Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

TEHLİKE SONA ERMEDİ!

16 Haziran itibarıyle; Dünya genelinde toplam vaka sayısı:8 milyon 150 bin 950.  Toplam ölü sayısı ise. 439 bin 897. Türkiye Geneli Vaka sayısı: 181 bin 298 Toplam ölü sayısı: 4 bin 842 Zonguldak Geneli Vaka sayısı: 848 Toplam ölü sayısı: 64 *** Tüm dünya ülke ekonomilerinin dibe vurması nedeni ile sağlık mı ? ekonomi mi? Tercihini ekonomiden yana kullandı ve yüzyılın ölümcül virüsü ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri gevşetme yoluna gitti. Dünya ile pararlel pandemi ile mücadelede tedbir ve yasakları gevşeten Türkiye’de vaka sayılarının hızla artması kendini bu işe adayan sağlıkçı ve bilim insanlarını korkutuyor! *** Maden işletmelerinden,Termik santrallerden kaynaklanan kronik akciğer rahatsızlığı ve yaşlı nüfus yapısı nedeni ile Türkiye’de pandemi sürecinin en riskli şehirlerinin başında gelen ve koronavirüsten ölen insan sayısı olarak Türkiye 1’incisi olma unvanını taşıyan Zonguldak’ta da normalleşme süreci çerçevesinde vaka sayıları yükselişe geçti. Öyle ki; Normalleşme sürecinden önce bile Koronavirüs ile mücadeleyi 1 TL’lik kağıt maskeye endeksleyen Zonguldak halkı, yasakların ve kısıtlamasının ardından sanki korona viris salgını hiç yaşanmamış yada tehdit tamamen ortadan kalkmış şeklinde davranışlar sergiliyor. Çarşı Pazar salgın süreci öncesinden daha kalabalık, Mecbur olan olmayan herkes dışarıda. Sosyal mesafe ve temastan kaçınan yok! Hatta ve hatta takma zorunluluğu bulunmasına rağmen maske takmayanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla… *** Bu durumda zihinlerimize ikinci dalga yolda mı? Sorusu gelirken, Uzmanlar henüz birinci dalganın sona ermediğini, salgın tehdidinin devam ettiğini bu şekilde davranmanın vaka sayısını artırarak şimdiye kadar harcanan çabaları boşa çıkaracağını dile getirerek uyarıyorlar; 1-El hijyenine uyun, 2-Temastan kaçının ve sosyal mesafe kuralına her ortamda riayet edin, 3-Maske takmayı ihmal etmeyin…
Ekleme Tarihi: 18 Haziran 2020 - Perşembe

TEHLİKE SONA ERMEDİ!

16 Haziran itibarıyle;

Dünya genelinde toplam vaka sayısı:8 milyon 150 bin 950. 

Toplam ölü sayısı ise. 439 bin 897.

Türkiye Geneli Vaka sayısı: 181 bin 298

Toplam ölü sayısı: 4 bin 842

Zonguldak Geneli Vaka sayısı: 848

Toplam ölü sayısı: 64

***

Tüm dünya ülke ekonomilerinin dibe vurması nedeni ile sağlık mı ? ekonomi mi? Tercihini ekonomiden yana kullandı ve yüzyılın ölümcül virüsü ile mücadele kapsamında alınan tedbirleri gevşetme yoluna gitti.

Dünya ile pararlel pandemi ile mücadelede tedbir ve yasakları gevşeten Türkiye’de vaka sayılarının hızla artması kendini bu işe adayan sağlıkçı ve bilim insanlarını korkutuyor!

***

Maden işletmelerinden,Termik santrallerden kaynaklanan kronik akciğer rahatsızlığı ve yaşlı nüfus yapısı nedeni ile Türkiye’de pandemi sürecinin en riskli şehirlerinin başında gelen ve koronavirüsten ölen insan sayısı olarak Türkiye 1’incisi olma unvanını taşıyan Zonguldak’ta da normalleşme süreci çerçevesinde vaka sayıları yükselişe geçti.

Öyle ki;

Normalleşme sürecinden önce bile Koronavirüs ile mücadeleyi 1 TL’lik kağıt maskeye endeksleyen Zonguldak halkı, yasakların ve kısıtlamasının ardından sanki korona viris salgını hiç yaşanmamış yada tehdit tamamen ortadan kalkmış şeklinde davranışlar sergiliyor.

Çarşı Pazar salgın süreci öncesinden daha kalabalık,

Mecbur olan olmayan herkes dışarıda.

Sosyal mesafe ve temastan kaçınan yok!

Hatta ve hatta takma zorunluluğu bulunmasına rağmen maske takmayanların sayısı azımsanmayacak kadar fazla…

***

Bu durumda zihinlerimize ikinci dalga yolda mı? Sorusu gelirken, Uzmanlar henüz birinci dalganın sona ermediğini, salgın tehdidinin devam ettiğini bu şekilde davranmanın vaka sayısını artırarak şimdiye kadar harcanan çabaları boşa çıkaracağını dile getirerek uyarıyorlar;

1-El hijyenine uyun,

2-Temastan kaçının ve sosyal mesafe kuralına her ortamda riayet edin,

3-Maske takmayı ihmal etmeyin…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.