Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

TAKİYE

TDK'daki sözcük anlamlarından bir tanesi, Olduğundan farklı görünme.Ne güzel söylemiş hak aşığı islam alimi Mevlana Celaleddin Rumi, 'Ya olduğun gibi görün, Ya da göründüğün gibi ol' diye.Adam , günü kurtarmak amacıyla masum rollerine bürünüp ayak üstü binbir fırıldak çeviriyor, Kozlu'da dolandırmadığı adam kalmamış, üç beş kuruşa sipariş haber yapmak bunda, para ile kalemşörlük bunda ondan sonra memleketin en namuslu insanı rolüne bürünüp millete mok atıyor.Lafın kısası adam Takiyecinin önde gideni.*** Lafa geldimi, yazıp ç,izerken, bölünme tehlikesinden bahsediyor, birlik-beraberlikten dem vuruyor, ama diğer yandan birilerinin maşalığını yapıp, onların amaçlarına hizmet ederken, kendi çıkarlarına hizmet etmek uğruna topluma nifak sokup, ayrıştırmaktan, bölüp parçalamaktan geri kalmıyor... *** Azıcık Kozlu'nun gündemini takip eden birileri bunun iki haftadır yaptığı şovenizm temalı haberlerin kim tarafından eline tutuşturulduğunu ve kimin çıkarlarına hizmet etmek amacıyla unutulmaya yüz tutmuş olan ucuz siyaset modeli şovenizm duygularını kaşımaya çalıştığını hemen anlar.*** Birşey değil, kendini ucuzlattığı, milletin gözünde küçük duruma düştüğü yetmiyormuş gibi, kaynakçıdan, pardon matbacıdan (Adam buna sebep çaresizlikten matba ustası oldu çıktı) suyu kesilince, çıkarlarına bir süre hizmet ettirebilmek için kandırıp gazete kurdurduğu Kartonpiyerci arkadaşında tırnakları ile kazıyarak elde ettiği itibarını sıfırlamaya çalışıyor.*** Yine basını az çok takip eden herkesin rahatlıkla anlayacağı üzere, efendisine yaranmak için takiyenin kralını yaptığı köşe yazısını, adamın isminin altına bunun yazdığını herkes anlar. *** Bazen sahibine yaranmak amacıyla yerine getirmeye çalıştığı yıkama yağlama görevini o kadar abartıyor ki, yalan yaptığı haberin muhatabı yazı ile bunu tekzip ederken bu bir hafta sonra hala yaptığım haberin arkasındayım diyebiliyor.Mors alfabesi gibi semboller kullanıp gizemli olduğunu sanarken, aslında bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmenin acizliği ve korkaklığını satırlara döktüğünün farkında değil. *** Adamın adı, pardon adam olmayanın adı işte böyle 50'liğe 100'lüğe çıkıyor... Son olarak bu zavallı, bu biçare arkadaşa bir tavsiyem olacak. Hani o kartonpierci arkadaşın adına yazdığın yazının son bölümünde iftira attığın, karalayıp töhmet altında bıraktığın kişi ve kurumları sana birşey sormasınlar diye belge ve ses kaydı yayınlamakla tehdit etmişsin ya, işte onlar ve tüm kamuoyu adına sana elinde ne varsa tarihleri ile birlikte yayınlamazsan Müfterisin diyorum. Yayınla ki, toplumu bölmek ayrıştırmak isteyen, nifak sokmakisteyen şerefsiz ve namertleri herkes tanısın.Ama dikkatli ol, yayınlayamazsan ya da yalandan birşeyler yayınlayarak inandırıcı olamazsan millet bu sefer sana bu sıfatları kullanır ona göre.Ha, birde son olarak, ne yaparsan yap kendi adına yap. Başkasının arkasına saklanarak değil! Buna köşe yazısı yazmak ta dahil...
Ekleme Tarihi: 10 Mart 2016 - Perşembe

TAKİYE

TDK'daki sözcük anlamlarından bir tanesi, Olduğundan farklı görünme.
Ne güzel söylemiş hak aşığı islam alimi Mevlana Celaleddin Rumi, 'Ya olduğun gibi görün, Ya da göründüğün gibi ol' diye.
Adam , günü kurtarmak amacıyla masum rollerine bürünüp ayak üstü binbir fırıldak çeviriyor, Kozlu'da dolandırmadığı adam kalmamış, üç beş kuruşa sipariş haber yapmak bunda, para ile kalemşörlük bunda ondan sonra memleketin en namuslu insanı rolüne bürünüp millete mok atıyor.
Lafın kısası adam Takiyecinin önde gideni.
***
Lafa geldimi, yazıp ç,izerken, bölünme tehlikesinden bahsediyor, birlik-beraberlikten dem vuruyor, ama diğer yandan birilerinin maşalığını yapıp, onların amaçlarına hizmet ederken, kendi çıkarlarına hizmet etmek uğruna topluma nifak sokup, ayrıştırmaktan, bölüp parçalamaktan geri kalmıyor...
***
Azıcık Kozlu'nun gündemini takip eden birileri bunun iki haftadır yaptığı şovenizm temalı haberlerin kim tarafından eline tutuşturulduğunu ve kimin çıkarlarına hizmet etmek amacıyla unutulmaya yüz tutmuş olan ucuz siyaset modeli şovenizm duygularını kaşımaya çalıştığını hemen anlar.
***
Birşey değil, kendini ucuzlattığı, milletin gözünde küçük duruma düştüğü yetmiyormuş gibi, kaynakçıdan, pardon matbacıdan (Adam buna sebep çaresizlikten matba ustası oldu çıktı) suyu kesilince, çıkarlarına bir süre hizmet ettirebilmek için kandırıp gazete kurdurduğu Kartonpiyerci arkadaşında tırnakları ile kazıyarak elde ettiği itibarını sıfırlamaya çalışıyor.
***
Yine basını az çok takip eden herkesin rahatlıkla anlayacağı üzere, efendisine yaranmak için takiyenin kralını yaptığı köşe yazısını, adamın isminin altına bunun yazdığını herkes anlar.
***
Bazen sahibine yaranmak amacıyla yerine getirmeye çalıştığı yıkama yağlama görevini o kadar abartıyor ki, yalan yaptığı haberin muhatabı yazı ile bunu tekzip ederken bu bir hafta sonra hala yaptığım haberin arkasındayım diyebiliyor.
Mors alfabesi gibi semboller kullanıp gizemli olduğunu sanarken, aslında bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmenin acizliği ve korkaklığını satırlara döktüğünün farkında değil.
***
Adamın adı, pardon adam olmayanın adı işte böyle 50'liğe 100'lüğe çıkıyor...
Son olarak bu zavallı, bu biçare arkadaşa bir tavsiyem olacak. Hani o kartonpierci arkadaşın adına yazdığın yazının son bölümünde iftira attığın, karalayıp töhmet altında bıraktığın kişi ve kurumları sana birşey sormasınlar diye belge ve ses kaydı yayınlamakla tehdit etmişsin ya, işte onlar ve tüm kamuoyu adına sana elinde ne varsa tarihleri ile birlikte yayınlamazsan Müfterisin diyorum.
Yayınla ki, toplumu bölmek ayrıştırmak isteyen, nifak sokmakisteyen şerefsiz ve namertleri herkes tanısın.
Ama dikkatli ol, yayınlayamazsan ya da yalandan birşeyler yayınlayarak inandırıcı olamazsan millet bu sefer sana bu sıfatları kullanır ona göre.
Ha, birde son olarak, ne yaparsan yap kendi adına yap. Başkasının arkasına saklanarak değil! Buna köşe yazısı yazmak ta dahil...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.