Sitenin sağında bir giydirme reklam

FATİH SİTESİ’NDE SAĞLI SOLLU İMAR RANTI!!!

Kozlu 21.09.2014 - 15:14, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7040+ kez okundu.
 

FATİH SİTESİ’NDE SAĞLI SOLLU İMAR RANTI!!!

*Kozlu’da yandaş müteahhitlere özel imar uygulamaları mı yapılıyor? *Çatı katlarında çekme zorunluluğu yok mu? *Dükkân asma katları daireye mi dönüştürülmüş? *Bunu düzeltmek için imar değişikliği yapılıp iki kat yada daha fazlası mı verilecek? *İnşaatın yan tarafındaki arazi hangi belediye meclis üyesinin yakınına ait? *Ertan Şahin Lokman Hekim olup dertlere deva mı olmaya çalışıyor? *Bir taşla üç kuş misali, imar değişikliği ada bazında yapılıp, Karakuş’un babası da mı yararlansın diye hesap ediliyor?
Ertan Şahin’in Kozlu’da İnşaat Sektörünün önünü açmak bahanesi ile kendisine ve bazı belediye meclis üyelerinin yakınlarına ait inşaatlarda imar düzenlemesine giderek fazla imalatları meşru hale getirmeye çalıştığı iddia ediliyor. İddialara göre, Merkez Mahallesi Fatih Sitesi mevkiinde Ertan Şahin’e yakınlığı ile tanınan bir müteahhite ait inşaatın, asma kat tabir edilen dükkân katlarının daireye çevrilmesi, çatı katlarında çekme şartının uygulanmaması gibi imalat fazlalıklarının, görmezden gelinerek, imar değişikliği yapılmak ve 2 kat fazla projelendirme yoluna gidilmek suretiyle, meşru hale getirileceği belirtiliyor. Yine başka bir iddiaya göre, aynı inşaatın yanında bulunan, bir belediye meclis üyesinin yakınına ait olduğu ifade edilen arsanın da, aynı imar değişikliği ile fazladan kat artırımı yapılmak suretiyle, haksız değer artışı ve kişiye özel rant sağlanacağı sağlanacağı ifade ediliyor. İddiaların bir taşla üç kuş vurmak misali olan başka bir tanesi ise, imar düzenlemesinin ada bazında yapılmak sureti ile, aynı binanın diğer yanındaki eski kooperatif evlerinin olduğu kısımda da ciddi kat artışları sağlayacak olması. Adı geçen binanın yan tarafındaki eski kooperatif evlerinden bir tanesinde Kozlu Belediyesine önceki dönemden de işler yapan, Kozlu Sahil Projesi ve Kozlu Parke taş kaplama ihalesinin yüklenicisi olan Ankara’daki Zonguldaklı İş adamı Tuncay Karakuş’un babasının oturuyor olması, Kozlu kamuoyunda,  ‘İlginç tesadüf mü desek, yoksa bir taşla üç kuş vurmak mı?’ şeklinde eleştirilere neden oluyor. Kozlu kamuoyunun asıl cevabını beklediği en önemli soru ise, Bu tür kişiye özel yapılacağı iddia edilen imar değişiklikleri neyin karşılığında olduğu!!! Kozlu kamuoyu bekliyor. Şimdi Ertan Şahin çıksın açıklasın, iddialara cevap versin; İddialar asılsızdır. Burada hiçbir imar düzenlemesi yapılmayacaktır desin! Burada fazla imalat yoktur desin! Fazla imalat varsa kesinlikle bir imar düzenlemesi yapılmayacaktır. Gerekli yaptırım uygulanacaktır desin! BAKALIM DİYEBİLECEK Mİ?
*Kozlu’da yandaş müteahhitlere özel imar uygulamaları mı yapılıyor? *Çatı katlarında çekme zorunluluğu yok mu? *Dükkân asma katları daireye mi dönüştürülmüş? *Bunu düzeltmek için imar değişikliği yapılıp iki kat yada daha fazlası mı verilecek? *İnşaatın yan tarafındaki arazi hangi belediye meclis üyesinin yakınına ait? *Ertan Şahin Lokman Hekim olup dertlere deva mı olmaya çalışıyor? *Bir taşla üç kuş misali, imar değişikliği ada bazında yapılıp, Karakuş’un babası da mı yararlansın diye hesap ediliyor?

Ertan Şahin’in Kozlu’da İnşaat Sektörünün önünü açmak bahanesi ile kendisine ve bazı belediye meclis üyelerinin yakınlarına ait inşaatlarda imar düzenlemesine giderek fazla imalatları meşru hale getirmeye çalıştığı iddia ediliyor.

İddialara göre, Merkez Mahallesi Fatih Sitesi mevkiinde Ertan Şahin’e yakınlığı ile tanınan bir müteahhite ait inşaatın, asma kat tabir edilen dükkân katlarının daireye çevrilmesi, çatı katlarında çekme şartının uygulanmaması gibi imalat fazlalıklarının, görmezden gelinerek, imar değişikliği yapılmak ve 2 kat fazla projelendirme yoluna gidilmek suretiyle, meşru hale getirileceği belirtiliyor.

Yine başka bir iddiaya göre, aynı inşaatın yanında bulunan, bir belediye meclis üyesinin yakınına ait olduğu ifade edilen arsanın da, aynı imar değişikliği ile fazladan kat artırımı yapılmak suretiyle, haksız değer artışı ve kişiye özel rant sağlanacağı sağlanacağı ifade ediliyor.

İddiaların bir taşla üç kuş vurmak misali olan başka bir tanesi ise, imar düzenlemesinin ada bazında yapılmak sureti ile, aynı binanın diğer yanındaki eski kooperatif evlerinin olduğu kısımda da ciddi kat artışları sağlayacak olması.

Adı geçen binanın yan tarafındaki eski kooperatif evlerinden bir tanesinde Kozlu Belediyesine önceki dönemden de işler yapan, Kozlu Sahil Projesi ve Kozlu Parke taş kaplama ihalesinin yüklenicisi olan Ankara’daki Zonguldaklı İş adamı Tuncay Karakuş’un babasının oturuyor olması, Kozlu kamuoyunda,  ‘İlginç tesadüf mü desek, yoksa bir taşla üç kuş vurmak mı?’ şeklinde eleştirilere neden oluyor.

Kozlu kamuoyunun asıl cevabını beklediği en önemli soru ise, Bu tür kişiye özel yapılacağı iddia edilen imar değişiklikleri neyin karşılığında olduğu!!!

Kozlu kamuoyu bekliyor. Şimdi Ertan Şahin çıksın açıklasın, iddialara cevap versin;

İddialar asılsızdır. Burada hiçbir imar düzenlemesi yapılmayacaktır desin!

Burada fazla imalat yoktur desin!

Fazla imalat varsa kesinlikle bir imar düzenlemesi yapılmayacaktır. Gerekli yaptırım uygulanacaktır desin!

BAKALIM DİYEBİLECEK Mİ?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.