Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

Yalan Rüzgarı

Bir deli kuyuya bir taş atmış, kır akıllı çıkartamamış misali… Bizim halkımız sorgulamadan araştırmadan inanıp, gerçekmiş gibi kabullenmeyi çok sever. * * * Geçtiğimiz hafta AKP Genel Merkezi tarafından Gökçebey Belediye başkanı Vedat Öztürk’ün istifası istendi. O da diğer istifası istenen AKP’li Belediye Başkanları gibi gereğini yaptı. Buraya kadar her şey normal. Ancak bu aşamadan sonra bu durumu fırsat bilenlerin manevraları pek normal değil. Ereğli Belediye Başkanı ile hesabı kitabı olanlar başladı yazmaya; ‘AKP Genel Merkezi’nin istifasını istediği Belediye Başkanları arasında Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da var’ Kozlu Belediye Başkanı ile hesabı kitabı olanlar da başladı yazmaya; ‘Kozlu Belediyesi’ne kayyum atanacak’, ‘Ak Parti Genel Merkezi Kerim Yılmaz’ın ve tüm Belediye Meclis Üyelerinin istifasını istedi’ Devrek’te Başkan Mustafa Semerci, Filyos’ta Ömer Ünal ile hesabı kitabı olanlar hiç boş durur mu?  Onlarda bastı düğmeye, istifası istendiği iddia edilen belediye başkanları listesine bu iki ismi de ekleyiverdiler. Birden Zonguldak’ın tüm AKP’li İlçelerinin Belediye Başkanlarının istifası istenmiş gibi oldu!  Bu deli saçmasına bırakın halkın bir kısmını görev yapan bazı Belediye meclis üyeleri bile inanmış olacak ki, stres yapıp bizi arayıp teyit almaya kalkıştılar. * * * Yahu arkadaş insan böyle bir deli saçmasına inanmadan önce yazılan yada konuşulan içeriğin bir muhasebesini, bir sağlamasını yapmaz mı? AKP Hükümeti hangi belediyelere kayyum atadı? Doğu ve Güneydoğu’da terör ile ilişkisi olan ya da fetö ile bağlantısı olan belediyelere! Kozlu Belediyesi’nin böyle bir durumu var mı? Tabiki yok. Peki ne var? Kerim Yılmaz’ın Başkanlığından önceki dönem ile ilgili, İmar yolsuzluğu iddiaları ile ilgili İç İşleri Bakanlığının verdiği soruşturma izni.  Soruşturma tamamlanıp, henüz suçlu bulunan, hüküm giyen biri var mı? Yok! E peki Hükümet bu şartlarda başka bir Belediyeye kayyum atamış mı? Hayır? * * * İmar yolsuzluğu, ya da imar rantı ile ilgili Kerim Yılmaz’ın göreve gelmeden önceki dönem ve göreve geldikten sonra devam eden önceki uygulamaların devamı ile ilgili biz de çok haber yaptık. Birileri İmar ile ilgili bir yolsuzluk yapmışsa ya da bu kanalla kendine ve yakınlarına bir çıkar, bir menfaat sağlamışsa tabiî ki bunun hesabını yüce Türk adaleti önünde vermelidir. Ancak bundan yola çıkarak şu an iyi niyetle ve bu tür uygulamaların tam karşısında olan bir yönetim anlayışı ile hareket eden bir Belediye Başkanı ve yönetiminin de kişisel çıkarlar uğruna yıpratılması doğru değildir.   * * * Bu ve buna benzer amaçlı yapılan spekülatif haber ve yayınlara itibar etmemeli doğruluğunun sağlaması yapılmadan gerçekmiş gibi ağızdan ağza yayılmamalıdır. Sonra bunları ortaya atanlar susar köşelerine çekilir, itibar edenler saflığına yanar durur…
Ekleme Tarihi: 07 Aralık 2017 - Perşembe

Yalan Rüzgarı

Bir deli kuyuya bir taş atmış, kır akıllı çıkartamamış misali…

Bizim halkımız sorgulamadan araştırmadan inanıp, gerçekmiş gibi kabullenmeyi çok sever.

* * *

Geçtiğimiz hafta AKP Genel Merkezi tarafından Gökçebey Belediye başkanı Vedat Öztürk’ün istifası istendi.

O da diğer istifası istenen AKP’li Belediye Başkanları gibi gereğini yaptı.

Buraya kadar her şey normal.

Ancak bu aşamadan sonra bu durumu fırsat bilenlerin manevraları pek normal değil.

Ereğli Belediye Başkanı ile hesabı kitabı olanlar başladı yazmaya; ‘AKP Genel Merkezi’nin istifasını istediği Belediye Başkanları arasında Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal’da var’

Kozlu Belediye Başkanı ile hesabı kitabı olanlar da başladı yazmaya; ‘Kozlu Belediyesi’ne kayyum atanacak’, ‘Ak Parti Genel Merkezi Kerim Yılmaz’ın ve tüm Belediye Meclis Üyelerinin istifasını istedi’

Devrek’te Başkan Mustafa Semerci, Filyos’ta Ömer Ünal ile hesabı kitabı olanlar hiç boş durur mu? 

Onlarda bastı düğmeye, istifası istendiği iddia edilen belediye başkanları listesine bu iki ismi de ekleyiverdiler.

Birden Zonguldak’ın tüm AKP’li İlçelerinin Belediye Başkanlarının istifası istenmiş gibi oldu! 

Bu deli saçmasına bırakın halkın bir kısmını görev yapan bazı Belediye meclis üyeleri bile inanmış olacak ki, stres yapıp bizi arayıp teyit almaya kalkıştılar.

* * *

Yahu arkadaş insan böyle bir deli saçmasına inanmadan önce yazılan yada konuşulan içeriğin bir muhasebesini, bir sağlamasını yapmaz mı?

AKP Hükümeti hangi belediyelere kayyum atadı?

Doğu ve Güneydoğu’da terör ile ilişkisi olan ya da fetö ile bağlantısı olan belediyelere!

Kozlu Belediyesi’nin böyle bir durumu var mı?

Tabiki yok.

Peki ne var?

Kerim Yılmaz’ın Başkanlığından önceki dönem ile ilgili, İmar yolsuzluğu iddiaları ile ilgili İç İşleri Bakanlığının verdiği soruşturma izni. 

Soruşturma tamamlanıp, henüz suçlu bulunan, hüküm giyen biri var mı?

Yok!

E peki Hükümet bu şartlarda başka bir Belediyeye kayyum atamış mı?

Hayır?

* * *

İmar yolsuzluğu, ya da imar rantı ile ilgili Kerim Yılmaz’ın göreve gelmeden önceki dönem ve göreve geldikten sonra devam eden önceki uygulamaların devamı ile ilgili biz de çok haber yaptık.

Birileri İmar ile ilgili bir yolsuzluk yapmışsa ya da bu kanalla kendine ve yakınlarına bir çıkar, bir menfaat sağlamışsa tabiî ki bunun hesabını yüce Türk adaleti önünde vermelidir. Ancak bundan yola çıkarak şu an iyi niyetle ve bu tür uygulamaların tam karşısında olan bir yönetim anlayışı ile hareket eden bir Belediye Başkanı ve yönetiminin de kişisel çıkarlar uğruna yıpratılması doğru değildir.  

* * *

Bu ve buna benzer amaçlı yapılan spekülatif haber ve yayınlara itibar etmemeli doğruluğunun sağlaması yapılmadan gerçekmiş gibi ağızdan ağza yayılmamalıdır.

Sonra bunları ortaya atanlar susar köşelerine çekilir, itibar edenler saflığına yanar durur…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.