Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

U DÖNÜŞÜ

‘Basın Dışarı Çıksın, Kapalı Oturum Yapalım, Çözüm Önerisi Sunacağım…’ Evet geçtiğimiz hafta gerçekleştirlilen Ocak 2021 belediye meclis toplantısının 2. Oturumunda, CHP’den ihraç edilen meclis üyesi Murat birinci sarf etti bu sözleri. Ali Bektaş’ın deyimiyle; Kozlu halkının menfaatine alınan kararlarda dahi muhalefet şerhi koyan Murat Birinci. Meclis üyesi olduğu Kozlu Belediyesinden alacağını tahsil etmek için Belediyeye icra memurları ile birlikte sık sık kasa haczi yaptıran Murat Birinci. Her fırsatta her platformda Ali Bektaş’ı kötüleyen, yaptığı hukuksuzluklardan dolayı şikayetlerinden ötürü hapsi boylattıracağı iddiasını dile getiren Murat Birinci. Aynı Murat Birinci, ne olduysa oldu 2021’in ilk virajında keskin bir U dönüşü yaparak, Ali Bektaş’a kapalı oturumda çözüm önerisi sunarak belediyenin önünü açmaya talip sevgi kelebeğine dönüştü… Acaba neden? Yoksa, yeniden yapılmayan imar revizyon planlarından ötürü elindeki kozu muhafaza eden açık gözlü bir esnaf olan Birinci’nin ters düşen menfaatleri mi düzeldi? Yoksa 50 bin dolarlık dairelerine, şikâyet sonucu inşaatları duran müteahhitler talip olup 100 bin dolara satın mı aldılar ? Yeniden meclis üyesi seçilmesi bile şu saatten sonra hayal olmuş görünürken, bir sonraki seçimlerde Kozlu Belediyesine Başkan olacağını ifade eden Birinci madem iyi niyetli yapıcı bir öneri getirecekti, Neden basın mensuplarının dışarı çıkartılmasını ve kapalı oturum yapılmasını istedi? Basın mensuplarının belediye meclis toplantılarında olma sebebi, kamuoyu adına halkın temsilcilerinin bulunduğu ilçe ile ilgili alınacak kararların görüşüldüğü meclis toplantılarını takip edip, alınan kararlardan halkı haberdar etmekten başka bir amaç taşımazken, Halkı temsil ettiğini söyleyen bir kişinin halkın haber almasını istemediği ne tür bir önerisi olacaktı da halkın haber alma ihtiyacına hizmet eden basın mensuplarının önerisini duymasını istemedi? Bu gidişat ilerleyen günlerde ilginç gelişmeler olacağının da habercisi gibi görünüyor. Bir bakmışsınız ki, Ani bir u dönüşü yapan Birinci, ilk kavşakta sinyali vermiş ve sağa dönmüş olur… İlkeler üzerine siyaset yapmak bu olsa gerek!
Ekleme Tarihi: 13 Ocak 2021 - Çarşamba

U DÖNÜŞÜ

‘Basın Dışarı Çıksın,

Kapalı Oturum Yapalım,

Çözüm Önerisi Sunacağım…’

Evet geçtiğimiz hafta gerçekleştirlilen Ocak 2021 belediye meclis toplantısının 2. Oturumunda, CHP’den ihraç edilen meclis üyesi Murat birinci sarf etti bu sözleri.

Ali Bektaş’ın deyimiyle;

Kozlu halkının menfaatine alınan kararlarda dahi muhalefet şerhi koyan Murat Birinci.

Meclis üyesi olduğu Kozlu Belediyesinden alacağını tahsil etmek için Belediyeye icra memurları ile birlikte sık sık kasa haczi yaptıran Murat Birinci.

Her fırsatta her platformda Ali Bektaş’ı kötüleyen, yaptığı hukuksuzluklardan dolayı şikayetlerinden ötürü hapsi boylattıracağı iddiasını dile getiren Murat Birinci.

Aynı Murat Birinci, ne olduysa oldu 2021’in ilk virajında keskin bir U dönüşü yaparak, Ali Bektaş’a kapalı oturumda çözüm önerisi sunarak belediyenin önünü açmaya talip sevgi kelebeğine dönüştü…

Acaba neden?

Yoksa, yeniden yapılmayan imar revizyon planlarından ötürü elindeki kozu muhafaza eden açık gözlü bir esnaf olan Birinci’nin ters düşen menfaatleri mi düzeldi?

Yoksa 50 bin dolarlık dairelerine, şikâyet sonucu inşaatları duran müteahhitler talip olup 100 bin dolara satın mı aldılar ?

Yeniden meclis üyesi seçilmesi bile şu saatten sonra hayal olmuş görünürken, bir sonraki seçimlerde Kozlu Belediyesine Başkan olacağını ifade eden Birinci madem iyi niyetli yapıcı bir öneri getirecekti,

Neden basın mensuplarının dışarı çıkartılmasını ve kapalı oturum yapılmasını istedi?

Basın mensuplarının belediye meclis toplantılarında olma sebebi, kamuoyu adına halkın temsilcilerinin bulunduğu ilçe ile ilgili alınacak kararların görüşüldüğü meclis toplantılarını takip edip, alınan kararlardan halkı haberdar etmekten başka bir amaç taşımazken,

Halkı temsil ettiğini söyleyen bir kişinin halkın haber almasını istemediği ne tür bir önerisi olacaktı da halkın haber alma ihtiyacına hizmet eden basın mensuplarının önerisini duymasını istemedi?

Bu gidişat ilerleyen günlerde ilginç gelişmeler olacağının da habercisi gibi görünüyor.

Bir bakmışsınız ki, Ani bir u dönüşü yapan Birinci, ilk kavşakta sinyali vermiş ve sağa dönmüş olur…

İlkeler üzerine siyaset yapmak bu olsa gerek!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.