Sitenin sağında bir giydirme reklam

KOZLU BELEDİYESİ İMAR AFFI MI ÇIKARTIYOR?

Kozlu 10.03.2016 - 12:51, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8537+ kez okundu.
 

KOZLU BELEDİYESİ İMAR AFFI MI ÇIKARTIYOR?

Kozlu Belediye sınırları içerisinde özellikle Merkez mahallesi, Fatih ve 19 Mahallelerinde, arsa ve binası bulunan mülkiyet sahiplerinin dikkatine!!!
Yeni hazırlanan Revizyon İmar Planları ile arsanız ya da binanız imarsız konuma düşmüş olabilir.Belediyeden arsalarınızın imar durumunu öğrenmek için başvuruda bulunup süresi içerisinde itirazda bulunmayan mülkiyet sahipleri sonradan herhangi bir hak talep edemeyecekler.Zonguldak İdare mahkemesinin Kozlu'nun Revizyon İlan Planlarını iptal etmesinin ardından plansız konuma düşen ve bugüne kadar Belediye Meclisi'nin ada ve parsel başına yaptığı imar düzenlemeleri ile inşaatlara yol veren Ertan Şahin yönetimindeki Kozlu Belediyesi, 7 Mart'ta toplanan Mart ayı birinci meclis oturumunda adeta İmar affı niteliğinde hazırlanan yeni Revizyon İmar Planlarında son noktaya gelindiğini ilan etti.Hazırlanan yeni Revizyon İmar Planlarında en çok dikkat çeken ayrıntı ise 34 Bin nüfusa göre ve yine bütün halinde hazırlanmamış olması.Ayrıca bir bütün halinde hazırlanmadığı için iptal edilen Kozlu'nun eski Revizyon İmar Planlarından sonra 3 etap halinde yeniden hazırlanan Revizyon İmar Planlarında mahkemenin bozma gerekçelerine uyulup uyulmadığına merak edilen önemli hususlardan bir diğeri.Yeni hazırlanan Revizyon İmar Planlarının 3 etapta hazırlanmış olması ve muhalefet gurubunun önerge vererek planların birer örneğini istemesine rağmen Şahin ve yönetimindeki AKP grubunun ret oyları ile planların muhalefetten gizlenmeye çalışılması akıllara farklı sorular gelmesine neden oldu.Yeni hazırlanan Revizyon imar planına göre mevcut yüksek katlı (9 kat ve üstü) binaların durumu aynen eski planda olduğu gibi korunurken yeni işlenecek bina ve arsa konumlarında kat eksiltmesine gidilmesi, akıllara 'Acaba bunlar yeni Revizyon İmar Planları ile birlikte birilerine kıyak yaparken başkalarının canını mı yakacaklar?' sorusunu getirdi.Bu durumda Kozlu Belediye sınırları içerisinde arsası olan mülkiyet sahiplerinin Belediyeye giderek arsalarının son yapılan Revizyon imar planına göre durumlarını öğrenmeleri zorunluluk haline gelmiş oluyor. Çünkü bazı arsalarda kat eksiltmesi bazılarının da imarsız kalması olasılık dahilinde görünüyor. Süresi içerisinde revizyon imar planına itiraz etmeyen mülkiyet sahipleri mağdur olabilirler.(BKH)
Kozlu Belediye sınırları içerisinde özellikle Merkez mahallesi, Fatih ve 19 Mahallelerinde, arsa ve binası bulunan mülkiyet sahiplerinin dikkatine!!!

Yeni hazırlanan Revizyon İmar Planları ile arsanız ya da binanız imarsız konuma düşmüş olabilir.
Belediyeden arsalarınızın imar durumunu öğrenmek için başvuruda bulunup süresi içerisinde itirazda bulunmayan mülkiyet sahipleri sonradan herhangi bir hak talep edemeyecekler.
Zonguldak İdare mahkemesinin Kozlu'nun Revizyon İlan Planlarını iptal etmesinin ardından plansız konuma düşen ve bugüne kadar Belediye Meclisi'nin ada ve parsel başına yaptığı imar düzenlemeleri ile inşaatlara yol veren Ertan Şahin yönetimindeki Kozlu Belediyesi, 7 Mart'ta toplanan Mart ayı birinci meclis oturumunda adeta İmar affı niteliğinde hazırlanan yeni Revizyon İmar Planlarında son noktaya gelindiğini ilan etti.
Hazırlanan yeni Revizyon İmar Planlarında en çok dikkat çeken ayrıntı ise 34 Bin nüfusa göre ve yine bütün halinde hazırlanmamış olması.
Ayrıca bir bütün halinde hazırlanmadığı için iptal edilen Kozlu'nun eski Revizyon İmar Planlarından sonra 3 etap halinde yeniden hazırlanan Revizyon İmar Planlarında mahkemenin bozma gerekçelerine uyulup uyulmadığına merak edilen önemli hususlardan bir diğeri.
Yeni hazırlanan Revizyon İmar Planlarının 3 etapta hazırlanmış olması ve muhalefet gurubunun önerge vererek planların birer örneğini istemesine rağmen Şahin ve yönetimindeki AKP grubunun ret oyları ile planların muhalefetten gizlenmeye çalışılması akıllara farklı sorular gelmesine neden oldu.
Yeni hazırlanan Revizyon imar planına göre mevcut yüksek katlı (9 kat ve üstü) binaların durumu aynen eski planda olduğu gibi korunurken yeni işlenecek bina ve arsa konumlarında kat eksiltmesine gidilmesi, akıllara 'Acaba bunlar yeni Revizyon İmar Planları ile birlikte birilerine kıyak yaparken başkalarının canını mı yakacaklar?' sorusunu getirdi.
Bu durumda Kozlu Belediye sınırları içerisinde arsası olan mülkiyet sahiplerinin Belediyeye giderek arsalarının son yapılan Revizyon imar planına göre durumlarını öğrenmeleri zorunluluk haline gelmiş oluyor. Çünkü bazı arsalarda kat eksiltmesi bazılarının da imarsız kalması olasılık dahilinde görünüyor. Süresi içerisinde revizyon imar planına itiraz etmeyen mülkiyet sahipleri mağdur olabilirler.(BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.