Sitenin sağında bir giydirme reklam
BALYOZ(Editörden)
Köşe Yazarı
BALYOZ(Editörden)
 

YERLİ VE MİLLİ KURU FASÜLYE TARİFİ

Türk toplumu olarak atalardan kalan damak lezzetlerimizin başında gelir kuru fasulye. Önemini anlatmak için halk arasında kullanılan deyimler bile vardır. ‘Kendini Kuru fasulye gibi nimetten sayma’ denir. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yetişir(di)… Son yıllarda zirve yapan (!), ülkemizin kalkınmasına (!) vesile olan politikalarımız değişince, kuru fasulyenin de eski itibarı kalmadı. Kuzu eti, Ceylan eti, biftek ve bonfile ile beslenmeye alışan halkımız artık kuru fasulye ye itibar etmez oldu. Ancak itibardan taviz vermemekte kararlı olan Kuru fasulye dik başlılığını muhafaza edip, kendini kg’ı 36 TL gibi bir fiyatla ağırdan satmaya devam ediyor. Olaki, kendini hala nimetten saydırmakta ısrarcı olan kuru fasulye ye hala özlem duyanlar var olabileceğini de tahmin ederek, Uzmanından harika bir tarif yayınlayalım dedik. Türk Usulü Kuru Fasulye Tarifi; 2 su bardağı Güney Kore Fasulyesi 2 kaşık Tunus Zeytinyağı 300 gr. Sırbistan kırmızı eti 1 adet İran kuru soğanı 2 adet KKTC sivri biberi 1 kaşık Ukrayna domates salçası 2 adet Çin sarımsağı Yanına 3 bardak Amerikan Pirinci ile yapılan pilav. Rus Doğalgazı ile Fransız malı              Düdüklü tencerede pişirilir. Afiyet olsun. Yerseniz… 
Ekleme Tarihi: 25 Şubat 2021 - Perşembe

YERLİ VE MİLLİ KURU FASÜLYE TARİFİ

Türk toplumu olarak atalardan kalan damak lezzetlerimizin başında gelir kuru fasulye.
Önemini anlatmak için halk arasında kullanılan deyimler bile vardır.
‘Kendini Kuru fasulye gibi nimetten sayma’ denir.
Ülkemizin çeşitli bölgelerinde yetişir(di)…
Son yıllarda zirve yapan (!), ülkemizin kalkınmasına (!) vesile olan politikalarımız değişince, kuru fasulyenin de eski itibarı kalmadı.
Kuzu eti, Ceylan eti, biftek ve bonfile ile beslenmeye alışan halkımız artık kuru fasulye ye itibar etmez oldu.
Ancak itibardan taviz vermemekte kararlı olan Kuru fasulye dik başlılığını muhafaza edip, kendini kg’ı 36 TL gibi bir fiyatla ağırdan satmaya devam ediyor.
Olaki, kendini hala nimetten saydırmakta ısrarcı olan kuru fasulye ye hala özlem duyanlar var olabileceğini de tahmin ederek,
Uzmanından harika bir tarif yayınlayalım dedik.
Türk Usulü Kuru Fasulye Tarifi;
2 su bardağı Güney Kore Fasulyesi
2 kaşık Tunus Zeytinyağı
300 gr. Sırbistan kırmızı eti
1 adet İran kuru soğanı
2 adet KKTC sivri biberi
1 kaşık Ukrayna domates salçası
2 adet Çin sarımsağı
Yanına 3 bardak Amerikan Pirinci ile yapılan pilav.
Rus Doğalgazı ile Fransız malı              Düdüklü tencerede pişirilir.
Afiyet olsun.
Yerseniz… 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.