Sitenin sağında bir giydirme reklam

DÖKMECİ İŞÇİ BAYRAMINDAN 1 GÜN ÖNCE 31 İŞÇİYİ İŞTEN ATTI

Kozlu (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.05.2024 - 22:53, Güncelleme: 01.05.2024 - 22:53 2096+ kez okundu.
 

DÖKMECİ İŞÇİ BAYRAMINDAN 1 GÜN ÖNCE 31 İŞÇİYİ İŞTEN ATTI

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi 31 İşçiyi sözleşmeleri bitti gerekçesi ile işten atan Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci sorumluluğu bir önceki Belediye yönetimine yüklemeyi de ihmal etmedi.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi 31 İşçiyi sözleşmeleri bitti gerekçesi ile işten atan Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci sorumluluğu bir önceki Belediye yönetimine yüklemeyi de ihmal etmedi. Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci çok önceden ilan ettiği  ve vatandaşlar dahill, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve Basın mensuplarını davet ettiği geniş katılımlı Basın Toplantısını 29 Nisan 2024 günü Kozlu Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirdi. Dökmeci’nin Basın toplantısında Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan ve Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. Toplantıya geçmiş dönemden kalan borçlardan kalan maddi sıkıntılardan Kamyon-Lastik benzetmesi yaparak başlayan Dökmeci,  Kozlu Belediyesinin önceki dönemden kalan borcunun 681 milyon 268 bin 590 TL borcu olduğunu alacağı ise 26 milyon TL." olduğunu ifade etti. Bir süre sonra toplantının asıl amacı olan, seçim öncesi kimseyi işten çıkartmayacağına dair kamuoyuna söz vermesine rağmen 30 Nisan 2024 günü itibarı ile işten atacağı 31 Belediye işçisine dair açıklamalarda bulunan Başkan Dökmeci, İşten attığı işçilerin sorumluluğunun kendisinde değil,  işçileri 3 Ay, 52 gün ve 45 günlük sözleşmelerle işe alan Ali Bektaş’a ait olduğunu dile getirip kendisini aklamaya çalıştı. Dökmeci sözü, ben işçi çıkartmıyorum, sadece sözleşmeleri bitenlerin sözleşmelerini yenilemiyorum. Bunun sorumluluğu benden önceki Belediye Başkanı Ali Bektaş’ta demeye getirerek, bundan sonraki süreçte sözleşmeleri biten tüm işçilerin sözleşmelerinin yenilenmeyerek işten çıkartacağının sinyalini verdi. Dökmeci’nin seçim döneminde kimsenin işten çıkartılmayacağına söz vermesine rağmen Bektaş üzerinden mazeret bildirerek, insanların ekmeği ile oynaması ve sözleşmelerini yenilemeyerek işten atması ve bu uygulamaya devam edeceği sinyalini vermesi Kozlu kamuoyunda samimiyetsizlik, ikiyüzlülük ve yalancılık olarak nitelendirilerek tepki ile karşılandı. Bunca insanın ekmeği ile oynayan Dökmeci’nin işten çıkarttığı işçilerin yerine seçim öncesi söz verdiği yandaşlarından işe herhangi bir alım yapıp yapmayacağı, yaparsa hangi statüde işçi alacağı Kozlu kamuoyunun merak ettiği bir önemli konu başlığını daha oluşturuyor.(BKH) 
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi 31 İşçiyi sözleşmeleri bitti gerekçesi ile işten atan Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci sorumluluğu bir önceki Belediye yönetimine yüklemeyi de ihmal etmedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi 31 İşçiyi sözleşmeleri bitti gerekçesi ile işten atan Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci sorumluluğu bir önceki Belediye yönetimine yüklemeyi de ihmal etmedi.

Kozlu Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci çok önceden ilan ettiği  ve vatandaşlar dahill, STK Temsilcileri, Muhtarlar ve Basın mensuplarını davet ettiği geniş katılımlı Basın Toplantısını 29 Nisan 2024 günü Kozlu Belediyesi Nikah Salonunda gerçekleştirdi.

Dökmeci’nin Basın toplantısında Belediye Meclis Üyeleri ve CHP Kozlu İlçe Başkanı Merve Arslan ve Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Toplantıya geçmiş dönemden kalan borçlardan kalan maddi sıkıntılardan Kamyon-Lastik benzetmesi yaparak başlayan Dökmeci,  Kozlu Belediyesinin önceki dönemden kalan borcunun 681 milyon 268 bin 590 TL borcu olduğunu alacağı ise 26 milyon TL." olduğunu ifade etti.

Bir süre sonra toplantının asıl amacı olan, seçim öncesi kimseyi işten çıkartmayacağına dair kamuoyuna söz vermesine rağmen 30 Nisan 2024 günü itibarı ile işten atacağı 31 Belediye işçisine dair açıklamalarda bulunan Başkan Dökmeci, İşten attığı işçilerin sorumluluğunun kendisinde değil,  işçileri 3 Ay, 52 gün ve 45 günlük sözleşmelerle işe alan Ali Bektaş’a ait olduğunu dile getirip kendisini aklamaya çalıştı.

Dökmeci sözü, ben işçi çıkartmıyorum, sadece sözleşmeleri bitenlerin sözleşmelerini yenilemiyorum. Bunun sorumluluğu benden önceki Belediye Başkanı Ali Bektaş’ta demeye getirerek, bundan sonraki süreçte sözleşmeleri biten tüm işçilerin sözleşmelerinin yenilenmeyerek işten çıkartacağının sinyalini verdi.

Dökmeci’nin seçim döneminde kimsenin işten çıkartılmayacağına söz vermesine rağmen Bektaş üzerinden mazeret bildirerek, insanların ekmeği ile oynaması ve sözleşmelerini yenilemeyerek işten atması ve bu uygulamaya devam edeceği sinyalini vermesi Kozlu kamuoyunda samimiyetsizlik, ikiyüzlülük ve yalancılık olarak nitelendirilerek tepki ile karşılandı.

Bunca insanın ekmeği ile oynayan Dökmeci’nin işten çıkarttığı işçilerin yerine seçim öncesi söz verdiği yandaşlarından işe herhangi bir alım yapıp yapmayacağı, yaparsa hangi statüde işçi alacağı Kozlu kamuoyunun merak ettiği bir önemli konu başlığını daha oluşturuyor.(BKH) 

Zonguldak HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.