Sitenin sağında bir giydirme reklam

MÜKELLEFLER MUHASEBE İLE MECBURİ HİZMET SÖZLEŞMESİ İMZALAYACAK!

Gündem 30.01.2015 - 10:17, Güncelleme: 21.02.2023 - 15:12 7287+ kez okundu.
 

MÜKELLEFLER MUHASEBE İLE MECBURİ HİZMET SÖZLEŞMESİ İMZALAYACAK!

13 Aralık 2013 Resmi Gazetede yayınlanan Mecburi Meslek kararı ile serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler mükelleflere sundukları hizmetlerin niteliğine göre gerekli kalitede olması ve bu kalitenin devamlılığının sağlanması amacıyla mükellefleri ile Mecburi Hizmet Sözleşmesi imzalayacaklar.
Bu kurallara uymayan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler taktir de meslek yasaları ve İlgili meslek kararları gereği yasal kovuşturmaya tabi tutulacaklar.   Buna göre Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin Uyması Gereken Kurallar Şöyle;  1-Ücret almadan ve ya ücret tarifesinin altında iş yapamazlar. 2-Sözleşmeden dolayı ücret borcu olan müşteriye, müşteri bu borcu ödemeden bir başka meslek mensubunun hizmet vermesi yasaktır. 3-Bir önceki meslek mensubunun aldığı ücretin altında, düşük ücret teklif edilerek iş alınamaz. 4-Müşteri başka meslek mensubu ile çalışmak istediği zaman yeni meslek mensubu ile birlikte devir teslim tutanağı düzenlenecek ve ödenmemiş bir hizmet bedeli varsa, bu alacak devir teslim tutanağına yazılarak imza altına alınmak zorundadır. 5-Hizmet sözleşmesine son verilmesi tarihinde, sözleşmeden doğan ödenmemiş hizmet alacağının bulunması halinde, bu alacak için yasal yollara başvurulacaktır. Hizmete ilişkin borç ödenmeden başka bir meslek mensubunun işi alması yasaktır. 6-Hizmet sözleşmesi fesih edilmeden, başka bir meslek mensubunun aynı müşteri ile yeni bir sözleşme yapması hem yasak hem de yazılım üzerinden mümkün değildir. 7-Meslek mensubu 3 ay ücret almazsa iş bırakmak zorundadır. Borç ödenmeden bir başka mensubunun işi alabilmesi mümkün değildir.  Bu kurallar mükelleflerinden hizmet bedellerini almakta güçlük çeken ve bazı meslektaşlarının ücret kırmak sureti ile mükelleflerini kaybeden Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin ücretlerini garanti altına almakla beraber, düzgün çalışmamayı alışkanlık haline getirmiş olan mükelleflere de getirdiği yaptırımlarla düzenli çalışmaya mecbur kılıyor.(BKH)
13 Aralık 2013 Resmi Gazetede yayınlanan Mecburi Meslek kararı ile serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler mükelleflere sundukları hizmetlerin niteliğine göre gerekli kalitede olması ve bu kalitenin devamlılığının sağlanması amacıyla mükellefleri ile Mecburi Hizmet Sözleşmesi imzalayacaklar.

Bu kurallara uymayan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler taktir de meslek yasaları ve İlgili meslek kararları gereği yasal kovuşturmaya tabi tutulacaklar. 

 Buna göre Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin Uyması Gereken Kurallar Şöyle;

 1-Ücret almadan ve ya ücret tarifesinin altında iş yapamazlar.

2-Sözleşmeden dolayı ücret borcu olan müşteriye, müşteri bu borcu ödemeden bir başka meslek mensubunun hizmet vermesi yasaktır.

3-Bir önceki meslek mensubunun aldığı ücretin altında, düşük ücret teklif edilerek iş alınamaz.

4-Müşteri başka meslek mensubu ile çalışmak istediği zaman yeni meslek mensubu ile birlikte devir teslim tutanağı düzenlenecek ve ödenmemiş bir hizmet bedeli varsa, bu alacak devir teslim tutanağına yazılarak imza altına alınmak zorundadır.

5-Hizmet sözleşmesine son verilmesi tarihinde, sözleşmeden doğan ödenmemiş hizmet alacağının bulunması halinde, bu alacak için yasal yollara başvurulacaktır. Hizmete ilişkin borç ödenmeden başka bir meslek mensubunun işi alması yasaktır.

6-Hizmet sözleşmesi fesih edilmeden, başka bir meslek mensubunun aynı müşteri ile yeni bir sözleşme yapması hem yasak hem de yazılım üzerinden mümkün değildir.

7-Meslek mensubu 3 ay ücret almazsa iş bırakmak zorundadır. Borç ödenmeden bir başka mensubunun işi alabilmesi mümkün değildir.

 Bu kurallar mükelleflerinden hizmet bedellerini almakta güçlük çeken ve bazı meslektaşlarının ücret kırmak sureti ile mükelleflerini kaybeden Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin ücretlerini garanti altına almakla beraber, düzgün çalışmamayı alışkanlık haline getirmiş olan mükelleflere de getirdiği yaptırımlarla düzenli çalışmaya mecbur kılıyor.(BKH)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.