Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

YAZ SAATİ

Gelişmiş tüm Dünya Ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de her yıl yaz sonunda, kışın gün ışığından daha fazla istifade etmek ve enerji tasarrufu sağlanması amacıyla saatler 1 saat geri alınarak kış saati, yaz başlangıcında ise tekrar 1 saat ileri alınarak yaz saati uygulamasına geçiliyordu.Ancak ne oldu ise bu yıl iktidar bu uygulamadan vazgeçti.Uygulamayı sürdüren dünya ülkeleri ile aramızdaki saat farklılıkları arttı.Anaokulu dahil, ilk ve orta öğretim öğrencileri zifiri karanlıklarda okul yoluna düşer oldular.Buna bağlı birkaç trafik kazası yaşandı.Karanlıkta taşıt sürücüsü öğrenciyi fark edemediği için,Yavrucaklar okul yolunda can verdiler.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de aynı uygulama yüzünden Tır sürücüsü öğrenci servisini fark edemediği için 4 tane yavru hayatını kaybetti, çok sayıda öğrenci yaralandı.Olayın ardından KKTC uygulamadan vazgeçileceğini ve kış saati uygulamasının başlatılacağını açıkladı.Ama bizim ülkemizde aynı uygulama devam ediyor!İnsanın aklına NEDEN? sorusu geliyor?Bugüne kadar enerji tasarrufu amacı ile sürdürülen bu uygulamadan neden vazgeçildi?Ülkemizin Enerji tasarrufuna ihtiyacı yok mu?Yoksa vatandaştan saklanılarak yetkili birileri tarafından Enerji Üretim ve Dağıtım şirketlerine enerji sattırma sözü mü verildi?Eğer öyle ise, sırf birilerinin kesesini doldurmak amacı ile, onca can kaybı, iş performansındaki kayıplar ve buna benzer bir sürü olumsuzluğu bu ülkeye yaşatmaya değer mi? Dileriz yetkililerin bu sorulara verilecek bir cevabı vardır!Çünkü bu ülke insanı bunu haketmiyor...
Ekleme Tarihi: 07 Aralık 2016 - Çarşamba

YAZ SAATİ

Gelişmiş tüm Dünya Ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de her yıl yaz sonunda, kışın gün ışığından daha fazla istifade etmek ve enerji tasarrufu sağlanması amacıyla saatler 1 saat geri alınarak kış saati, yaz başlangıcında ise tekrar 1 saat ileri alınarak yaz saati uygulamasına geçiliyordu.
Ancak ne oldu ise bu yıl iktidar bu uygulamadan vazgeçti.
Uygulamayı sürdüren dünya ülkeleri ile aramızdaki saat farklılıkları arttı.
Anaokulu dahil, ilk ve orta öğretim öğrencileri zifiri karanlıklarda okul yoluna düşer oldular.
Buna bağlı birkaç trafik kazası yaşandı.
Karanlıkta taşıt sürücüsü öğrenciyi fark edemediği için,
Yavrucaklar okul yolunda can verdiler.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de aynı uygulama yüzünden Tır sürücüsü öğrenci servisini fark edemediği için 4 tane yavru hayatını kaybetti, çok sayıda öğrenci yaralandı.
Olayın ardından KKTC uygulamadan vazgeçileceğini ve kış saati uygulamasının başlatılacağını açıkladı.
Ama bizim ülkemizde aynı uygulama devam ediyor!
İnsanın aklına NEDEN? sorusu geliyor?
Bugüne kadar enerji tasarrufu amacı ile sürdürülen bu uygulamadan neden vazgeçildi?
Ülkemizin Enerji tasarrufuna ihtiyacı yok mu?
Yoksa vatandaştan saklanılarak yetkili birileri tarafından Enerji Üretim ve Dağıtım şirketlerine enerji sattırma sözü mü verildi?
Eğer öyle ise, sırf birilerinin kesesini doldurmak amacı ile, onca can kaybı, iş performansındaki kayıplar ve buna benzer bir sürü olumsuzluğu bu ülkeye yaşatmaya değer mi?
Dileriz yetkililerin bu sorulara verilecek bir cevabı vardır!
Çünkü bu ülke insanı bunu haketmiyor...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.