Sitenin sağında bir giydirme reklam

ŞAHİN’E MAHKEME DUR (!) DEDİ

Siyaset 23.10.2014 - 10:50, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 3457+ kez okundu.
 

ŞAHİN’E MAHKEME DUR (!) DEDİ

Hakkında yapılan eleştirisel haberlere tahammül edemeyerek, Batı Karadeniz Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Tansel Kardeş’in evinin suyunu kestiren ve Kardeş’in borcunu ödemesine rağmen 7 gün süre ile hukuksuz ve mazeretsiz olarak evinin suyunu açtırmayan AKP’li Kozlu Belediye başkanı Ertan Şahin’in hukuk tanımayan davranışına Zonguldak 2’inci Asliye Hukuk mahkemesinin İhtiyati tedbir kararı dur dedi.
AKP’li Kozlu belediye başkanı Ertan Şahin’in belediye başkanlığı makamını husumet duyduğu gazeteciye karşı hesaplaşma, rövanş alma makamı olarak gören bu davranışına karşılık ailesi ile birlikte 7 gün süre ile mağdur olan Tansel Kardeş, başlattığı hıukuk mücadelesinin ardından 15 Ekim 2014 Çarşamba günü Zonguldak 2’inci Asliye Hukuk Mahkemesinden suyunun açılması için ihtiyati Tedbir Kararı çıkartmayı başardı. Aynı gün elden takiplidir ibareli tedbir kararını Kozlu Belediyesi Yazı İşlerine teslim eden Kardeş, buna rağmen Kozlu Belediyesi’nin ancak 17 Ekim Cuma günü yani bir gün gecikmeli olarak mahkeme kararını uygulaması ile evinin suyunu açtırmış oldu. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Batı Karadeniz Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Kozlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tansel Kardeş şunları söyledi; ‘Bu yaşananlar Kozlu Belediyesi tarihine bir utanç belgesi, bir kara leke olarak geçecektir. Bu güne kadar Kozlu Belediyesinde görev yapmış hiçbir belediye başkanı kişisel kin ve nefretini kusmak maksadı ile, görevini yapan gazeteciye husumet besleyip evinin suyunu kesmek sureti ile tüm aile bireylerini mağdur edici, hukukla bağdaşmayan, çiğ bir davranışta bulunmamıştır. Bu bulunduğu makamı hazmedememenin en belirgin örneğidir. Kozlu’da herkesin nasıl başkan seçildiğini çok iyi bildiği Ertan Şahin bu davranışı ile karakterini ve gerçek ruh halini ortaya sermiş, ‘Halkın başkanı, partili partisiz herkesin başkanı’ olduğu yönündeki söylemlerinin gerçek olmadığını ispat etmiştir. Bundan sonra kendisinden benzeri davranışları beklemiyorum desem yalan olur. Ancak bilinmesini isterim ki, hukuk kuralları dışına çıkan her uygulama ve davranış makamı temsil eden kişiyi küçültür, hukuki zeminde mücadele eden mağdur edilen kişileri yüceltir. Bu tür davranışlar bizi yolumuzdan alıkoymaz, aksine kararlılığımızı daha da güçlendirir. Kamuoyunu bilinçlendirmek, toplumun haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına bundan sonra da her türlü baskı ve tehdide aldırmadan mesleğimizi icra edeceğimizden kimsenin en küçük şüphesi olmasın.  Bizler canları pahasına her türlü baskı ve tehdite göğsünü siper eden, Hasan Fehmi’ler, Zeki Bey’ler, Ümit Kaftancıoğulları, Çetin Emeç’ler, Abdi İpekçi’ler ve Uğur Mumcu’ların izinde yürüyen basın emekçileriyiz. ’dedi. (BKH)
Hakkında yapılan eleştirisel haberlere tahammül edemeyerek, Batı Karadeniz Haber Gazetesi İmtiyaz sahibi Tansel Kardeş’in evinin suyunu kestiren ve Kardeş’in borcunu ödemesine rağmen 7 gün süre ile hukuksuz ve mazeretsiz olarak evinin suyunu açtırmayan AKP’li Kozlu Belediye başkanı Ertan Şahin’in hukuk tanımayan davranışına Zonguldak 2’inci Asliye Hukuk mahkemesinin İhtiyati tedbir kararı dur dedi.

AKP’li Kozlu belediye başkanı Ertan Şahin’in belediye başkanlığı makamını husumet duyduğu gazeteciye karşı hesaplaşma, rövanş alma makamı olarak gören bu davranışına karşılık ailesi ile birlikte 7 gün süre ile mağdur olan Tansel Kardeş, başlattığı hıukuk mücadelesinin ardından 15 Ekim 2014 Çarşamba günü Zonguldak 2’inci Asliye Hukuk Mahkemesinden suyunun açılması için ihtiyati Tedbir Kararı çıkartmayı başardı.

Aynı gün elden takiplidir ibareli tedbir kararını Kozlu Belediyesi Yazı İşlerine teslim eden Kardeş, buna rağmen Kozlu Belediyesi’nin ancak 17 Ekim Cuma günü yani bir gün gecikmeli olarak mahkeme kararını uygulaması ile evinin suyunu açtırmış oldu.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Batı Karadeniz Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Kozlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tansel Kardeş şunları söyledi; ‘Bu yaşananlar Kozlu Belediyesi tarihine bir utanç belgesi, bir kara leke olarak geçecektir. Bu güne kadar Kozlu Belediyesinde görev yapmış hiçbir belediye başkanı kişisel kin ve nefretini kusmak maksadı ile, görevini yapan gazeteciye husumet besleyip evinin suyunu kesmek sureti ile tüm aile bireylerini mağdur edici, hukukla bağdaşmayan, çiğ bir davranışta bulunmamıştır. Bu bulunduğu makamı hazmedememenin en belirgin örneğidir. Kozlu’da herkesin nasıl başkan seçildiğini çok iyi bildiği Ertan Şahin bu davranışı ile karakterini ve gerçek ruh halini ortaya sermiş, ‘Halkın başkanı, partili partisiz herkesin başkanı’ olduğu yönündeki söylemlerinin gerçek olmadığını ispat etmiştir. Bundan sonra kendisinden benzeri davranışları beklemiyorum desem yalan olur. Ancak bilinmesini isterim ki, hukuk kuralları dışına çıkan her uygulama ve davranış makamı temsil eden kişiyi küçültür, hukuki zeminde mücadele eden mağdur edilen kişileri yüceltir. Bu tür davranışlar bizi yolumuzdan alıkoymaz, aksine kararlılığımızı daha da güçlendirir. Kamuoyunu bilinçlendirmek, toplumun haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı adına bundan sonra da her türlü baskı ve tehdide aldırmadan mesleğimizi icra edeceğimizden kimsenin en küçük şüphesi olmasın.  Bizler canları pahasına her türlü baskı ve tehdite göğsünü siper eden, Hasan Fehmi’ler, Zeki Bey’ler, Ümit Kaftancıoğulları, Çetin Emeç’ler, Abdi İpekçi’ler ve Uğur Mumcu’ların izinde yürüyen basın emekçileriyiz. dedi. (BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.