Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

TERMİK OYUNU

  Siyasetçisi, aktivisti eylem için Zonguldak’ı seçiyor. Geliyorlar, kafalayabildikleri CHP’li bir Belediye Başkanını kafalayıp, soluğu Çatalağzı ve Muslu Beldesinde alıyorlar. Eylem bahanesiyle kendi reklamlarını yapıp, kafaladıkları Belediye’nin karşılama giderleri bütçesinden akşam rakı-balık kafayı çekip geri dönüyorlar. *** Ya Çatalağzı ve Muslu’da Termik Santralde çalışan yüzlerce kişi? Onların derdi eylem değil, ekmek! Birileri eylem bahanesiyle kendi reklamını yaparken gurbetten gelip baba toprağında devlet garantisine benzer bir işte çalışan Termik Santral işçileri işlerini kaybetmenin korkusu ile hop oturup, hop kalkıyorlar. Termik Santral seviciliği yapmıyoruz! Ancak birileri şunu da, unutmamalı; Buradaki Termik Santraller olmasa orada çalışan bini aşkın insan, İzmit’e, Dilovası’na sanayi tesislerinin bulunduğu yerlere çalışmak için gidecekler ve oranın zehirli havasını soluyacaklar! *** Burada yapılması gereken şudur; Bölge halkının ekmek kapısı olan işletmelere düşmanlık yapmak yerine, Bunların sıkça denetlenmesi ve çevreye zararlı etkilerinin önlenmesi için gerekli tedbirleri almalarına dikkat çekilmeli. En önemlisi ise bir mücadele verilecekse, yenilerinin açılmaması yönünde mücadele verilmeli!     BAŞOĞLU ÖRNEK OLSUN İş yoğunluğu nedeniyle Biray gecikmeli de olsa geçtiğimiz günlerde son gerçekleşen İl Kongresinde diğer İl Başkan adayı Halil Furat’a fark atarak CHP İl Başkanlığına seçilen Umut Başoğlu’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdim. Başkan Başoğlu, emekli Ahmet Altun’da sonra gerçekten partiye farklı bir enerji getirmiş. Ziyaret esnasında en çok dikkatimi çeken unsurlardan biri Başoğlu’nun odasının adeta botanik bahçesi görünümünde olmasıydı. Tam başkana  ‘Bu kadar çiçeği ne yapmayı düşünüyorsun?’ diye soracaktım ki, benimle aynı anda odada bulunan Zonguldak Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube yetkilisi hanımefendi ile başkanın diyaloguna şahit oldum. Başkan Başoğlu ve ADD Zonguldak Şubesi Yetkilileri gelen birbirinden değerli çiçekleri çiçekçilerle görüşüp satılarak gelirlerinin ADD kanalıyla öğrencilere Burs olarak verilmesi konusunu görüştüler. Başkan Başoğlu’na gelen çiçekler öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere Burs oldu! Tebrikler Başkan. Bu davranış bile kişinin temsil ettiği makama kendisinden neler katabileceğinin en ufak göstergesidir. Dilerim tüm makam ve mevki sahiplerine örnek olur…
Ekleme Tarihi: 01 Şubat 2018 - Perşembe

TERMİK OYUNU

 

Siyasetçisi, aktivisti eylem için Zonguldak’ı seçiyor.

Geliyorlar, kafalayabildikleri CHP’li bir Belediye Başkanını kafalayıp, soluğu Çatalağzı ve Muslu Beldesinde alıyorlar.

Eylem bahanesiyle kendi reklamlarını yapıp, kafaladıkları Belediye’nin karşılama giderleri bütçesinden akşam rakı-balık kafayı çekip geri dönüyorlar.

***

Ya Çatalağzı ve Muslu’da Termik Santralde çalışan yüzlerce kişi?

Onların derdi eylem değil, ekmek!

Birileri eylem bahanesiyle kendi reklamını yaparken gurbetten gelip baba toprağında devlet garantisine benzer bir işte çalışan Termik Santral işçileri işlerini kaybetmenin korkusu ile hop oturup, hop kalkıyorlar.

Termik Santral seviciliği yapmıyoruz!

Ancak birileri şunu da, unutmamalı;

Buradaki Termik Santraller olmasa orada çalışan bini aşkın insan, İzmit’e, Dilovası’na sanayi tesislerinin bulunduğu yerlere çalışmak için gidecekler ve oranın zehirli havasını soluyacaklar!

***

Burada yapılması gereken şudur;

Bölge halkının ekmek kapısı olan işletmelere düşmanlık yapmak yerine,

Bunların sıkça denetlenmesi ve çevreye zararlı etkilerinin önlenmesi için gerekli tedbirleri almalarına dikkat çekilmeli.

En önemlisi ise bir mücadele verilecekse, yenilerinin açılmaması yönünde mücadele verilmeli!    

BAŞOĞLU ÖRNEK OLSUN

İş yoğunluğu nedeniyle Biray gecikmeli de olsa geçtiğimiz günlerde son gerçekleşen İl Kongresinde diğer İl Başkan adayı Halil Furat’a fark atarak CHP İl Başkanlığına seçilen Umut Başoğlu’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdim.

Başkan Başoğlu, emekli Ahmet Altun’da sonra gerçekten partiye farklı bir enerji getirmiş.

Ziyaret esnasında en çok dikkatimi çeken unsurlardan biri Başoğlu’nun odasının adeta botanik bahçesi görünümünde olmasıydı.

Tam başkana  ‘Bu kadar çiçeği ne yapmayı düşünüyorsun?’ diye soracaktım ki, benimle aynı anda odada bulunan Zonguldak Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube yetkilisi hanımefendi ile başkanın diyaloguna şahit oldum.

Başkan Başoğlu ve ADD Zonguldak Şubesi Yetkilileri gelen birbirinden değerli çiçekleri çiçekçilerle görüşüp satılarak gelirlerinin ADD kanalıyla öğrencilere Burs olarak verilmesi konusunu görüştüler.

Başkan Başoğlu’na gelen çiçekler öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere Burs oldu!

Tebrikler Başkan.

Bu davranış bile kişinin temsil ettiği makama kendisinden neler katabileceğinin en ufak göstergesidir.

Dilerim tüm makam ve mevki sahiplerine örnek olur…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.