kömür madeni Uzun Mehmet’in 8 Kasım 1829’da kömürü bulmasının ardından, 1848’den bu yana 173 yıldır Zonguldak’ta üretimi yapılan taşkömürü, ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor ve edecektir de.

Kömür uzun yıllardan bu yana Zonguldak-Karabük-Bartın illerini içine alan bölgede şehir planlama da dahil belirleyici olmuştur. Demir-çelik ve çimento fabrikalarıyla termik elektrik santralleri kömüre dayalı sanayi fabrikaları olarak ülkeye hizmet vermiş ve vermeye devam etmektedir.

Milli Beka diye yola çıkacaksak, Türkiye’nin 1 kuruşu bile dışarı çıkmasın diyorsan kömür madenine sahip çıkıp, iş gücünü katlamalıyız.

Orhan Velinin de dediği gibi;

Siyah akar Zonguldak’ın deresi

Yüz karası değil, kömür karası

Böyle kazanılır ekmek parası.

Biz kara elmas dedik ve elmasımıza sahip çıkmak için Milliyetçi Hareket Partisi Kozlu İlçe Başkanlığı olarak elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.