Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

TARLADA İZİ OLMAYANIN…

15 senedir Kozlu’da yaşamıyor. 5 sene önce babasının belediye başkan adayı olarak katıldığı seçimde dahi babasının yanında kimsenin görmediği, babası için bile eşinden, dostundan oy istememiş, babasına maddi manevi bir katkı sunmamış Altuğ Dökmeci şimdi Kozlu halkından kendisi için oy istiyor. Yanında İlçe Başkanı Merve Arslan ya da güya eşit şartlarda adaylık yarışı verip elediği Tolga Gören, Erkut Alacalı olmadan kimsenin yanına gidemiyor… Acaba neden? Çünkü birilerinin referansıyla aday olmaya benzemiyor aday olup seçim kazanmak! Kamuoyunda karşılığın olacak. Merve Arslan çocukluğundan beri CHP’nin içinde. Kamuoyunda karşılığı var. Erkut Alacalı sosyal demokrat camiada yıllarca sendikal mücadele vermiş, insanlara dokunmuş. Toplumda karşılığı var. Tolga Gören beş yılda üç siyasi parti değişmiş. O ya da bu partide Kozlu’da ve Zonguldak’ta kapı kapı gezmiş. Öyle ya da böyle bir tanınırlığı, bir karşılığı var. Merhum babasının belediye başkanı olarak girdiği seçimde bile kimsenin görmediği, 15 yıldır Kozlu’da yaşamayan, şu an bile günlük seçim çalışmasını bitirip Ereğli’deki evine giden Altuğ Dökmeci’nin ne Kozlu’da ne de CHP’de karşılığı yok! Bu yüzden yanına kamuoyunda karşılığı olan birilerini almadan kimsenin kapısına gidemiyor. Ne demişler, ‘Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz!’ Ama bunun tarlada izi yok, yüzü varmış gibi harmana gelmiş… Hadi tek başına bir seçim çalışması yapsın, ‘Ben CHP Kozlu Belediye Başkan Adayı Altuğ Dökmeci’ desin, Kozlulu seçmenden oy istesin de görelim kendisini kaç kişi tanıyor! Ama ‘Ben merhum Hüdai Dökmeci’nin oğluyum’ dediği zaman adını bile söylemesine gerek yok. Niye? Çünkü merhum babasının Kozlu’da karşılığı vardı. Bunun yok! Bu, mirasyedi evlat misali, merhum babasının siyasi mirasını yemeye talip! Onun için birilerinin referansı ile aday olmuş olsa dahi, bundan Kozlu’ya Belediye Başkanı olma ihtimali yok! Sürekli toplumla iç içe toplumun her kesimi ile iletişim halinde olan bir gazeteci olarak bunca seçim gördüm, CHP tabanında bu kadar kabul görmeyen başka bir aday görmedim. Kozlu’da CHP’nin fanatiği olan, seçim döneminde direklere çıkıp bayrak asmış kişiler bile, ‘Akşam gelip partiye aday olan sabah aday adaylığı açıklayan, ne düğü belirsiz bazı çevrelerin referansı ile tepeden aday yapılan birine ben oy vermem. Bu güne kadar partime hiç oy vermemezlik yapmadım ama bu herife ben oy vermem’ diyor… Gerisini varın siz hesap edin.
Ekleme Tarihi: 07 Şubat 2024 - Çarşamba

TARLADA İZİ OLMAYANIN…

15 senedir Kozlu’da yaşamıyor.

5 sene önce babasının belediye başkan adayı olarak katıldığı seçimde dahi babasının yanında kimsenin görmediği, babası için bile eşinden, dostundan oy istememiş, babasına maddi manevi bir katkı sunmamış Altuğ Dökmeci şimdi Kozlu halkından kendisi için oy istiyor.

Yanında İlçe Başkanı Merve Arslan ya da güya eşit şartlarda adaylık yarışı verip elediği Tolga Gören, Erkut Alacalı olmadan kimsenin yanına gidemiyor…

Acaba neden?

Çünkü birilerinin referansıyla aday olmaya benzemiyor aday olup seçim kazanmak!

Kamuoyunda karşılığın olacak.

Merve Arslan çocukluğundan beri CHP’nin içinde. Kamuoyunda karşılığı var.

Erkut Alacalı sosyal demokrat camiada yıllarca sendikal mücadele vermiş, insanlara dokunmuş. Toplumda karşılığı var.

Tolga Gören beş yılda üç siyasi parti değişmiş. O ya da bu partide Kozlu’da ve Zonguldak’ta kapı kapı gezmiş. Öyle ya da böyle bir tanınırlığı, bir karşılığı var.

Merhum babasının belediye başkanı olarak girdiği seçimde bile kimsenin görmediği, 15 yıldır Kozlu’da yaşamayan, şu an bile günlük seçim çalışmasını bitirip Ereğli’deki evine giden Altuğ Dökmeci’nin ne Kozlu’da ne de CHP’de karşılığı yok!

Bu yüzden yanına kamuoyunda karşılığı olan birilerini almadan kimsenin kapısına gidemiyor.

Ne demişler, ‘Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz!’

Ama bunun tarlada izi yok, yüzü varmış gibi harmana gelmiş…

Hadi tek başına bir seçim çalışması yapsın, ‘Ben CHP Kozlu Belediye Başkan Adayı Altuğ Dökmeci’ desin, Kozlulu seçmenden oy istesin de görelim kendisini kaç kişi tanıyor!

Ama ‘Ben merhum Hüdai Dökmeci’nin oğluyum’ dediği zaman adını bile söylemesine gerek yok.

Niye? Çünkü merhum babasının Kozlu’da karşılığı vardı.

Bunun yok!

Bu, mirasyedi evlat misali, merhum babasının siyasi mirasını yemeye talip!

Onun için birilerinin referansı ile aday olmuş olsa dahi, bundan Kozlu’ya Belediye Başkanı olma ihtimali yok!

Sürekli toplumla iç içe toplumun her kesimi ile iletişim halinde olan bir gazeteci olarak bunca seçim gördüm, CHP tabanında bu kadar kabul görmeyen başka bir aday görmedim.

Kozlu’da CHP’nin fanatiği olan, seçim döneminde direklere çıkıp bayrak asmış kişiler bile, ‘Akşam gelip partiye aday olan sabah aday adaylığı açıklayan, ne düğü belirsiz bazı çevrelerin referansı ile tepeden aday yapılan birine ben oy vermem. Bu güne kadar partime hiç oy vermemezlik yapmadım ama bu herife ben oy vermem’ diyor…

Gerisini varın siz hesap edin.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.