Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ZAMAN HIZLI GEÇİYOR…

Göreve geldiği günden beri ‘Kozlu Revaçta’ sloganı ile Kozlu’ya değer katıcı bir şeyler yapmaya çalışan Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, takdir edilmekle birlikte zaman zaman oldukça ağır eleştirilere de uğruyor. Mesela ‘Kozlu Revaçta’ sloganı, kamuoyunda bazı kesimler tarafından; ‘Kozlu Rant çeteleri bakımından tabiî ki Revaçta’ şeklinde eleştirisel bir slogana dönüştürülüyor. * * *  Başkan Yılmaz, göreve gelir gelmez birinci önceliğinin işçi maaşlarını ödemek olduğunu dile getirmiş ve bu yolda da işçinin ve kamuoyunun takdirini kazanmıştı. Zaten ödeme dengesi bozuk, borç içindeki bir Belediye’de bunu dahi yapmak büyük yönetimsel beceridir. Biz o zaman, ‘Başkan Yılmaz, rant düzenine dur diyerek, hiç bir şey yapmasın, personel maaşlarını düzgün ödesin,  altyapı ve yol gibi ilçenin zorunlu ihtiyaçlarını gidersin, bir dönem değil iki dönem daha onu o koltuktan kimse indiremez’ demiştik. Şimdi hangi noktadayız peki? Geçmişteki rant düzeni içinde kimler at oynatıyorsa şimdi yine aynı kişiler at oynatıyor! İşçi maaşları yine zaman zaman sıkıntıya giriyor. Önceki dönemlerde birilerine rant sağlamak için yaptırılan parkeler belki başka yerde kullanılır lazım olur, dahi denilmeden üzerlerine asfalt dökülürken, başka bir mahallenin parke taştan dahi yolu yapılmıyor! Diğer yandan her halinden ‘Revaç’ değil açıkça kişiye özel ‘Rant’ projesi olduğu açıkça belli olan Kozlu şehir merkezine 16 kat inşaat yapımına engel olucu idareden bir tepki, bir ruhsat iptaline yönelik hamle gelmiyor! Hal böyle olunca da sokaktaki vatandaş konuşuyor; ‘Tabi onun avantası önceden peşin alınmıştır. İptal edemezler. Etsinler de görelim?’ diyor. Bence de edemezler!  İşçi maaşı ödemek için resmi yada yasal olup olmadığı bilinmeyen finansman sağladığınız birinin ilçenizde yaptığı rant projesinin ruhsatını iptal edemezsiniz!   * * *  Samimiyetinden, dürüstlüğünden, kişiliğinden ve vefa anlayışından zerre kadar şüphe etmediğim Kerim Başkan, geçmişten gelen sarmal ilişkiler çerçevesinde halisane niyetle, büyük bir sıkıntı ve stres altında kendi ifade ettiği gibi Belediyeyi değil borcu yönetiyor. O sarmal ilişkilerden sıyrılamadığı için de ne kadar iyi niyetli hareket ederse etsin, başkalarının ödemesi gerekli diyeti kendisi ödüyor.  Kısacası bazı kişilerle ilişkileri hala kestirip atamadığı için onlar rant sağlayıp işine bakarken Başkan yıpranıp strese         giriyor.  * * *  Şunun şurasında seçimlere bir yıl var. Büyük olasılıkla 2018 de bir erken genel seçim yaşayacağız. Kozlu için bir şans olarak gördüğümüz, içimizden biri olduğunu ilk günden hissettiren Kerim Başkanın öncelikle geriye bakmaktan vazgeçmesi gerekli. Eski yıpranmış, itibarını yitirmiş kişi ve ilişkilerden uzaklaşıp, kendisi ve Kozlu için geleceğe umutla bakabilmek adına radikal kararlar vermesi gerekli. Zaman hızlı geçiyor… 
Ekleme Tarihi: 09 Kasım 2017 - Perşembe

ZAMAN HIZLI GEÇİYOR…

Göreve geldiği günden beri ‘Kozlu Revaçta’ sloganı ile Kozlu’ya değer katıcı bir şeyler yapmaya çalışan Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, takdir edilmekle birlikte zaman zaman oldukça ağır eleştirilere de uğruyor.

Mesela ‘Kozlu Revaçta’ sloganı, kamuoyunda bazı kesimler tarafından;

‘Kozlu Rant çeteleri bakımından tabiî ki Revaçta’ şeklinde eleştirisel bir slogana dönüştürülüyor.

* * * 

Başkan Yılmaz, göreve gelir gelmez birinci önceliğinin işçi maaşlarını ödemek olduğunu dile getirmiş ve bu yolda da işçinin ve kamuoyunun takdirini kazanmıştı.

Zaten ödeme dengesi bozuk, borç içindeki bir Belediye’de bunu dahi yapmak büyük yönetimsel beceridir.

Biz o zaman, ‘Başkan Yılmaz, rant düzenine dur diyerek, hiç bir şey yapmasın, personel maaşlarını düzgün ödesin,  altyapı ve yol gibi ilçenin zorunlu ihtiyaçlarını gidersin, bir dönem değil iki dönem daha onu o koltuktan kimse indiremez’ demiştik.

Şimdi hangi noktadayız peki?

Geçmişteki rant düzeni içinde kimler at oynatıyorsa şimdi yine aynı kişiler at oynatıyor!

İşçi maaşları yine zaman zaman sıkıntıya giriyor.

Önceki dönemlerde birilerine rant sağlamak için yaptırılan parkeler belki başka yerde kullanılır lazım olur, dahi denilmeden üzerlerine asfalt dökülürken, başka bir mahallenin parke taştan dahi yolu yapılmıyor!

Diğer yandan her halinden ‘Revaç’ değil açıkça kişiye özel ‘Rant’ projesi olduğu açıkça belli olan Kozlu şehir merkezine 16 kat inşaat yapımına engel olucu idareden bir tepki, bir ruhsat iptaline yönelik hamle gelmiyor!

Hal böyle olunca da sokaktaki vatandaş konuşuyor;

‘Tabi onun avantası önceden peşin alınmıştır. İptal edemezler. Etsinler de görelim?’ diyor.

Bence de edemezler! 

İşçi maaşı ödemek için resmi yada yasal olup olmadığı bilinmeyen finansman sağladığınız birinin ilçenizde yaptığı rant projesinin ruhsatını iptal edemezsiniz!  

* * * 

Samimiyetinden, dürüstlüğünden, kişiliğinden ve vefa anlayışından zerre kadar şüphe etmediğim Kerim Başkan, geçmişten gelen sarmal ilişkiler çerçevesinde halisane niyetle, büyük bir sıkıntı ve stres altında kendi ifade ettiği gibi Belediyeyi değil borcu yönetiyor.

O sarmal ilişkilerden sıyrılamadığı için de ne kadar iyi niyetli hareket ederse etsin, başkalarının ödemesi gerekli diyeti kendisi ödüyor. 

Kısacası bazı kişilerle ilişkileri hala kestirip atamadığı için onlar rant sağlayıp işine bakarken Başkan yıpranıp strese         giriyor. 

* * * 

Şunun şurasında seçimlere bir yıl var.

Büyük olasılıkla 2018 de bir erken genel seçim yaşayacağız.

Kozlu için bir şans olarak gördüğümüz, içimizden biri olduğunu ilk günden hissettiren Kerim Başkanın öncelikle geriye bakmaktan vazgeçmesi gerekli.

Eski yıpranmış, itibarını yitirmiş kişi ve ilişkilerden uzaklaşıp, kendisi ve Kozlu için geleceğe umutla bakabilmek adına radikal kararlar vermesi gerekli.

Zaman hızlı geçiyor… 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.