Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

UYSAL 3'ÜNCÜ YILINDA DOĞRU YOLDA

  Gazetemiz Objektif Haber ile Kdz.Ereğli Basın camiasında ikinci ayımızı geride bıraktık. Gerçi bu güne kadar Zonguldak'ın göz bebeği ilçesi Kdz. Ereğli'deki her türlü gelişmeyi Zonguldak Merkez'li Batı Karadeniz Haber Gazetesi vasıtasıyla yakından takip ediyor ve gündeme taşıyorduk. Ancak Objektif Haber Gazetemiz Kdz.Ereğli merkezli olması münasebeti ile durum biraz daha farklı oluyor. *** Kdz.Ereğli gerçekten şahsına münhasır bir ilçemiz. Kdz. Ereğli'de ticarette farklıdır, Siyasette farklıdır, Sendikacılıkta farklıdır... Kısacası zordur, Alışılageldiği gibi değildir... *** 2014 yılındaki Mahalli idareler seçimlerinin sonuçları bu savımızı doğrular nitelikteydi... Zonguldak'ın seçimi kazanmasına kesin olarak bakılan birkaç CHP'li Belediye Başkanı'nın başında gelen, Kdz. Ereğli siyasetinin duayen ismi, tecrübeli Belediye Başkanı Halil Posbıyık umulmadık bir şekilde seçimleri kaybetti. *** Kdz. Ereğli'nin yeni Belediye Başkanı Op.Dr.Hüseyin Uysal bir Tıp Doktoru olarak, siyasi ve Belediyecilik bilgisinden yoksun ilk iki yılında çok zor anlar yaşadı, icraatları çok eleştirildi. Gerçi Posbıyık gibi duayen bir Belediye başkanı'nın ardından sadece Uysal değil, kim gelse işi çok zordu... Ancak geride kalan 3 yılın ardından samimi bir değerlendirme yapacak olursak, Başkan Uysal acemiliği üzerinden attı. Elle tutulur, gözle görülür önemli hizmetlere imzasını attı. Kdz. Ereğli'de yıkılması zor kabul edilen bazı tabuları yıktı. Bunları yaparken de tek başına yaptı sayılır... Başkan Uysal bu kadar zor dönemden geçerken, ekibi ve teşkilatının da arkasında dim dik kemik gibi sağlam durduğu söylenemez! Buna rağmen iyi iş çıkardı başkan. Son gerçekleştirdiği Kdz. Ereğli Osmanlı Çileği Festivali bunun bir kanıtıdır. Festival daha önceki yıllara göre daha profesyoneldi bu yıl. En önemli kısmı ise Bütçenin afaki rakamlardan oluşmayışı ve öz kaynaklardan karşılanmış olmasıydı. Yatırımlar hizmetler zaten aralıksız devam ediyor. *** Önümüzdeki mahalli seçimlere iki yıl var! Son yılını saymazsak, İcraat için kalan süre topu toplamı bir yıl. Son olağanüstü Kongrede Ak Parti'nin başına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan köklü değişiklikler olacağı sinyalini verdi. Başarısız ve  kıyından köşesinden adı Fetö ya da başka türlü şaibelere adı bulaşmış Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları ile yollarını ayıracağını söyledi. Bakalım yeni süreç Kdz. Ereğli'de Ak Parti açısından neleri ortaya koyacak? Halkın gözünde doğru yolda ilerleyen Uysal'ın, Genel Merkezin gözündeki durumu ne olacak? Hep birlikte izleyip göreceğiz.      
Ekleme Tarihi: 24 Mayıs 2017 - Çarşamba

UYSAL 3'ÜNCÜ YILINDA DOĞRU YOLDA

 

Gazetemiz Objektif Haber ile Kdz.Ereğli Basın camiasında ikinci ayımızı geride bıraktık.

Gerçi bu güne kadar Zonguldak'ın göz bebeği ilçesi Kdz. Ereğli'deki her türlü gelişmeyi Zonguldak Merkez'li Batı Karadeniz Haber Gazetesi vasıtasıyla yakından takip ediyor ve gündeme taşıyorduk.

Ancak Objektif Haber Gazetemiz Kdz.Ereğli merkezli olması münasebeti ile durum biraz daha farklı oluyor.

***

Kdz.Ereğli gerçekten şahsına münhasır bir ilçemiz.

Kdz. Ereğli'de ticarette farklıdır,

Siyasette farklıdır,

Sendikacılıkta farklıdır...

Kısacası zordur,

Alışılageldiği gibi değildir...

***

2014 yılındaki Mahalli idareler seçimlerinin sonuçları bu savımızı doğrular nitelikteydi...

Zonguldak'ın seçimi kazanmasına kesin olarak bakılan birkaç CHP'li Belediye Başkanı'nın başında gelen, Kdz. Ereğli siyasetinin duayen ismi, tecrübeli Belediye Başkanı Halil Posbıyık umulmadık bir şekilde seçimleri kaybetti.

***

Kdz. Ereğli'nin yeni Belediye Başkanı Op.Dr.Hüseyin Uysal bir Tıp Doktoru olarak, siyasi ve Belediyecilik bilgisinden yoksun ilk iki yılında çok zor anlar yaşadı, icraatları çok eleştirildi.

Gerçi Posbıyık gibi duayen bir Belediye başkanı'nın ardından sadece Uysal değil, kim gelse işi çok zordu...

Ancak geride kalan 3 yılın ardından samimi bir değerlendirme yapacak olursak, Başkan Uysal acemiliği üzerinden attı.

Elle tutulur, gözle görülür önemli hizmetlere imzasını attı.

Kdz. Ereğli'de yıkılması zor kabul edilen bazı tabuları yıktı.

Bunları yaparken de tek başına yaptı sayılır...

Başkan Uysal bu kadar zor dönemden geçerken, ekibi ve teşkilatının da arkasında dim dik kemik gibi sağlam durduğu söylenemez!

Buna rağmen iyi iş çıkardı başkan.

Son gerçekleştirdiği Kdz. Ereğli Osmanlı Çileği Festivali bunun bir kanıtıdır.

Festival daha önceki yıllara göre daha profesyoneldi bu yıl.

En önemli kısmı ise Bütçenin afaki rakamlardan oluşmayışı ve öz kaynaklardan karşılanmış olmasıydı.

Yatırımlar hizmetler zaten aralıksız devam ediyor.

***

Önümüzdeki mahalli seçimlere iki yıl var!

Son yılını saymazsak,

İcraat için kalan süre topu toplamı bir yıl.

Son olağanüstü Kongrede Ak Parti'nin başına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan köklü değişiklikler olacağı sinyalini verdi.

Başarısız ve  kıyından köşesinden adı Fetö ya da başka türlü şaibelere adı bulaşmış Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları ile yollarını ayıracağını söyledi.

Bakalım yeni süreç Kdz. Ereğli'de Ak Parti açısından neleri ortaya koyacak?

Halkın gözünde doğru yolda ilerleyen Uysal'ın, Genel Merkezin gözündeki durumu ne olacak?

Hep birlikte izleyip göreceğiz.

     

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.