Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

KAFAYA BAK KAFAYA

O kafayla kalkmış, Kozlu’da Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil eden makama talip oluyor! Geçen haftaki köşe yazımda bu makama layık olmayan ama hangi akıl, hangi öz güvenle anlayamadığım bazı tiplerin bu makama talip olduklarını eleştirmek için isim vermeden şu satırları yazmıştım; ‘‘Kendinde öz güven patlaması yaşayıp, İlçe Başkan adayı olarak ortaya çıkan bazı isimler, Kozlu’da birçok kişiye, ‘Yok artık kalite bu kadar da düşmüş olamaz’ şeklinde yorum yaptırdılar. İş adamı diye ortada gezip, başkanlara yağcılık ve yalakalık yapmaktan başka meziyeti olmayan, maddi çıkar ve yalakalık uğruna iftira ve mahkemede yalancı şahitlik dâhil her türlü onursuzluğu yapanlar mı ararsınız, onun bunun kızına sarkıntılık yapan, evliyken genç sevgili yapan, işçisine yedirdiği yemeğin parasını, arabasına aldığı lastiğin parasını ödemeyenler mi ararsınız, bazı tipler çıkmış Genel Başkanı temsil etme cesaretini kendinde bularak o makama talip olmuşlar. Allah’tan bunların ne mal olduğunu herkes biliyor da temayül sonrası hemen saf dışı edilmişler…’’ Yazının ardından bu tiplerden bir tanesi, çıkmış meydana, bazı partililere, ‘Beni Tansel’e siz yazdırıyorsunuz!’ diye posta koyuyormuş… Şok oldum. Allah bu saatten sonra verir mi bilmem ama önce akıl fikir, sonra onur, gurur, haysiyet versin. Ulan biz adamın adını yazsak, Onun, 'yok o ben değilim’ diye inkâr edeceği yerde, Bu çıkmış, ‘Tansel beni yazıyor. Beni siz yazdırıyorsunuz’ diye feveran ediyor. Vallahi o sıfatları kabullenmiş olması beni ilgilendirmiyor. Demek ki adam (!) kendinden emin. Ne halt yediğini biliyor ve inkâr etmiyor. Ama işin beni İlgilendiren kısmı bu tiplerin daha önce de dediğim gibi Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil eden bir makama talip olması! Eskilerin bir sözü geldi aklıma; ‘Ar perdesi yırtılmış olandan her şeyi bekle' derlerdi büyüklerimiz. Sanırım bu da o misal bir şey olsa gerek. PROTOKOL YÜZSÜZLERİ Anlamayan, anlamak istemeyen, İşi arsızlığa yüzsüzlüğe vuranlar için bu üçüncü yazışım. Üç değil, otuz üç kere olsa yine yazacağım! Resmi törenlerde herkesin temsil ettiği makama göre bir protokol sıralaması vardır! Kozlu Kayakamlığının da bir Protokol Listesi var! Merak eden girsin Kozlu Kaymakamlığının Resmi İnternet sitesinden incelesin. O listede kimin Protokolde hangi sırada olduğu yazıyor! Yani o listede ‘törene erken giden ön koltukta oturur, makam mevki meraklıları haydi hızlı koşun’ yazmıyor! Her neyse lafın tamamı deliye söylenirmiş… Ama yalandan kimse kendini deliliğe de vermesin! Önceki gün Kozlu Kent Meydanında 19 Eylül Gaziler Günü kutlama törenleri vardı. Kozlu İlçe Jandarma Komutanı, Kozlu İlçe Emniyet Müdürü, Kozlu Belediye Başkan Yardımcıları, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdür vekili ayakta kaldı! Şimdilik yazacaklarım bu kadar…
Ekleme Tarihi: 21 Eylül 2023 - Perşembe

KAFAYA BAK KAFAYA

O kafayla kalkmış, Kozlu’da Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil eden makama talip oluyor!

Geçen haftaki köşe yazımda bu makama layık olmayan ama hangi akıl, hangi öz güvenle anlayamadığım bazı tiplerin bu makama talip olduklarını eleştirmek için isim vermeden şu satırları yazmıştım;

‘‘Kendinde öz güven patlaması yaşayıp, İlçe Başkan adayı olarak ortaya çıkan bazı isimler, Kozlu’da birçok kişiye, ‘Yok artık kalite bu kadar da düşmüş olamaz’ şeklinde yorum yaptırdılar.

İş adamı diye ortada gezip, başkanlara yağcılık ve yalakalık yapmaktan başka meziyeti olmayan, maddi çıkar ve yalakalık uğruna iftira ve mahkemede yalancı şahitlik dâhil her türlü onursuzluğu yapanlar mı ararsınız, onun bunun kızına sarkıntılık yapan, evliyken genç sevgili yapan, işçisine yedirdiği yemeğin parasını, arabasına aldığı lastiğin parasını ödemeyenler mi ararsınız, bazı tipler çıkmış Genel Başkanı temsil etme cesaretini kendinde bularak o makama talip olmuşlar.

Allah’tan bunların ne mal olduğunu herkes biliyor da temayül sonrası hemen saf dışı edilmişler…’’

Yazının ardından bu tiplerden bir tanesi, çıkmış meydana, bazı partililere, ‘Beni Tansel’e siz yazdırıyorsunuz!’ diye posta koyuyormuş…

Şok oldum.

Allah bu saatten sonra verir mi bilmem ama önce akıl fikir, sonra onur, gurur, haysiyet versin.

Ulan biz adamın adını yazsak,

Onun, 'yok o ben değilim’ diye inkâr edeceği yerde,

Bu çıkmış, ‘Tansel beni yazıyor. Beni siz yazdırıyorsunuz’ diye feveran ediyor.

Vallahi o sıfatları kabullenmiş olması beni ilgilendirmiyor.

Demek ki adam (!) kendinden emin. Ne halt yediğini biliyor ve inkâr etmiyor.

Ama işin beni İlgilendiren kısmı bu tiplerin daha önce de dediğim gibi Recep Tayyip Erdoğan’ı temsil eden bir makama talip olması!

Eskilerin bir sözü geldi aklıma; ‘Ar perdesi yırtılmış olandan her şeyi bekle' derlerdi büyüklerimiz. Sanırım bu da o misal bir şey olsa gerek.

PROTOKOL YÜZSÜZLERİ

Anlamayan, anlamak istemeyen,

İşi arsızlığa yüzsüzlüğe vuranlar için bu üçüncü yazışım.

Üç değil, otuz üç kere olsa yine yazacağım!

Resmi törenlerde herkesin temsil ettiği makama göre bir protokol sıralaması vardır!

Kozlu Kayakamlığının da bir Protokol Listesi var!

Merak eden girsin Kozlu Kaymakamlığının Resmi İnternet sitesinden incelesin.

O listede kimin Protokolde hangi sırada olduğu yazıyor!

Yani o listede ‘törene erken giden ön koltukta oturur, makam mevki meraklıları haydi hızlı koşun’ yazmıyor!

Her neyse lafın tamamı deliye söylenirmiş…

Ama yalandan kimse kendini deliliğe de vermesin!

Önceki gün Kozlu Kent Meydanında 19 Eylül Gaziler Günü kutlama törenleri vardı.

Kozlu İlçe Jandarma Komutanı, Kozlu İlçe Emniyet Müdürü, Kozlu Belediye Başkan Yardımcıları, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdür vekili ayakta kaldı!

Şimdilik yazacaklarım bu kadar…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.