Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

YÜZSÜZLÜĞÜN BU KADARINA DA PES DOĞRUSU

Cebinden beş kuruş para harcamadan seçim kazanan belediye başkanları kim diye, bir araştırma yapılsa, hiç kuşkum yok bizim muktedir birinci olur ! Ha, günahını almayalım, adam yıllar boyu İmar revizyonlarından biriktirdiği avantaları, rüşvetleri, aday adaylığı sürecinde aday olabilmek için Ankara’daki büyük abinin işaret ettiği yerlere toptan getirip yatırdı! Aday olduktan sonra ise yanında gezdirdiği emeklilerin 3-5 kuruşuna tenezzül edercesine hepsinden faydalanıp sonra adamları bir kenara attı. Şimdi, ‘Emeklinin 3-5 kuruşundan ne olur? Adamın yanında para babası müteahhitler vardı. Seçimi kazansın diye asıl omlar saçtı paraları’  diyeceksiniz ama onların kullanıldığı yer başka, emeklilerin ki daha başka. *** Emekliyi arayıp, ‘ Abin falancanın düğününe gidip benim adıma bir altın tak, sonra hallederiz’ ‘ Abi benim adıma seçim bürosuna 5-10 kg kurabiye, kola vs. al. Sonra çaresine bakarız’ ‘Abi Bartın’a gidiyorum. Sende gelir misin?’ diyerek emekliyi yanına al, Tam Bartın’a girişte, ‘Abi üzerime para almamışım. Ziyaretine gittiğimiz belediye başkanına benim adıma yakışır bir çiçek yaptırır mısın? Yarın hallederiz’ vs…de Ama ne yarın adamın parasını ver, ne de sonra! *** Seçimi kazanıp koltuğa oturduktan sonra, verdiğin sözleri de, kıt kanaat geçinen emeklinin senin için sonra alırım ümidi ile harcadığı paraları da unut! Emekli abi soruyor; ‘Başkan seçim öncesi senin adına yaptığım, seçimden sonra hallederiz dediğin masraflar ne olacak? ’  diyor. Bizim yüzsüz, ‘Faturalarını getir, öderiz abi’ diye cevap veriyor! Yuh ulan be! Adam senin adına düğünde geline 100 TL takmış. Gelinden fatura mı isteyecekti? Parti binasına aldığı, ev toplantısına senin adına götürdüğü kurabiyenin faturasını mı alıp saklayacaktı? Hem faturayı niye istiyorsun ki? Seçim çalışmalarında etrafındakilerin senin adına harcadıkları paraları da belediyeye fatura edip ödetmeyi mi düşünüyorsun? *** Zihniyet bozuk olunca böyle oluyor işte! Tabi bu durum, belediye başkanı da olsa adamda saygınlık, itibar filan bırakmıyor. Aradan 6 ay geçmesine rağmen millet hala, adaylığı açıklandığında kutlama yaparken davulcuya 10-20 TL bahşişi yanındakilere verdirdiğini, Şimdi dahi, gittiği düğünlerde, takı merasiminden önce el sallayarak takı takmadan salondan ayrıldığını konuşuyor. *** Bu muktedirin, başkan olmadan önce yakın çalışma arkadaşı, sırdaşı olan memuru seçilir seçilmez kendisine başkan yardımcısı yaptığı arkadaş ile birlikteki otel maceralarını ve başka bir partiye mensup belediye meclis üyesinin bunlara nasıl menajerlik yapıp kıyaklar geçtiğini ise ilerleyen zamanlarda siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız. Sağlanan imar ayrıcalıklarına karşılık, alınan apartman daireleri ve bunların kimlerin adına olduğu, nasıl nakite çevrildikleri de teker teker paylaşacağımız gündem konularından olacak. Şimdilik herkes mübarek Kurban bayramını rahat geçirsin (Hırsızlar, avantacılar da dahil)! Bayramdan sonra biraz rahatları kaçacak. Herkese iyi bayramlar.  
Ekleme Tarihi: 02 Ekim 2014 - Perşembe

YÜZSÜZLÜĞÜN BU KADARINA DA PES DOĞRUSU

Cebinden beş kuruş para harcamadan seçim kazanan belediye başkanları kim diye, bir araştırma yapılsa, hiç kuşkum yok bizim muktedir birinci olur !

Ha, günahını almayalım, adam yıllar boyu İmar revizyonlarından biriktirdiği avantaları, rüşvetleri, aday adaylığı sürecinde aday olabilmek için Ankara’daki büyük abinin işaret ettiği yerlere toptan getirip yatırdı!

Aday olduktan sonra ise yanında gezdirdiği emeklilerin 3-5 kuruşuna tenezzül edercesine hepsinden faydalanıp sonra adamları bir kenara attı.

Şimdi, ‘Emeklinin 3-5 kuruşundan ne olur? Adamın yanında para babası müteahhitler vardı. Seçimi kazansın diye asıl omlar saçtı paraları’  diyeceksiniz ama onların kullanıldığı yer başka, emeklilerin ki daha başka.

***

Emekliyi arayıp, ‘ Abin falancanın düğününe gidip benim adıma bir altın tak, sonra hallederiz’

‘ Abi benim adıma seçim bürosuna 5-10 kg kurabiye, kola vs. al. Sonra çaresine bakarız’

‘Abi Bartın’a gidiyorum. Sende gelir misin?’ diyerek emekliyi yanına al,

Tam Bartın’a girişte, ‘Abi üzerime para almamışım. Ziyaretine gittiğimiz belediye başkanına benim adıma yakışır bir çiçek yaptırır mısın? Yarın hallederiz’ vs…de

Ama ne yarın adamın parasını ver, ne de sonra!

***

Seçimi kazanıp koltuğa oturduktan sonra, verdiğin sözleri de, kıt kanaat geçinen emeklinin senin için sonra alırım ümidi ile harcadığı paraları da unut!

Emekli abi soruyor; ‘Başkan seçim öncesi senin adına yaptığım, seçimden sonra hallederiz dediğin masraflar ne olacak? ’  diyor.

Bizim yüzsüz, ‘Faturalarını getir, öderiz abi’ diye cevap veriyor!

Yuh ulan be!

Adam senin adına düğünde geline 100 TL takmış. Gelinden fatura mı isteyecekti?

Parti binasına aldığı, ev toplantısına senin adına götürdüğü kurabiyenin faturasını mı alıp saklayacaktı?

Hem faturayı niye istiyorsun ki?

Seçim çalışmalarında etrafındakilerin senin adına harcadıkları paraları da belediyeye fatura edip ödetmeyi mi düşünüyorsun?

***

Zihniyet bozuk olunca böyle oluyor işte!

Tabi bu durum, belediye başkanı da olsa adamda saygınlık, itibar filan bırakmıyor.

Aradan 6 ay geçmesine rağmen millet hala, adaylığı açıklandığında kutlama yaparken davulcuya 10-20 TL bahşişi yanındakilere verdirdiğini,

Şimdi dahi, gittiği düğünlerde, takı merasiminden önce el sallayarak takı takmadan salondan ayrıldığını konuşuyor.

***

Bu muktedirin, başkan olmadan önce yakın çalışma arkadaşı, sırdaşı olan memuru seçilir seçilmez kendisine başkan yardımcısı yaptığı arkadaş ile birlikteki otel maceralarını ve başka bir partiye mensup belediye meclis üyesinin bunlara nasıl menajerlik yapıp kıyaklar geçtiğini ise ilerleyen zamanlarda siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.

Sağlanan imar ayrıcalıklarına karşılık, alınan apartman daireleri ve bunların kimlerin adına olduğu, nasıl nakite çevrildikleri de teker teker paylaşacağımız gündem konularından olacak.

Şimdilik herkes mübarek Kurban bayramını rahat geçirsin (Hırsızlar, avantacılar da dahil)!

Bayramdan sonra biraz rahatları kaçacak.

Herkese iyi bayramlar.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.