Sitenin sağında bir giydirme reklam

BAŞKANLAR TERMİK EYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Gündem 13.10.2016 - 16:46, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 3439+ kez okundu.
 

BAŞKANLAR TERMİK EYLEMİNİ DEĞERLENDİRDİ

Geçtiğimiz hafta Zonguldak’ın Kilimli İlçesine Bağlı Çatalağzı Beldesinde gerçekleştirilen ve CHP’nin içlerinde Genel Başkan Yardımcısının da bulunduğu 18 Milletvekili ile adeta çıkartma yaptığı ‘Yeni Termik Santrallere Hayır eylemini değerlendiren Çatalağzı ve Muslu Belediye Başkanları önemli tespitlerde bulundular.   AKGÜN: SORUNUN ÇÖZÜM YERİ TBMM   Termik Santrallere Hayır Eylemini değerlendiren Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, CHP’nin içlerinde Genel Başkan Yardımcısının da bulunduğu 18 Milletvekili ile Bölge Halkının geleceğini ilgilendiren bir eyleme destek vermesinin çok önemli olduğunu dile getirerek şunları söyledi; Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz ve Partimizin Genel Merkezinin 18 Milletvekilinin katılımıyla önemli bir destek verdiği eyleme bölge halkından maalesef beklenilen oranda kalabalık bir katılım olmamıştır. Bunun sebebi, insanların gelecekleri ve ekmekleri arasında tercih yapmaları korkusundan kaynaklanmaktadır. Belediye Başkanlık makamına gelip santralin olumsuz etkilerinden dert yanan yüzlerce kişi işinden atılma korkusu ile eyleme destek vermeye gelememiştir. Ancak bizler gelecek kuşaklara sorumluluk duygusu çerçevesinde bölge halkı adına her türlü mücadeleyi vermek zorundayız. Eyleme CHP’nin 18 Milletvekili ile destek vermesi şüphesiz çok önemli ama sonuç alma yeri kesinlikle TBMM’dir. Partimiz ve siyasi parti ayrımı yapmaksızın insanların yaşam hakkına saygı gösteren tüm siyasi parti milletvekilleri TBMM’de gerekli duyarlılığı gösterirse sorunun kendiliğinden çözüleceğini umut ediyorum.’ Dedi.   ADIYAMAN: TÜRKİYE’DE DEĞİL DÜNYA’DA ÖRNEĞİ YOK   Termik Eylemi ile ilgili değerlendirmede bulunan bir başka bölge Belediye Başkanı olan Muslu Beldesi Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman ise bu kadar kısa bir alanda bu kadar yüksek kapasitede başka bir Termik Santral yatırımı olan örneğin Türkiye’de değil dünya da dahi bulunmadığına dikkat çekerek şunları ifade etti; Bölgede şu anda 3090 MW kurulu güçte termik santral var.Bunlara ilaveten 1520 MW Termik Santral dahil edilmek isteniyor.Toplamda 4510MW’lık Termik 7 Adet Baca. 1.5 Km’lik bir şerit içerisinde Dünya’da böyle bir başka örnek yok! Bir örnek verdik.  Afşin-Elbistan Termik Santrali 1350MW’le Türkiye’nin hava kirliliği yönünden en tehlikeli bölgesi dedik. 1350 MW ile bir bölge Türkiye’nin hava kirliliği yönünden en tehlikeli bölgesi oluyorsa, Zonguldak 4510 MW ile ne olur diyoruz. Sorunun cevabı açık seçik ortada. Kurululara ilaveten Bölge Halkı yeni Termik Santral istemiyor.Bu nedenle tüm Türkiyeye sesimizi duyurmak  adına CHP’nin 18 Milletvekili ve STK’larla birlikte haklı duyarlılığımızı gösterdik. Dileriz CHP-AKP ayrımı yapmadan, Zonguldak seçmeninin oyu ile seçilen ve Ankara’da bu şehri temsil eden tüm Milletvekillerimiz, TBMM’de Zonguldak Halkının yaşam hakkına saygı talebine yönelik bu tepkiye gerekli duyarlılığı gösterirler.’dedi.      

Geçtiğimiz hafta Zonguldak’ın Kilimli İlçesine Bağlı Çatalağzı Beldesinde gerçekleştirilen ve CHP’nin içlerinde Genel Başkan Yardımcısının da bulunduğu 18 Milletvekili ile adeta çıkartma yaptığı ‘Yeni Termik Santrallere Hayır eylemini değerlendiren Çatalağzı ve Muslu Belediye Başkanları önemli tespitlerde bulundular.

 

AKGÜN: SORUNUN ÇÖZÜM YERİ TBMM

 

Termik Santrallere Hayır Eylemini değerlendiren Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, CHP’nin içlerinde Genel Başkan Yardımcısının da bulunduğu 18 Milletvekili ile Bölge Halkının geleceğini ilgilendiren bir eyleme destek vermesinin çok önemli olduğunu dile getirerek şunları söyledi;

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz ve Partimizin Genel Merkezinin 18 Milletvekilinin katılımıyla önemli bir destek verdiği eyleme bölge halkından maalesef beklenilen oranda kalabalık bir katılım olmamıştır. Bunun sebebi, insanların gelecekleri ve ekmekleri arasında tercih yapmaları korkusundan kaynaklanmaktadır.

Belediye Başkanlık makamına gelip santralin olumsuz etkilerinden dert yanan yüzlerce kişi işinden atılma korkusu ile eyleme destek vermeye gelememiştir.

Ancak bizler gelecek kuşaklara sorumluluk duygusu çerçevesinde bölge halkı adına her türlü mücadeleyi vermek zorundayız.

Eyleme CHP’nin 18 Milletvekili ile destek vermesi şüphesiz çok önemli ama sonuç alma yeri kesinlikle TBMM’dir. Partimiz ve siyasi parti ayrımı yapmaksızın insanların yaşam hakkına saygı gösteren tüm siyasi parti milletvekilleri TBMM’de gerekli duyarlılığı gösterirse sorunun kendiliğinden çözüleceğini umut ediyorum.’ Dedi.

 

ADIYAMAN: TÜRKİYE’DE DEĞİL DÜNYA’DA ÖRNEĞİ YOK

 

Termik Eylemi ile ilgili değerlendirmede bulunan bir başka bölge Belediye Başkanı olan Muslu Beldesi Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman ise bu kadar kısa bir alanda bu kadar yüksek kapasitede başka bir Termik Santral yatırımı olan örneğin Türkiye’de değil dünya da dahi bulunmadığına dikkat çekerek şunları ifade etti;

Bölgede şu anda 3090 MW kurulu güçte termik santral var.Bunlara ilaveten 1520 MW Termik Santral dahil edilmek isteniyor.Toplamda 4510MW’lık Termik 7 Adet Baca. 1.5 Km’lik bir şerit içerisinde Dünya’da böyle bir başka örnek yok! Bir örnek verdik.

 Afşin-Elbistan Termik Santrali 1350MW’le Türkiye’nin hava kirliliği yönünden en tehlikeli bölgesi dedik. 1350 MW ile bir bölge Türkiye’nin hava kirliliği yönünden en tehlikeli bölgesi oluyorsa, Zonguldak 4510 MW ile ne olur diyoruz. Sorunun cevabı açık seçik ortada.

Kurululara ilaveten Bölge Halkı yeni Termik Santral istemiyor.Bu nedenle tüm Türkiyeye sesimizi duyurmak  adına CHP’nin 18 Milletvekili ve STK’larla birlikte haklı duyarlılığımızı gösterdik.

Dileriz CHP-AKP ayrımı yapmadan, Zonguldak seçmeninin oyu ile seçilen ve Ankara’da bu şehri temsil eden tüm Milletvekillerimiz, TBMM’de Zonguldak Halkının yaşam hakkına saygı talebine yönelik bu tepkiye gerekli duyarlılığı gösterirler.’dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.