Sitenin sağında bir giydirme reklam

SORUŞTURMA KİMİN UMURUNDA?

Kozlu 15.08.2015 - 03:01, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7031+ kez okundu.
 

SORUŞTURMA KİMİN UMURUNDA?

Zonguldak Valiliği, Kozlu Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığını bir kere daha göreve çağırıyoruz!!!
    Savcılık soruşturması devam eden inşaat alanı ile ilgili İnşaat tam gaz devam ediyor! Mahkemenin soruşturma sonuçlanana kadar inşaatı tedbirden durdurması gerekmez mi? Soruşturma devam ederken İnşaatın tüm hızıyla devam etmesine Kozlu Belediye Başkanlığı neden izin veriyor? Kozlu Belediye Başkanı’nın bu tutumu görevi kötüye kullanıp kamuyu zarara uğratma suçu sayılmaz mı? Soruşturma sonunda doğabilecek bir kamu zararından soruşturma sürerken inşaatın yapılmasına göz yuman kamu görevlileri sorumlu değil midir? Gazetemiz tarafından daha önce de gündeme getirilen Zonguldak İli Kozlu İlçesi Belediyesi tarafından satışı yapılan ve halen yargılanması devam eden eski Terminal Alanını kapsayan 13 Pafta, 2Ada, 81no’lu parsel’de inşaat tüm hızıyla devam ediyor. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 16.03.2015 tarih ve 2013/5910 soruşturma numarası ile bilirkişi raporu olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosuna yazdığı yazı ile 13 Pafta, 2Ada, 81no’lu parsel için belediye ve İhale Mevzuatına hâkim özellikle biri Sayıştay Emekli Denetçisi olmak üzere, önceki bilirkişi raporu veren 3 kişi dışındaki, 3 kişilik bilirkişi heyeti tarafından soruşturma izin dosyalarının incelenmesi talebini yok sayan soruşturmanın neticelenmesini dahi beklemeyen Kozlu Belediyesi’nin göz yumduğu inşaat dava konusu olan arsada tüm hızıyla devam ediyor!  Buradan Kamuoyu adına soruyoruz; Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin yargılaması devam eden Belediyeye ait bir arsa ile ilgili Savcılık Soruşturması devam ederken davalı olan tarafa yapı ruhsatı vermiş midir? Vermiş ise bu yasal mıdır? Daha kamu zararı olup olmadığı tespit edilemeden soruşturma devam ederken Ertan Şahin’in uzlaşma kararı alması hatalı değil midir? Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının ilgi yazı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından istediği bilirkişi heyeti satışta kamu zararı olduğunu tespit ederse, uzlaşma imzalayan ve inşaatın yapımına göz yuman Ertan Şahin bunun bedelini ne şekilde ödeyecektir? Yasalar önünde bu kadar riski göze alacak kadar Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’in İnşaatın sahibi olan firma ile ne derece bir yakınlığı vardır? Olası kamu zararının daha büyük oluşmaması adına davalı arsadaki yapımı hızla devam eden inşaatı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tedbiren durdurması gerekmez mi? Kamuoyu Belediye’nin bu derece duyarsızlığı karşısında Devletin temsilcileri olan Kozlu Kaymakamı Sayı Ahmet Karakaya’yı, Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban’ı ve Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Necip Topuz’u göreve çağırıyor.(BKH)
Zonguldak Valiliği, Kozlu Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığını bir kere daha göreve çağırıyoruz!!!

 

 

Savcılık soruşturması devam eden inşaat alanı ile ilgili İnşaat tam gaz devam ediyor!

Mahkemenin soruşturma sonuçlanana kadar inşaatı tedbirden durdurması gerekmez mi?

Soruşturma devam ederken İnşaatın tüm hızıyla devam etmesine Kozlu Belediye Başkanlığı neden izin veriyor?

Kozlu Belediye Başkanı’nın bu tutumu görevi kötüye kullanıp kamuyu zarara uğratma suçu sayılmaz mı?

Soruşturma sonunda doğabilecek bir kamu zararından soruşturma sürerken inşaatın yapılmasına göz yuman kamu görevlileri sorumlu değil midir?

Gazetemiz tarafından daha önce de gündeme getirilen Zonguldak İli Kozlu İlçesi Belediyesi tarafından satışı yapılan ve halen yargılanması devam eden eski Terminal Alanını kapsayan 13 Pafta, 2Ada, 81no’lu parsel’de inşaat tüm hızıyla devam ediyor.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 16.03.2015 tarih ve 2013/5910 soruşturma numarası ile bilirkişi raporu olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosuna yazdığı yazı ile 13 Pafta, 2Ada, 81no’lu parsel için belediye ve İhale Mevzuatına hâkim özellikle biri Sayıştay Emekli Denetçisi olmak üzere, önceki bilirkişi raporu veren 3 kişi dışındaki, 3 kişilik bilirkişi heyeti tarafından soruşturma izin dosyalarının incelenmesi talebini yok sayan soruşturmanın neticelenmesini dahi beklemeyen Kozlu Belediyesi’nin göz yumduğu inşaat dava konusu olan arsada tüm hızıyla devam ediyor! 

Buradan Kamuoyu adına soruyoruz;

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin yargılaması devam eden Belediyeye ait bir arsa ile ilgili Savcılık Soruşturması devam ederken davalı olan tarafa yapı ruhsatı vermiş midir?

Vermiş ise bu yasal mıdır?

Daha kamu zararı olup olmadığı tespit edilemeden soruşturma devam ederken Ertan Şahin’in uzlaşma kararı alması hatalı değil midir?

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının ilgi yazı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından istediği bilirkişi heyeti satışta kamu zararı olduğunu tespit ederse, uzlaşma imzalayan ve inşaatın yapımına göz yuman Ertan Şahin bunun bedelini ne şekilde ödeyecektir?

Yasalar önünde bu kadar riski göze alacak kadar Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin’in İnşaatın sahibi olan firma ile ne derece bir yakınlığı vardır?

Olası kamu zararının daha büyük oluşmaması adına davalı arsadaki yapımı hızla devam eden inşaatı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tedbiren durdurması gerekmez mi?

Kamuoyu Belediye’nin bu derece duyarsızlığı karşısında Devletin temsilcileri olan Kozlu Kaymakamı Sayı Ahmet Karakaya’yı, Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban’ı ve Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Necip Topuz’u göreve çağırıyor.(BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.