Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

ULUSAL ZİNCİR MARKETLERE DİKKAT!

  Etikette ayrı fiyat, kasa da ayrı…. Gözlerini vatandaşın cebindeki üç kuruşa dikmişler! *** Uygun fiyat politikası ile önce il merkezlerine yerleştiler, Ardından ilçe merkezlerine, Sonra beldelere, En sonunda da mahalle ve sokak aralarına kadar girdiler. Maddiyatın ağır bastığı, insanların dostluklar yerine üç kuruşluk çıkarlarını hesap eder hale geldiği durumda, Kendileri ile rekabet edemez hale gelen mahalle bakkallarını bitirdiler. Ardından kazandıkları yetmiyormuş gibi gözlerini vatandaşın cebindeki üç kuruşa diktiler. *** Evet, Ulusal zincir marketlerden bahsediyorum. İstisnai yerler hariç Türkiye’nin her yerini sarmış, mahalle ve sokak aralarına kadar girmiş, Mülk sahibine verdiği kira harici bulunduğu şehre zerre faydası olmayan, Kazancının tamamını büyük şehirlerdeki merkezlerine yollayan Ulusal zincir marketlerden bahsediyorum. Gıda zinciri demiyorum, gıda harici ne varsa nalbur iye dahil satıyorlar. Ama bu onlara yetmiyor olacak ki, Fiyat etiketi oyunları ile vatandaşın cebindeki üç kuruşu da almanın yani haksız kazancın peşine düşmüşler. Etikete bakıyor bir ürünü alıyorsunuz, Kasaya geldiğinizde, bakıyorsunuz ki, farklı fiyat! *** Çok dikkatliyseniz, kasiyere fiyatın farklı olduğunu söylediğinizde, ‘Etiketi değişmeyi unutmuşuz’ ya da ‘indirim sona erdi’ yanıtını alıyorsunuz. Özellikle toplu alış veriş yapan yurttaşlarımız her aldığı ürünün etiket fiyatını kasada aklında tutamıyor ve bu vesile ile zincir marketlerin haksız kazancına bir halka daha eklenmiş oluyor. Mağaza yöneticisinden başka muhatap olacağınız kimse yok! O da yetkili değil zaten. Bu nedenle çok zorunlu olmadıkça ben yerel marketleri, mahalle bakkallarını ya da yerel satış büfelerini tercih ediyorum. *** Ayda yılda zorunlu kalıp girdiğim mahallemdeki Ulasal zincir marketlerde de sık sık benzeri olaylarla karşılaşıyorum. Durumu Ticaret ve sanayi İl Müdürü sayın İsmail Maden’e ilettim. İlgisine teşekkür ediyorum. Konuyla yakından ilgilendi ve bu çirkin uygulamayı yapan Ulusal zincir markete denetim elemanlarını gönderdi. Umarım caydırıcı olur. Umarım ders niteliğinde olur. *** Bu tür vatandaşın cebindeki üç kuruşa göz diken haksız kazanç elde etmeye yönelik uygulamaların cezai müeyyidesi daha ağır olmalı ki, bu tür art niyetli yaklaşımlar sona ersin. Bu konuda vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya, Durumu yetkililere iletmeye ve sonucu takip etmeye davet ediyorum. Ayrıca hem şehrimizin bir parçası olan yerel esnafımızın kalkınması hem de karşımızda muhatap bulacağımız, mağduriyet yaşamayacağımız bir alış veriş için tüm halkımızın yerel esnaftan alış veriş yapmasını tavsiye ediyorum.  
Ekleme Tarihi: 10 Eylül 2020 - Perşembe

ULUSAL ZİNCİR MARKETLERE DİKKAT!

 

Etikette ayrı fiyat, kasa da ayrı….

Gözlerini vatandaşın cebindeki üç kuruşa dikmişler!

***

Uygun fiyat politikası ile önce il merkezlerine yerleştiler,

Ardından ilçe merkezlerine,

Sonra beldelere,

En sonunda da mahalle ve sokak aralarına kadar girdiler.

Maddiyatın ağır bastığı, insanların dostluklar yerine üç kuruşluk çıkarlarını hesap eder hale geldiği durumda,

Kendileri ile rekabet edemez hale gelen mahalle bakkallarını bitirdiler.

Ardından kazandıkları yetmiyormuş gibi gözlerini vatandaşın cebindeki üç kuruşa diktiler.

***

Evet, Ulusal zincir marketlerden bahsediyorum.

İstisnai yerler hariç Türkiye’nin her yerini sarmış, mahalle ve sokak aralarına kadar girmiş,

Mülk sahibine verdiği kira harici bulunduğu şehre zerre faydası olmayan,

Kazancının tamamını büyük şehirlerdeki merkezlerine yollayan Ulusal zincir marketlerden bahsediyorum.

Gıda zinciri demiyorum, gıda harici ne varsa nalbur iye dahil satıyorlar.

Ama bu onlara yetmiyor olacak ki,

Fiyat etiketi oyunları ile vatandaşın cebindeki üç kuruşu da almanın yani haksız kazancın peşine düşmüşler.

Etikete bakıyor bir ürünü alıyorsunuz,

Kasaya geldiğinizde, bakıyorsunuz ki, farklı fiyat!

***

Çok dikkatliyseniz, kasiyere fiyatın farklı olduğunu söylediğinizde,

‘Etiketi değişmeyi unutmuşuz’ ya da ‘indirim sona erdi’ yanıtını alıyorsunuz.

Özellikle toplu alış veriş yapan yurttaşlarımız her aldığı ürünün etiket fiyatını kasada aklında tutamıyor ve bu vesile ile zincir marketlerin haksız kazancına bir halka daha eklenmiş oluyor.

Mağaza yöneticisinden başka muhatap olacağınız kimse yok!

O da yetkili değil zaten.

Bu nedenle çok zorunlu olmadıkça ben yerel marketleri, mahalle bakkallarını ya da yerel satış büfelerini tercih ediyorum.

***

Ayda yılda zorunlu kalıp girdiğim mahallemdeki Ulasal zincir marketlerde de sık sık benzeri olaylarla karşılaşıyorum.

Durumu Ticaret ve sanayi İl Müdürü sayın İsmail Maden’e ilettim.

İlgisine teşekkür ediyorum. Konuyla yakından ilgilendi ve bu çirkin uygulamayı yapan Ulusal zincir markete denetim elemanlarını gönderdi.

Umarım caydırıcı olur.

Umarım ders niteliğinde olur.

***

Bu tür vatandaşın cebindeki üç kuruşa göz diken haksız kazanç elde etmeye yönelik uygulamaların cezai müeyyidesi daha ağır olmalı ki, bu tür art niyetli yaklaşımlar sona ersin.

Bu konuda vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya,

Durumu yetkililere iletmeye ve sonucu takip etmeye davet ediyorum.

Ayrıca hem şehrimizin bir parçası olan yerel esnafımızın kalkınması hem de karşımızda muhatap bulacağımız, mağduriyet yaşamayacağımız bir alış veriş için tüm halkımızın yerel esnaftan alış veriş yapmasını tavsiye ediyorum.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.