Sitenin sağında bir giydirme reklam

BANK VE YÖNETİMİ KGC’Yİ ZİYARET ETTİ

Kozlu 04.05.2016 - 22:44, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 8197+ kez okundu.
 

BANK VE YÖNETİMİ KGC’Yİ ZİYARET ETTİ

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kozlu İlçe Başkanı Cengiz Bank ve yönetim kurulu üyeleri Kozlu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Samimi bir ortamda geçen ziyaret ile ilgili açıklama yapan Bank şunları söyledi; ‘Basına yönelik baskı ve şiddetin doruk noktasına ulaştığı, basınve ifade özgürlüğünün sadece sözde kaldığı günümüz Türkiye’sinde, basına verdiğimiz değeri ve önemi ifade etmek amacı ile bugün Kozlu Gazeteciler Cemiyeti (KGC)’ni ziyaret etmek istedik. Gazetecilik, bazı çevrelerin işine gemlemese dahi gerçekleri halka iletmek, halkı bilgilendirmek amacını güden meşakkatli bir meslek dalıdır. Toplumun gelişmesine ışık tutar. Hür ve bağımsız olmalıdır. Bunun önemini Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 1922’lerde vurgulamıştır. Bu yolda bu güne kadar gösterdiği ilkeli ve dik duruştan, tüm güçlüklere rağmen taviz vermeyen Tansel Başkan ve aynı amaca hizmet eden tüm basın mensuplarına takdir ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bilmenizi isterim ki, şahsım ve temsil ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi, Basın ve ifade özgürlüğünün korunması uğrunda her zaman siz ve sizin gibi ilkeli duruş sergileyen basın mensuplarının yanında olacaktır.’ Kozlu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Tansel Kardeş, CHP Kozlu İlçe Teşkilatı’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi; Sayın Başkan ve değerli yönetim kurulu üyelerinin ziyareti bizleri oldukça mutlu etti. Kendileri bizim adımıza söylenmesi gereken birçok şeyin altını çizdiler. Bizler halkımızın haber alma ve doğru bilgiye ulaşma noktasında kamuoyuna hizmet etmekle sorumluyuz. Bazı kişi ya da kesimler birtakım şeylerden kamuoyunun haberdar olmasından rahatsızlık duysa dahi, biz bu görevi yerine getirmekten hiçbir zaman geri kalmadık bundan sonra da geri kalmayacağız. Hiçbir baskı ya da tehdit bizi görevimizi yapmaktan yıldıramaz. Bu yolda şahsımda dahil olmak üzere birçok meslektaşımız farklı şekillerde bedeller ödediler. İşlerinden atıldı, siyasi baskı ve maddi zorlamalara maruz kaldılar, hatta hapishanelerde yattılar. Ama bu bedeller dahi mesleki anlamda doğrulara inançlarından ve bu yolda mücadele etmekten meslektaşlarımızı alıkoyamadı. Çünkü bizler, Cumhuriyetin kurucu kadrolarından 2.Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün ‘Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur’  sözünü kendimize ilke edinerek görevimizi yerine getiriyoruz.’dedi.(BKH)  

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kozlu İlçe Başkanı Cengiz Bank ve yönetim kurulu üyeleri Kozlu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Samimi bir ortamda geçen ziyaret ile ilgili açıklama yapan Bank şunları söyledi;

‘Basına yönelik baskı ve şiddetin doruk noktasına ulaştığı, basınve ifade özgürlüğünün sadece sözde kaldığı günümüz Türkiye’sinde, basına verdiğimiz değeri ve önemi ifade etmek amacı ile bugün Kozlu Gazeteciler Cemiyeti (KGC)’ni ziyaret etmek istedik.

Gazetecilik, bazı çevrelerin işine gemlemese dahi gerçekleri halka iletmek, halkı bilgilendirmek amacını güden meşakkatli bir meslek dalıdır.

Toplumun gelişmesine ışık tutar. Hür ve bağımsız olmalıdır. Bunun önemini Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 1922’lerde vurgulamıştır.

Bu yolda bu güne kadar gösterdiği ilkeli ve dik duruştan, tüm güçlüklere rağmen taviz vermeyen Tansel Başkan ve aynı amaca hizmet eden tüm basın mensuplarına takdir ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Bilmenizi isterim ki, şahsım ve temsil ettiğim Cumhuriyet Halk Partisi, Basın ve ifade özgürlüğünün korunması uğrunda her zaman siz ve sizin gibi ilkeli duruş sergileyen basın mensuplarının yanında olacaktır.’

Kozlu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Tansel Kardeş, CHP Kozlu İlçe Teşkilatı’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi;

Sayın Başkan ve değerli yönetim kurulu üyelerinin ziyareti bizleri oldukça mutlu etti. Kendileri bizim adımıza söylenmesi gereken birçok şeyin altını çizdiler.

Bizler halkımızın haber alma ve doğru bilgiye ulaşma noktasında kamuoyuna hizmet etmekle sorumluyuz. Bazı kişi ya da kesimler birtakım şeylerden kamuoyunun haberdar olmasından rahatsızlık duysa dahi, biz bu görevi yerine getirmekten hiçbir zaman geri kalmadık bundan sonra da geri kalmayacağız. Hiçbir baskı ya da tehdit bizi görevimizi yapmaktan yıldıramaz.

Bu yolda şahsımda dahil olmak üzere birçok meslektaşımız farklı şekillerde bedeller ödediler. İşlerinden atıldı, siyasi baskı ve maddi zorlamalara maruz kaldılar, hatta hapishanelerde yattılar.

Ama bu bedeller dahi mesleki anlamda doğrulara inançlarından ve bu yolda mücadele etmekten meslektaşlarımızı alıkoyamadı.

Çünkü bizler, Cumhuriyetin kurucu kadrolarından 2.Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü’nün ‘Bir memlekette namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur’  sözünü kendimize ilke edinerek görevimizi yerine getiriyoruz.’dedi.(BKH)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.