Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

VALİ ÇINAR

Son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Zonguldak’a tayini çıkan ve geçtiğimiz hafta göreve başlayan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar daha ilk dakikadan ne kadar farklı bir kişiliğe sahip olduğunu gösterdi.Bence Vali Çınar’ın en farklı ve takdire şayan yönü vefalı bir kişiliğe sahip olması.Bunu da Zonguldak’taki ilk ziyaretini hafta sonu demeyip askerliğini yaptığı Ereğli ilçesine ayırması ve ziyaretin mahiyeti olarak nitelendirebiliriz.Evet, ziyaretin mahiyetinin protokol ziyaretinden ziyade Esnafla, Halkla ve Basınla bir araya gelme ve tanışma ziyareti olması Vali Çınar’ın Ereğli ziyaretine ayrı bir anlam kattı.Ziyaret kamuoyunda ses getirdi.Takdir ile karşılandı.* * *Eski Valimiz Sayın Ali Kaban’ı kötülemek, arkasından eleştirmek maksadıyla söylemiyorum, ancak Sayın Vali Ali Kaban halktan oldukça kopuktu.Yanı başımızdaki bir Beldenin Belediye Başkanı dahi kendisi ile görüşmek için üç defa randevu isteyip üç yıl içerisinde görüşemediyse gerisini siz düşünün.Umarım Sayın Vali Çınar her İlçeye, her beldeye Ereğli’ye benzer sıcak, samimi bir ziyaret gerçekleştirir.Yani Zonguldak, toplumu ile iç içe olan sosyal yönü ağır bir Valiye susamıştı.Bu bağlamda, Sayın Vali Çınar yaptığı güzel başlangıç ve verdiği bir o kadar güzel mesajlarla Zonguldak halkının beklentilerine cevap verecek şekilde görünüyor. * * *Ancak halkımız her şeyi Validen beklememek gerektiğinin de bilincinde!Siyaset mekanizması ‘Bu şehre hizmet etmek benim için onurdur, gururdur’ diyen bir Valilin arkasında dimdik durmalı ki şehir gelişsin.Bu güne kadar bunu göremedik!Dileriz bundan sonra görürüz.* * *Eski Valimiz Sayın Ali Kaban’ı ‘Zonguldak’a bir şey katmadı, sadece eski binaları yıkan Vali, yaptığı bir şey yok’ şeklinde eleştirenler bilmelidirler ki, aynı Ali Kaban Ordu’da denizi doldurup Havaalanı yaptırdı. O şehrin siyasetçileri arkasında durdu ki öyle büyük bir hizmeti Ordu Vilayetine kazandırdı.Zonguldak İlinde bir havaalanı var ama hala tarifeli seferler başlatılamamış…Bu siyaset mekanizmasının ayıbı!Umarım yeni Valimiz Sayın Ahmet Çınar tarifeli iç hat seferlerini başlatır da, Zonguldak ulaşılması zor bir il olmaktan çıkar, daha da gelişir.* * *Gelişinden önce anılarını yazdığı iki kitabı olduğunu öğrendiğimiz Sayın Valimiz biz Zonguldaklı basın mensupları için de mutluluk kaynağı oldu.Kitap yazan, yazar sayılan bir Vali bir bakıma bizimde meslektaşımız sayılır.İnanıyorum Sayın Valimiz Zonguldaklı basın mensupları ile daha çok istişare içerisinde olacak ve şehrin gelişimine katkı vermemiz için bize de fırsat tanıyacaktır.* * *Bu duygu ve düşüncelerle umutlarımızı yeşerten yeni Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar’a ;‘Emeğin ve alın terinin başkenti Zonguldak’a hizmet edenin, bu şehir için taş taş üstüne koyanın, başımızın üzerinde yeri var, her daim minnettar oluruz diyerek hoş geldiniz, yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın, başarılarınız daim olsun’, demek istiyorum.
Ekleme Tarihi: 06 Temmuz 2017 - Perşembe

VALİ ÇINAR

Son yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Zonguldak’a tayini çıkan ve geçtiğimiz hafta göreve başlayan Zonguldak Valisi Ahmet Çınar daha ilk dakikadan ne kadar farklı bir kişiliğe sahip olduğunu gösterdi.
Bence Vali Çınar’ın en farklı ve takdire şayan yönü vefalı bir kişiliğe sahip olması.
Bunu da Zonguldak’taki ilk ziyaretini hafta sonu demeyip askerliğini yaptığı Ereğli ilçesine ayırması ve ziyaretin mahiyeti olarak nitelendirebiliriz.
Evet, ziyaretin mahiyetinin protokol ziyaretinden ziyade Esnafla, Halkla ve Basınla bir araya gelme ve tanışma ziyareti olması Vali Çınar’ın Ereğli ziyaretine ayrı bir anlam kattı.
Ziyaret kamuoyunda ses getirdi.
Takdir ile karşılandı.
* * *
Eski Valimiz Sayın Ali Kaban’ı kötülemek, arkasından eleştirmek maksadıyla söylemiyorum, ancak Sayın Vali Ali Kaban halktan oldukça kopuktu.
Yanı başımızdaki bir Beldenin Belediye Başkanı dahi kendisi ile görüşmek için üç defa randevu isteyip üç yıl içerisinde görüşemediyse gerisini siz düşünün.
Umarım Sayın Vali Çınar her İlçeye, her beldeye Ereğli’ye benzer sıcak, samimi bir ziyaret gerçekleştirir.
Yani Zonguldak, toplumu ile iç içe olan sosyal yönü ağır bir Valiye susamıştı.
Bu bağlamda, Sayın Vali Çınar yaptığı güzel başlangıç ve verdiği bir o kadar güzel mesajlarla Zonguldak halkının beklentilerine cevap verecek şekilde görünüyor.
* * *
Ancak halkımız her şeyi Validen beklememek gerektiğinin de bilincinde!
Siyaset mekanizması ‘Bu şehre hizmet etmek benim için onurdur, gururdur’ diyen bir Valilin arkasında dimdik durmalı ki şehir gelişsin.
Bu güne kadar bunu göremedik!
Dileriz bundan sonra görürüz.
* * *
Eski Valimiz Sayın Ali Kaban’ı ‘Zonguldak’a bir şey katmadı, sadece eski binaları yıkan Vali, yaptığı bir şey yok’ şeklinde eleştirenler bilmelidirler ki, aynı Ali Kaban Ordu’da denizi doldurup Havaalanı yaptırdı.
O şehrin siyasetçileri arkasında durdu ki öyle büyük bir hizmeti Ordu Vilayetine kazandırdı.
Zonguldak İlinde bir havaalanı var ama hala tarifeli seferler başlatılamamış…
Bu siyaset mekanizmasının ayıbı!
Umarım yeni Valimiz Sayın Ahmet Çınar tarifeli iç hat seferlerini başlatır da, Zonguldak ulaşılması zor bir il olmaktan çıkar, daha da gelişir.
* * *
Gelişinden önce anılarını yazdığı iki kitabı olduğunu öğrendiğimiz Sayın Valimiz biz Zonguldaklı basın mensupları için de mutluluk kaynağı oldu.
Kitap yazan, yazar sayılan bir Vali bir bakıma bizimde meslektaşımız sayılır.
İnanıyorum Sayın Valimiz Zonguldaklı basın mensupları ile daha çok istişare içerisinde olacak ve şehrin gelişimine katkı vermemiz için bize de fırsat tanıyacaktır.
* * *
Bu duygu ve düşüncelerle umutlarımızı yeşerten yeni Zonguldak Valisi Sayın Ahmet Çınar’a ;
‘Emeğin ve alın terinin başkenti Zonguldak’a hizmet edenin, bu şehir için taş taş üstüne koyanın, başımızın üzerinde yeri var, her daim minnettar oluruz diyerek hoş geldiniz, yeni göreviniz hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın, başarılarınız daim olsun’, demek istiyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.