Sitenin sağında bir giydirme reklam
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
Köşe Yazarı
D.Köksal KARDEŞ (Kardeşçe)
 

HAMMADDE BOZUK OLUNCA USTA NE YAPSIN

  Ustalar, zanaatkârlar, hammaddeyi alır, işler ve insanlığın faydalanacağı değerler, sanat eserleri ortaya çıkartırlar. Hammadde yani malzeme kaliteli ise meydana çıkacak eser de o derece zarif, o derece kaliteli olur. Malzeme bozuk ise usta ne kadar iyi usta, zanaatkâr ne kadar mükemmel olursa olsun, ortaya çıkan eser de kalitesiz olur. Defolu bir ürün  ortaya çıkar. Ustanın emekleri boşa gider. Hammadde kimi zaman ağaçtır, usta marangozdur, yontma ustasıdır. Hammadde kimi zaman camdır, usta cam ustası, Kimi zaman metaldir, usta demir ustası. En zor işlenen, şekil verilen hammadde ise insandır! Ona şekil veren usta da önce Ana-Baba, sonra ÖĞRETMEN’dir. *** Bir 24 Kasım Öğretmenler gününü daha geride bıraktık. Kozlu Belediye Başkanlığı makamında oturan Ertan’ın ‘…İnsanlığın en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, insanı işleyerek, hayata hazırlayarak şekil verme sanatıdır.’ Sözleri ile devam eden 24 Kasım Öğretmenler günü mesajı çok hoşuma gitti. İlk defa Ertan’ı takdir ettim. Bu vesile ile başta böyle bir kişiliği yetiştirip, Kozlu halkına kazandıran Ertan’ın öğretmeni olmak üzere tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum.
Ekleme Tarihi: 27 Kasım 2014 - Perşembe

HAMMADDE BOZUK OLUNCA USTA NE YAPSIN

 

Ustalar, zanaatkârlar, hammaddeyi alır, işler ve insanlığın faydalanacağı değerler, sanat eserleri ortaya çıkartırlar.

Hammadde yani malzeme kaliteli ise meydana çıkacak eser de o derece zarif, o derece kaliteli olur.

Malzeme bozuk ise usta ne kadar iyi usta, zanaatkâr ne kadar mükemmel olursa olsun, ortaya çıkan eser de kalitesiz olur.

Defolu bir ürün  ortaya çıkar.

Ustanın emekleri boşa gider.

Hammadde kimi zaman ağaçtır, usta marangozdur, yontma ustasıdır.

Hammadde kimi zaman camdır, usta cam ustası,

Kimi zaman metaldir, usta demir ustası.

En zor işlenen, şekil verilen hammadde ise insandır!

Ona şekil veren usta da önce Ana-Baba, sonra ÖĞRETMEN’dir.

***

Bir 24 Kasım Öğretmenler gününü daha geride bıraktık.

Kozlu Belediye Başkanlığı makamında oturan Ertan’ın ‘…İnsanlığın en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, insanı işleyerek, hayata hazırlayarak şekil verme sanatıdır.’ Sözleri ile devam eden 24 Kasım Öğretmenler günü mesajı çok hoşuma gitti. İlk defa Ertan’ı takdir ettim.

Bu vesile ile başta böyle bir kişiliği yetiştirip, Kozlu halkına kazandıran Ertan’ın öğretmeni olmak üzere tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.