Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

YALÇIN KASAPOĞLU’NUN ANISINA…

ÖLÜM SANA YAKIŞMADI BE ŞEKERİM! Kendisine 20’lik, 50’lik, 100’lük diye bedel biçtirenlerin, 200 TL için siyasilerin kapısında yatıp methiyeler dizenlerin, 500 TL’ye paralı askerlik yapıp kalemini satanların sıkça rastlandığı bu camiada tüm eksik sıfatlardan müstesna, onuru için yaşayan, duruşundan taviz vermeyen bir yapıya sahipti.   * * * Babasından emanet biricik anacığı, birde sorumluluğunu her daim üzerinde hissettiği kardeşi vardı 52 yıla sığdırdığı yaşamında. Ha, birde her gün ‘‘Acaba aç kaldı mı?’’ diye endişe ettiği köpeği PAŞA’sı… Meslektaşı, çalışma arkadaşı, Serpil ile 11 ay önce hayatını birleştirip geçte olsa yakalamıştı hayalini kurduğu mutluluğu. Artık birde Serpil vardı hayatındaki vazgeçilmezlerin arasında.  Nede heyecanla yapmışlardı kurdukları yuvanın hazırlıklarını. Herkese eziyet gelen tadilat ve onarım adeta vazife olmuştu koca adama… Nikâh günü gelip çattığında 20’sindeki gençleri kıskandıracak şekilde birbirlerine yakışan gelin ve damat olmuşlardı. Seçim öncesine denk gelen,  Milletvekili adaylarının şahitliklerini yaptığı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın kıydığı nikâh,  Zonguldak Basın Camiasını da bir araya getirmişti. Çükü herkese bir iyiliği, hepsinde bir emeği vardı Şekerimin… * * * Gözü, gönlü zengindi. İşsizken, cebinde metelik yokken bile 20 kişiye yemek ısmarlar, kaç lira harcadım diye hesap bile etmezdi. Yola çıktığı arkadaşları yolda bulduklarına değişmez, dere geçerken at değiştirmezdi… Cemiyet adamıydı. * * * Sevenleri, dargınlar, küskünler ile yine bir gün bütün Basın Camiasını aniden bir araya topladı Şekerim. Bu sefer toplanma yeri Bozhane Camiinin avlusuydu. Buluşmada sevinç değil, hüzün ve acı vardı… Her zaman şakaları ile çevresine neşe saçan Şekerim Yalçın bu sefer en acı şakasını yapmıştı sevenlerine. Hem de en çok korktuğu 13 rakamının olduğu günde! Ölüm, 13 Mayıs  gecesi aniden alıp kopartmıştı Şekerimi sevenlerinden. Sina Çıladır’ın ın sosyal medya hesabındaki paylaşımında attığı başlıktaki gibi onu tanıyan herkesin boğazında şu sözler düğümlendi; ‘Ölüm sana yakışmadı be Şekerim…’ Niye mi? Çünkü sevdiklerinle geçireceğin nice neşeli günler vardı daha… 10 gün sonra kutlayacağın evlilik yıldönümü yaklaşıyordu. İkinci aşkın olan Beşiktaş 3 gün sonra Şampiyon olacaktı. Yine 3 gün sonra Zonguldak spor Çanakkale’de Şampiyon olup, 2’inci lige çıkacaktı. Arabayı değiştirecektin. Ve belki de bilmediğimiz nice güzel sevgi ve mutluluk dolu hayallerin vardı gerçekleştirmeyi umut ettiğin… * * * Dedim ya, olmadı be Şekerim. Aniden çekip gittin, hiç böyle yapmazdın… Ölüm sana yakışmadı be Şekerim! Nur içinde yat koca yürekli dev adam. Rahat uyu, sevenlerin senden razıydı. Umarım sende bizden razı olarak ayrılmışsındır aramızdan…  Seni hiç unutmayacağız, mekânın cennet olsun, ışıklar içerisinde uyu ŞEKERİM…  
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2016 - Cuma

YALÇIN KASAPOĞLU’NUN ANISINA…

ÖLÜM SANA YAKIŞMADI BE ŞEKERİM!

Kendisine 20’lik, 50’lik, 100’lük diye bedel biçtirenlerin, 200 TL için siyasilerin kapısında yatıp methiyeler dizenlerin, 500 TL’ye paralı askerlik yapıp kalemini satanların sıkça rastlandığı bu camiada tüm eksik sıfatlardan müstesna, onuru için yaşayan, duruşundan taviz vermeyen bir yapıya sahipti.

 

* * *

Babasından emanet biricik anacığı, birde sorumluluğunu her daim üzerinde hissettiği kardeşi vardı 52 yıla sığdırdığı yaşamında.

Ha, birde her gün ‘‘Acaba aç kaldı mı?’’ diye endişe ettiği köpeği PAŞA’sı…

Meslektaşı, çalışma arkadaşı, Serpil ile 11 ay önce hayatını birleştirip geçte olsa yakalamıştı hayalini kurduğu mutluluğu.

Artık birde Serpil vardı hayatındaki vazgeçilmezlerin arasında.

 Nede heyecanla yapmışlardı kurdukları yuvanın hazırlıklarını. Herkese eziyet gelen tadilat ve onarım adeta vazife olmuştu koca adama…

Nikâh günü gelip çattığında 20’sindeki gençleri kıskandıracak şekilde birbirlerine yakışan gelin ve damat olmuşlardı.

Seçim öncesine denk gelen,  Milletvekili adaylarının şahitliklerini yaptığı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın kıydığı nikâh,  Zonguldak Basın Camiasını da bir araya getirmişti.

Çükü herkese bir iyiliği, hepsinde bir emeği vardı Şekerimin…

* * *

Gözü, gönlü zengindi.

İşsizken, cebinde metelik yokken bile 20 kişiye yemek ısmarlar, kaç lira harcadım diye hesap bile etmezdi.

Yola çıktığı arkadaşları yolda bulduklarına değişmez, dere geçerken at değiştirmezdi…

Cemiyet adamıydı.

* * *

Sevenleri, dargınlar, küskünler ile yine bir gün bütün Basın Camiasını aniden bir araya topladı Şekerim.

Bu sefer toplanma yeri Bozhane Camiinin avlusuydu.

Buluşmada sevinç değil, hüzün ve acı vardı…

Her zaman şakaları ile çevresine neşe saçan Şekerim Yalçın bu sefer en acı şakasını yapmıştı sevenlerine.

Hem de en çok korktuğu 13 rakamının olduğu günde!

Ölüm, 13 Mayıs  gecesi aniden alıp kopartmıştı Şekerimi sevenlerinden.

Sina Çıladır’ın ın sosyal medya hesabındaki paylaşımında attığı başlıktaki gibi onu tanıyan herkesin boğazında şu sözler düğümlendi; ‘Ölüm sana yakışmadı be Şekerim…’

Niye mi?

Çünkü sevdiklerinle geçireceğin nice neşeli günler vardı daha…

10 gün sonra kutlayacağın evlilik yıldönümü yaklaşıyordu.

İkinci aşkın olan Beşiktaş 3 gün sonra Şampiyon olacaktı. Yine 3 gün sonra Zonguldak spor Çanakkale’de Şampiyon olup, 2’inci lige çıkacaktı.

Arabayı değiştirecektin.

Ve belki de bilmediğimiz nice güzel sevgi ve mutluluk dolu hayallerin vardı gerçekleştirmeyi umut ettiğin…

* * *

Dedim ya, olmadı be Şekerim.

Aniden çekip gittin, hiç böyle yapmazdın…

Ölüm sana yakışmadı be Şekerim!

Nur içinde yat koca yürekli dev adam.

Rahat uyu, sevenlerin senden razıydı. Umarım sende bizden razı olarak ayrılmışsındır aramızdan…

 Seni hiç unutmayacağız, mekânın cennet olsun, ışıklar içerisinde uyu ŞEKERİM…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.