Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

TAŞERON İŞÇİLER MESELESİ

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz zor ve sıkıntılı günler yaşıyor. Borç içerisinde devralınan üç yılda üzerine bir o kadar daha borç yükü eklenen, gelirleri blokeli, kaynakları tüketilmiş bir belediyede göreve geldiği günden bu güne kriz ve borç yönetimi yapmaya çalışıyor. *** Daha göreve geldiği ilk günlerde komisyon seçimleri sırasında yaşadığı gibi ekibi ile zaman zaman fikir ayrılıkları yaşasa da, ekip arkadaşlarının kendisini yalnız bıraktığı söylenemez. Geçmişten gelen bazı ilişkileri bıçak gibi kestirip atamaması kamuoyunda ve siyaseten kendisini yıpratsa da en büyük avantajı güvenirliği konusunda bir eksi yönü olmayışı... *** Göreve geldiğinde ilk icraat olarak birikmiş taşeron işçi maaşlarını dağıtan Kerim Başkan personelden ve kamuoyundan büyük takdir toplamıştı. On ayın sonunda ödeme dengesi iyice sıkıntıya giren belediyede devam eden yatırımların haricinde yeni yatırımlar durdurulurken, taşeron işçi maaşlarını ödemekte sıkıntı çeken ve bu yönde eleştiriler almaya başlayan Başkan Yılmaz, çareyi ekip arkadaşları ile görüşerek birkaç aylığına, yaza kadar taşeron personeli eksiltmekte buldu.  İlk olarak çoğunluğunu emekli ve bekârların oluşturduğu 21 personelin işten çıkarılacağı personele bildirildi. Ancak karar tebliğ edildiği andan itibaren kamuoyundan müthiş tepki ve baskı gelmesi ve bu kararı birlikte aldığı ekibin kararın ve başkanın arkasında durmamsı nedeniyle, Başkan Yılmaz 21 işçinin işten çıkartılma kararını iptal etti. Yani taşeron işçiler hiç işlerinden çıkartılmamış oldular. *** Bu güzel bir olay tabi. Kış günü hiç kimsenin işinden olması, evine ekmek götürme kaygısı ile yaşaması güzel bir şey değil. Ancak siyasi kaygı ve rant hesapları ile şişirilmiş kadrolara da yeri geldiğinde maaş ödenemediğinde ya da maaş ödemek için başkan alternatif yollar aradığında bunun eleştiri konusu yapılması ve başkanın yıpratılması da doğru bir şey değil. Dilerim bu yaşananlar Kerim Başkan’a ders olur. Nasrettin Hoca’nın filler hikâyesi gibi herkesin sorumluluktan kaçtığı bir yerde kimsenin namına iyi niyetle de olsa bedel ödemeyi göze almaz. Ama sırf taşeron konusunda değil, her konuda…!     
Ekleme Tarihi: 24 Kasım 2017 - Cuma

TAŞERON İŞÇİLER MESELESİ

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz zor ve sıkıntılı günler yaşıyor.

Borç içerisinde devralınan üç yılda üzerine bir o kadar daha borç yükü eklenen, gelirleri blokeli, kaynakları tüketilmiş bir belediyede göreve geldiği günden bu güne kriz ve borç yönetimi yapmaya çalışıyor.

***

Daha göreve geldiği ilk günlerde komisyon seçimleri sırasında yaşadığı gibi ekibi ile zaman zaman fikir ayrılıkları yaşasa da, ekip arkadaşlarının kendisini yalnız bıraktığı söylenemez.

Geçmişten gelen bazı ilişkileri bıçak gibi kestirip atamaması kamuoyunda ve siyaseten kendisini yıpratsa da en büyük avantajı güvenirliği konusunda bir eksi yönü olmayışı...

***

Göreve geldiğinde ilk icraat olarak birikmiş taşeron işçi maaşlarını dağıtan Kerim Başkan personelden ve kamuoyundan büyük takdir toplamıştı.

On ayın sonunda ödeme dengesi iyice sıkıntıya giren belediyede devam eden yatırımların haricinde yeni yatırımlar durdurulurken, taşeron işçi maaşlarını ödemekte sıkıntı çeken ve bu yönde eleştiriler almaya başlayan Başkan Yılmaz, çareyi ekip arkadaşları ile görüşerek birkaç aylığına, yaza kadar taşeron personeli eksiltmekte buldu. 

İlk olarak çoğunluğunu emekli ve bekârların oluşturduğu 21 personelin işten çıkarılacağı personele bildirildi.

Ancak karar tebliğ edildiği andan itibaren kamuoyundan müthiş tepki ve baskı gelmesi ve bu kararı birlikte aldığı ekibin kararın ve başkanın arkasında durmamsı nedeniyle, Başkan Yılmaz 21 işçinin işten çıkartılma kararını iptal etti.

Yani taşeron işçiler hiç işlerinden çıkartılmamış oldular.

***

Bu güzel bir olay tabi. Kış günü hiç kimsenin işinden olması, evine ekmek götürme kaygısı ile yaşaması güzel bir şey değil.

Ancak siyasi kaygı ve rant hesapları ile şişirilmiş kadrolara da yeri geldiğinde maaş ödenemediğinde ya da maaş ödemek için başkan alternatif yollar aradığında bunun eleştiri konusu yapılması ve başkanın yıpratılması da doğru bir şey değil.

Dilerim bu yaşananlar Kerim Başkan’a ders olur. Nasrettin Hoca’nın filler hikâyesi gibi herkesin sorumluluktan kaçtığı bir yerde kimsenin namına iyi niyetle de olsa bedel ödemeyi göze almaz.

Ama sırf taşeron konusunda değil, her konuda…! 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.