Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

YAVUZYILMAZ’A YAKIŞMADI

Zonguldak kamuoyu onu Cumhuriyet Halk Partisi’nin son milletvekili seçimleri öncesi yapılan parti içi önseçimle tanıdı… Her ne kadar herkes onun Zonguldaklı seçmen neslinde herhangi bir potansiyeli olmadığını, Şerafettin Turpçu ve Harun Akın’ın siyasi çekişmesinden kaynaklanan saman alevi misali parladığını iddia etse de  o, yaptığı aktivitelerle Zonguldak’ta kirlenmiş siyasete karşın, yenilikçi, ilkeli, genç ve dinamik kesimin temsilcisi olarak gündemde kalmaya çalıştı. *** Belki gelecek vaad eden bir siyasetçi olabilirdi. Ancak belli ki zaman geçtikçe siyaset insani değiştiriyor. Bir bakıyorsunuz, kişi eleştirdiklerine benzemeye başlamış. İşte sevecen, güler yüzlü, saygın ve tarafsız olan Deniz Yavuzyılmaz’ın da son geldiği nokta da aynen bu şekilde. *** CHP’deki Kongre süreci devam ediyor. Kozlu İlçesi Delege seçimleri geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Delege seçimlerinden üstün çıkan taraf CHP Kozlu İlçe Başkanı Cengiz Bank’ın bulunduğu mavi liste oldu. Eski İlçe Başkanı Yaşar Yolcu’nun listesi olan Beyaz listede bulunan Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz kendi mahallesinde delege olamadı. Üstelik Yavuzyılmaz ‘ın aday gibi haftalar öncesi tüm çevresi ile birlikte diğer adaylara bayrak açarak Yolcu lehine seçim çalışması yapması CHP içerisinde kendisine karşı büyük bir tepki oluşturdu. O tepkinin sonucu da kendi mahallesinde delege dahi olamadı. *** Yavuzyılmaz gibi ben de dahil kamuoyunun gelecek vaat ettiği gözüyle baktığı bir siyasetçi nasıl böyle bir hata yapar anlamak imkansız. Sanki Bayrak açtığı diğer listedeki siyasetçiler başka partiden. Parti okulu eğitmenliği yapan birisi nasıl olurda taraf olarak parti içi bölünmeye sebep verecek bir faaliyetin içerisinde yer alabilir onu da anlamak imkânsız. Yavuzyılmaz bu tavrı ile Kozlu’da kendi önünü de kapatmış oldu bir anlamda. İşte bu yüzden başka partilerin temsilcileri, ‘CHP’ye muhalefet yapmaya gerek yok, onlar kendi içlerinde en güzelini yapıyorlar’ diyorlar yıllardır. *** Yavuzyılmaz şu andan sonra nasıl bir siyaset izler bilemem ama daha önce siyesetin genç gelecek vaat eden temiz yüzü olarak kendisine destek vermiş bir gazeteci olarak şunu söylemek istiyorum; Bu tutum bu davranış ve izlediği yol Yavuzyılmaz’a yakışmadı.
Ekleme Tarihi: 27 Eylül 2017 - Çarşamba

YAVUZYILMAZ’A YAKIŞMADI

Zonguldak kamuoyu onu Cumhuriyet Halk Partisi’nin son milletvekili seçimleri öncesi yapılan parti içi önseçimle tanıdı…

Her ne kadar herkes onun Zonguldaklı seçmen neslinde herhangi bir potansiyeli olmadığını, Şerafettin Turpçu ve Harun Akın’ın siyasi çekişmesinden kaynaklanan saman alevi misali parladığını iddia etse de  o, yaptığı aktivitelerle Zonguldak’ta kirlenmiş siyasete karşın, yenilikçi, ilkeli, genç ve dinamik kesimin temsilcisi olarak gündemde kalmaya çalıştı.

***

Belki gelecek vaad eden bir siyasetçi olabilirdi.

Ancak belli ki zaman geçtikçe siyaset insani değiştiriyor.

Bir bakıyorsunuz, kişi eleştirdiklerine benzemeye başlamış.

İşte sevecen, güler yüzlü, saygın ve tarafsız olan Deniz Yavuzyılmaz’ın da son geldiği nokta da aynen bu şekilde.

***

CHP’deki Kongre süreci devam ediyor.

Kozlu İlçesi Delege seçimleri geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.

Delege seçimlerinden üstün çıkan taraf CHP Kozlu İlçe Başkanı Cengiz Bank’ın bulunduğu mavi liste oldu.

Eski İlçe Başkanı Yaşar Yolcu’nun listesi olan Beyaz listede bulunan Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz kendi mahallesinde delege olamadı.

Üstelik Yavuzyılmaz ‘ın aday gibi haftalar öncesi tüm çevresi ile birlikte diğer adaylara bayrak açarak Yolcu lehine seçim çalışması yapması CHP içerisinde kendisine karşı büyük bir tepki oluşturdu.

O tepkinin sonucu da kendi mahallesinde delege dahi olamadı.

***

Yavuzyılmaz gibi ben de dahil kamuoyunun gelecek vaat ettiği gözüyle baktığı bir siyasetçi nasıl böyle bir hata yapar anlamak imkansız.

Sanki Bayrak açtığı diğer listedeki siyasetçiler başka partiden.

Parti okulu eğitmenliği yapan birisi nasıl olurda taraf olarak parti içi bölünmeye sebep verecek bir faaliyetin içerisinde yer alabilir onu da anlamak imkânsız.

Yavuzyılmaz bu tavrı ile Kozlu’da kendi önünü de kapatmış oldu bir anlamda.

İşte bu yüzden başka partilerin temsilcileri, ‘CHP’ye muhalefet yapmaya gerek yok, onlar kendi içlerinde en güzelini yapıyorlar’ diyorlar yıllardır.

***

Yavuzyılmaz şu andan sonra nasıl bir siyaset izler bilemem ama daha önce siyesetin genç gelecek vaat eden temiz yüzü olarak kendisine destek vermiş bir gazeteci olarak şunu söylemek istiyorum;

Bu tutum bu davranış ve izlediği yol Yavuzyılmaz’a yakışmadı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.