Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

YETER Kİ, VATANDAŞ HESAP SORMAYI BİLSİN!

Yerel seçimlere 5 ay gibi bir süre kaldı. Son iki ayını belirlenen adayların propaganda sürecine çıkartırsak, 3 ay gibi kısa bir süre var diye düşünebiliriz. Hatta 11 ve 12. Aylarda aday belirleme süreci hız kazanır. Bu süreç içerisinde, mevcut belediye başkanları yeniden aday olabilmek adına 3 buçuk yılda yapmadıkları park, bahçe vb. tesislerin vatandaşın gözüne sokarcasına açılışını yapıp bak biz öyle çalıştık, böyle çalıştık diye şovunu yapıyor. Agresif, dışlayan, ötekileştirilen, kendi görüşünden olmayanı yok sayan siyaset anlayışını bir kenara bırakılıp sevecen anlayışlı toplumun her kesimini kucaklayan model görüntüsü vermeye özen gösteriyorlar. Vatandaş bunları yer mi ? Yerse… Ama yemezse, kendisine demokrasinin verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanır hesap sorarsa o zaman bu makam sahiplerinin korkulu rüyası gerçek olur. Vatandaşın oyunu alıp, makam sahibi olup, Sahip olduğu makamı kendi eşinin dostunun menfaati için kullananlara vatandaş; ‘‘Biz size kendi çoluk çocuğunuzu işe koyasınız diye mi oy verdik? Biz size kendi arsalarınıza ballı kaymaklı imarlar alasınız, zenginliğinize zenginlik katasınız diye mi oy verdik? Biz size devletin kaynaklarını göstermelik ihalelerle kendi yandaşlarınıza aktarasınız diye mi oy verdik? diye sorarsa, Biz artık menfaatleriniz uğruna söylediğiniz yalanlarınızdan, iki yüzlü sahte ve yapmacık tavırlarınızdan bıktık. Ne yüzle bizden yetki istiyorsunuz? Düşün artık bu milletin, bu memleketin yakasından’’ Derse, işte belki o zaman bu haddini bilmez politikacılar daha fazla hadsizlik yapmaya cüret edemezler. Yeter ki vatandaş kendisine dört yılda bir gelen o demokratik yoldan hesap sorma yetkisini doğru kullanabilsin.  
Ekleme Tarihi: 12 Ekim 2023 - Perşembe

YETER Kİ, VATANDAŞ HESAP SORMAYI BİLSİN!

Yerel seçimlere 5 ay gibi bir süre kaldı.

Son iki ayını belirlenen adayların propaganda sürecine çıkartırsak,

3 ay gibi kısa bir süre var diye düşünebiliriz.

Hatta 11 ve 12. Aylarda aday belirleme süreci hız kazanır.

Bu süreç içerisinde, mevcut belediye başkanları yeniden aday olabilmek adına 3 buçuk yılda yapmadıkları park, bahçe vb. tesislerin vatandaşın gözüne sokarcasına açılışını yapıp bak biz öyle çalıştık, böyle çalıştık diye şovunu yapıyor.

Agresif, dışlayan, ötekileştirilen, kendi görüşünden olmayanı yok sayan siyaset anlayışını bir kenara bırakılıp sevecen anlayışlı toplumun her kesimini kucaklayan model görüntüsü vermeye özen gösteriyorlar.

Vatandaş bunları yer mi ?

Yerse…

Ama yemezse, kendisine demokrasinin verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanır hesap sorarsa o zaman bu makam sahiplerinin korkulu rüyası gerçek olur.

Vatandaşın oyunu alıp, makam sahibi olup,

Sahip olduğu makamı kendi eşinin dostunun menfaati için kullananlara vatandaş;

‘‘Biz size kendi çoluk çocuğunuzu işe koyasınız diye mi oy verdik?

Biz size kendi arsalarınıza ballı kaymaklı imarlar alasınız, zenginliğinize zenginlik katasınız diye mi oy verdik?

Biz size devletin kaynaklarını göstermelik ihalelerle kendi yandaşlarınıza aktarasınız diye mi oy verdik? diye sorarsa,

Biz artık menfaatleriniz uğruna söylediğiniz yalanlarınızdan, iki yüzlü sahte ve yapmacık tavırlarınızdan bıktık. Ne yüzle bizden yetki istiyorsunuz?

Düşün artık bu milletin, bu memleketin yakasından’’

Derse, işte belki o zaman bu haddini bilmez politikacılar daha fazla hadsizlik yapmaya cüret edemezler.

Yeter ki vatandaş kendisine dört yılda bir gelen o demokratik yoldan hesap sorma yetkisini doğru kullanabilsin.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.