Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

YERSİZ AMA HAKLI BİR TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da meydana gelen 2’si saldırgan 34 yurttaşımızın hayatını kaybetmesi ve 125 yurttaşımızın yaralanması ile sonuçlanarak Tükiye’yi ikinci kere yasa boğan hain terör saldırısının ardından toplumun birçok kesimince kınama mesajları yayınlandı ve teröre tepki eylemleri gerçekleştirildi. 15 Mart Salı günü Zonguldak Demokrasi Platformu’da bu amaçla bir tepki eylemi gerçekleştirdi. Eyleme birçok CHP’li partili ve yönetici de katıldı. Yürüyüş Madenci Anıtından başladı. Valilik önünde yapılan basın açıklaması ile sona erdi. *** Eylemde açılan ve içerdiği anlam ile terör saldırısının sorumluluğunu bir tek kişiye yükleyen pankartın üzerinde yazılanlar (Diktatör savaş, halk barış istiyor) kadar eylemi uzaktan izleyen üzerinde TTK’nın iş kıyafeti olan bir yurttaşın eylemcilere gösterdiği sözlü tepki de dikkat çekici nitelikteydi. Evet işçi kıyafetli yurttaş eylemcilere ‘Neden kahrolsun PKK diye bağıramıyorsunuz? Kahrolsun PKK diye de bağırsanıza’ sözleri ile tepki gösterdi. Evet, adı teröre tepki olan bir eylemde. 32 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği 125 yurttaşımızın da yaralandığı hain saldırıyı yıllardır bu ülkenin başına bela olan PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği neredeyse kesinlik kazanmış iken solcu aydınlarımızdan oluşan demokrasi platformu neden PKK’yı kınayan bir slogan atmadı ya da atamadı? PKK’nın Meclisteki siyasi uzantıları olarak adlandırılan HDP’nin eş genel Başkanı Demirtaş bile samimiyetten uzak yaptığı açıklamada ‘Sivilleri hedef alan bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum’ derken (Demek ki, askeri ve polisi hedef alsa sorun yok bunlara göre), bizim solcu geçinen aydınlarımızın terör örgütünü lanetleyememelerini ayıpladığımı ve işçi elbiseli yurttaşımızın (siyasi görüşü hiç önemli değil)  tepkisini haklı bulduğumu ifade etmek istiyorum. *** Zaman birlik olma zamanı!, Zaman acı üzerinden siyaset yapma zamanı değil! Zaman önce milletimizin canını yakanlardan, sonra çanak tutanlardan dökülen kanların hesaplarını sorma zamanı. Zaman siyasi görüşümüz ne olursa olsun Hükümetin yanında olmasak da Devletimizin yanında olma zamanı. Lütfen sap ile samanı karıştırmayalım.
Ekleme Tarihi: 19 Mart 2016 - Cumartesi

YERSİZ AMA HAKLI BİR TEPKİ

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da meydana gelen 2’si saldırgan 34 yurttaşımızın hayatını kaybetmesi ve 125 yurttaşımızın yaralanması ile sonuçlanarak Tükiye’yi ikinci kere yasa boğan hain terör saldırısının ardından toplumun birçok kesimince kınama mesajları yayınlandı ve teröre tepki eylemleri gerçekleştirildi.

15 Mart Salı günü Zonguldak Demokrasi Platformu’da bu amaçla bir tepki eylemi gerçekleştirdi.

Eyleme birçok CHP’li partili ve yönetici de katıldı.

Yürüyüş Madenci Anıtından başladı. Valilik önünde yapılan basın açıklaması ile sona erdi.

***

Eylemde açılan ve içerdiği anlam ile terör saldırısının sorumluluğunu bir tek kişiye yükleyen pankartın üzerinde yazılanlar (Diktatör savaş, halk barış istiyor) kadar eylemi uzaktan izleyen üzerinde TTK’nın iş kıyafeti olan bir yurttaşın eylemcilere gösterdiği sözlü tepki de dikkat çekici nitelikteydi.

Evet işçi kıyafetli yurttaş eylemcilere ‘Neden kahrolsun PKK diye bağıramıyorsunuz? Kahrolsun PKK diye de bağırsanıza’ sözleri ile tepki gösterdi.

Evet, adı teröre tepki olan bir eylemde. 32 yurttaşımızın yaşamını yitirdiği 125 yurttaşımızın da yaralandığı hain saldırıyı yıllardır bu ülkenin başına bela olan PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği neredeyse kesinlik kazanmış iken solcu aydınlarımızdan oluşan demokrasi platformu neden PKK’yı kınayan bir slogan atmadı ya da atamadı?

PKK’nın Meclisteki siyasi uzantıları olarak adlandırılan HDP’nin eş genel Başkanı Demirtaş bile samimiyetten uzak yaptığı açıklamada ‘Sivilleri hedef alan bu saldırıyı kınıyor ve lanetliyorum’ derken (Demek ki, askeri ve polisi hedef alsa sorun yok bunlara göre), bizim solcu geçinen aydınlarımızın terör örgütünü lanetleyememelerini ayıpladığımı ve işçi elbiseli yurttaşımızın (siyasi görüşü hiç önemli değil)  tepkisini haklı bulduğumu ifade etmek istiyorum.

***

Zaman birlik olma zamanı!,

Zaman acı üzerinden siyaset yapma zamanı değil!

Zaman önce milletimizin canını yakanlardan, sonra çanak tutanlardan dökülen kanların hesaplarını sorma zamanı.

Zaman siyasi görüşümüz ne olursa olsun Hükümetin yanında olmasak da Devletimizin yanında olma zamanı.

Lütfen sap ile samanı karıştırmayalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.