Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

TAM KAPANMA ŞART

Haftalardık Covid-19 ile ilgili sıkıntıları yazıyoruz. Türkiye çapında vaka sayısında patlama yaşanıyor. Zonguldak vaka sayısındaki artış oranına göre Türkiye 3’üncüsü. Hergün Televizyonda açıklanan ölüm oranları, yoğun bakım doluluk oranları bile, İnsanları azami tedbirli alma noktasında hassas davranmaya yöneltmiyor. Kısacası insanlar korku duvarını aştılar. Ancak siyasi irade tarafından alınan tedbirlerde çok yetersiz. Toplumun daha yüzde 50’sini aşılayamadan kontrollü normalleşme adı altında bazı yasak ve kısıtlamalar kaldırıldı. Koronavirüs ile mücadele maske –mesafe-hijyen endeksli yürütülüyor. Mutand virüs can alma yaşını 24’lere kadar indirdi. Şu dönemde acilen hızla bulaşma zincirini kırmak adına tam kapanmaya gitmek ve sıkı önlemler almak gerekli. Öyle ki, hayatı 21 gün durdursak, virüsün bulaşma hızını da yavaşlatırız. Yavru vatan KKTC’de şu an bizim gibi yarı kapanma uyguluyor. Ancak onların sokağa çıkma kısıtlaması olduğu gün ve saatlerde sadece, Akaryakıt istasyonları, Eczaneler ve Fırınlar açık. Bizde hafta sonu marketler Leba Leb dolu! Hafta sonu sokağa çıkmak yasakken marketler AVM’lerde kapalı olmalı. Geçen sene bu zamanları hatırlayalım; Virüs hem bu kadar etkili değildi hem de vaka sayıları bu kadar yüksek değildi. Ülke çapında birçok belediye sokakları dezenfektan ile yıkıyor açık havada Havaya dezenfektan sıkıp havayı temizliyorlardı. Hafta sonu sokak kısıtlamasında her yer kapalıydı.ırınlar ekmeği kapıya getiriyordu. Şimdi vaka ve ölüm sayıları o günlerden çok daha fazla olmasına rağmen,millet sürü bağışlığına kapılmış gidiyor. Ama farkında olmasakta bu seferki durum çok daha ciddi. Bu millet kendi haline bırakırsanız maazallah bırakın sürü bağışıklığı kazanmayı,sürüyü komple kaybedersiniz…
Ekleme Tarihi: 23 Nisan 2021 - Cuma

TAM KAPANMA ŞART

Haftalardık Covid-19 ile ilgili sıkıntıları yazıyoruz.

Türkiye çapında vaka sayısında patlama yaşanıyor.

Zonguldak vaka sayısındaki artış oranına göre Türkiye 3’üncüsü.

Hergün Televizyonda açıklanan ölüm oranları, yoğun bakım doluluk oranları bile, İnsanları azami tedbirli alma noktasında hassas davranmaya yöneltmiyor.

Kısacası insanlar korku duvarını aştılar.

Ancak siyasi irade tarafından alınan tedbirlerde çok yetersiz.

Toplumun daha yüzde 50’sini aşılayamadan kontrollü normalleşme adı altında bazı yasak ve kısıtlamalar kaldırıldı.

Koronavirüs ile mücadele maske –mesafe-hijyen endeksli yürütülüyor.

Mutand virüs can alma yaşını 24’lere kadar indirdi.

Şu dönemde acilen hızla bulaşma zincirini kırmak adına tam kapanmaya gitmek ve sıkı önlemler almak gerekli.

Öyle ki, hayatı 21 gün durdursak, virüsün bulaşma hızını da yavaşlatırız.

Yavru vatan KKTC’de şu an bizim gibi yarı kapanma uyguluyor.

Ancak onların sokağa çıkma kısıtlaması olduğu gün ve saatlerde sadece, Akaryakıt istasyonları, Eczaneler ve Fırınlar açık.

Bizde hafta sonu marketler Leba Leb dolu!

Hafta sonu sokağa çıkmak yasakken marketler AVM’lerde kapalı olmalı.

Geçen sene bu zamanları hatırlayalım;

Virüs hem bu kadar etkili değildi hem de vaka sayıları bu kadar yüksek değildi.

Ülke çapında birçok belediye sokakları dezenfektan ile yıkıyor açık havada Havaya dezenfektan sıkıp havayı temizliyorlardı.

Hafta sonu sokak kısıtlamasında her yer kapalıydı.ırınlar ekmeği kapıya getiriyordu.

Şimdi vaka ve ölüm sayıları o günlerden çok daha fazla olmasına rağmen,millet sürü bağışlığına kapılmış gidiyor.

Ama farkında olmasakta bu seferki durum çok daha ciddi.

Bu millet kendi haline bırakırsanız maazallah bırakın sürü bağışıklığı kazanmayı,sürüyü komple kaybedersiniz…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.