Sitenin sağında bir giydirme reklam

AKDEMİR ARAŞTIRMACI GAZETECİ YAZAR UĞUR MUMCU’YU ANDI

Gündem 25.01.2017 - 23:32, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8029+ kez okundu.
 

AKDEMİR ARAŞTIRMACI GAZETECİ YAZAR UĞUR MUMCU’YU ANDI

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 24 Ocak 1993 tarihinde arabasına bomba yerleştirilerek suikast sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun 24’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Akdemir, “Uğur Mumcu, demokrasi ve adalet için mücadele eden aydınlarımızdan birisiydi. Bir fikir insanının haince suikasta uğraması hiçbir şekilde kabul edilemez. Mumcu’nun hayatını kaybetmesinin üzerinden tam yirmi dört yıl geçti. Kalemini sadece kendi doğrularını ve gördüğü gerçekleri yazmak için kullanmış, barış, demokrasi, adalet, özgürlükler, emek için mücadele vermiş, hayatı pahasına da olsa doğruları söylemekten geri durmamış, Laik Cumhuriyetin, Atatürk Devrimlerinin, yara almaması için suikast sonucu yaşamını yitirmiştir. Mumcu, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diyordu. Bu yüzden çok okuyan, araştıran, sorgulayan, belgeleriyle konuşan biriydi.  Bu acı olayın arkasındaki sorumluların biran önce ortaya çıkarılması ve vicdanların temizlenmesi gerekmektedir. Bu ülkenin önemli değerlerini aydınlarını asla unutmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Uğur Mumcu olmak üzere bu uğurda yaşamını yitiren tüm aydınlarımızı saygıyla anıyorum”
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 24 Ocak 1993 tarihinde arabasına bomba yerleştirilerek suikast sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun 24’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Akdemir, “Uğur Mumcu, demokrasi ve adalet için mücadele eden aydınlarımızdan birisiydi. Bir fikir insanının haince suikasta uğraması hiçbir şekilde kabul edilemez.

Mumcu’nun hayatını kaybetmesinin üzerinden tam yirmi dört yıl geçti. Kalemini sadece kendi doğrularını ve gördüğü gerçekleri yazmak için kullanmış, barış, demokrasi, adalet, özgürlükler, emek için mücadele vermiş, hayatı pahasına da olsa doğruları söylemekten geri durmamış, Laik Cumhuriyetin, Atatürk Devrimlerinin, yara almaması için suikast sonucu yaşamını yitirmiştir. Mumcu, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz diyordu. Bu yüzden çok okuyan, araştıran, sorgulayan, belgeleriyle konuşan biriydi.  Bu acı olayın arkasındaki sorumluların biran önce ortaya çıkarılması ve vicdanların temizlenmesi gerekmektedir. Bu ülkenin önemli değerlerini aydınlarını asla unutmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Uğur Mumcu olmak üzere bu uğurda yaşamını yitiren tüm aydınlarımızı saygıyla anıyorum”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.