Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

SON KALE AK KAVŞAK

Geçtiğimiz hafta da dile getirdik. Kozlu talan ediliyor! İdare Mahkemesi Kozlu’nun Revizyon İmar Planını esastan iptal etti! Neden mi? Çünkü 40 Bin kişilik Kozlu’da 65 bin kişilik yapılaşmaya göre İmar Revizyonu yapılmış! Yani ne yeşil alan bırakılmış, Ne sosyal alan, Ne de çocuk oyun alanı park bahçe… Varsa yoksa inşaat alanı üzerinden hesap kitap yapılmış. Yemyeşil Kozlu Müteahhitlerin rüyalarını süsleyen İnşaat cennetine,   Ama geçmişin doğallığını özleyenlerin ise beton çöplüğüne dönüşmüş durumda. E hal böyle olunca da duyarlı birileri çıkmış ve mahkemede buna dur demiş! *** Ancak Belediye yönetiminde herhangi bir anlayış farkı yaşanmıyor! Önceki dönemde Fen İşleri Müdürü olan Ertan Belediye Başkanı (!) Yine önceki dönemde Çevre ve Şehircilik Müdürü olan Türker Belediye Başkan Yardımcısı (!) Türker’in kardeşi inşaat mühendisi Mustafa Yeni Fen İşleri Müdürü (!) Hem Belediye Başkanı Ertan’ın hem yardımcısı Türker’in eşleri Fen işleri ya da Çevre Şehircilik Müdürlüğünde Memur (!) Emin olun Türkiye’de böyle bir tane daha Belediye yoktur! Tam bir aile şirketi misali! Tablo bu şekilde olunca, imar uygulamalarında ya da yönetim de anlayış farkı beklemek te biraz saflık olur değil mi? *** AKP’nin yeni Türkiye’si misali, AKP’li Kozlu Belediyesi’nin yeni döneminde de bu tabloya bağlı yeni yandaş müteahhitler yeni taşeronlar ortaya çıkmaya, mahkemenin revizyon imar planını iptaline rağmen yeni imar düzenlemeleri ile yeni yandaş müteahhitlere rant sağlanmaya devam ediliyor. CHP’li Belediye Meclis üyelerinden bazıları dahi kendi çıkarları imar düzenlemesi talepleri için Parti grubu ile ters düşmekten hatta istifa ederek AKP grubunun çıkarlarına hizmet etmekten dahi kaçınmıyorlar. AKP’li Meclis üyesinin kayınbiraderi taşeron oluyor, başkanın eniştesi olan müteahhit ortağı olan hızlı genç iş adamı ile birlikte AK KAVŞAK’ta tek kalan yeşil alanı imar işini bir şekilde hallederiz diyerek satın alıyor! Kısacası yeni dönemde de Mahkeme kararları yok sayılarak imar talanı tam sürat devam ediyor! *** Ve son olarak Fatih Sitesi Kavşağındaki son kale olarak tabir edile son yeşil alan yeni bir imar revizyonu ile imara açılıp yok edilmek üzere! Son kale de yakında düşer! Bu kentte yaşayan Sayın Vali, Göreve başladığı günden beri canla başla çalışan Kozlu Kaymakamı, Çevre Şehircilik Müdürlüğü, Ve asıl önemlisi Kozlu’nun Revizyon İmar Planını İptal eden Zonguldak İdare Mahkemesi, Betonlaşmadan yeşilin kalmadığı Kozlu’daki imar talanını lütfen dur deyin!
Ekleme Tarihi: 30 Ocak 2015 - Cuma

SON KALE AK KAVŞAK

Geçtiğimiz hafta da dile getirdik.

Kozlu talan ediliyor!

İdare Mahkemesi Kozlu’nun Revizyon İmar Planını esastan iptal etti!

Neden mi?

Çünkü 40 Bin kişilik Kozlu’da 65 bin kişilik yapılaşmaya göre İmar Revizyonu yapılmış!

Yani ne yeşil alan bırakılmış,

Ne sosyal alan,

Ne de çocuk oyun alanı park bahçe…

Varsa yoksa inşaat alanı üzerinden hesap kitap yapılmış.

Yemyeşil Kozlu Müteahhitlerin rüyalarını süsleyen İnşaat cennetine,  

Ama geçmişin doğallığını özleyenlerin ise beton çöplüğüne dönüşmüş durumda.

E hal böyle olunca da duyarlı birileri çıkmış ve mahkemede buna dur demiş!

***

Ancak Belediye yönetiminde herhangi bir anlayış farkı yaşanmıyor!

Önceki dönemde Fen İşleri Müdürü olan Ertan Belediye Başkanı (!)

Yine önceki dönemde Çevre ve Şehircilik Müdürü olan Türker Belediye Başkan Yardımcısı (!)

Türker’in kardeşi inşaat mühendisi Mustafa Yeni Fen İşleri Müdürü (!)

Hem Belediye Başkanı Ertan’ın hem yardımcısı Türker’in eşleri Fen işleri ya da Çevre Şehircilik Müdürlüğünde Memur (!)

Emin olun Türkiye’de böyle bir tane daha Belediye yoktur!

Tam bir aile şirketi misali!

Tablo bu şekilde olunca, imar uygulamalarında ya da yönetim de anlayış farkı beklemek te biraz saflık olur değil mi?

***

AKP’nin yeni Türkiye’si misali, AKP’li Kozlu Belediyesi’nin yeni döneminde de bu tabloya bağlı yeni yandaş müteahhitler yeni taşeronlar ortaya çıkmaya, mahkemenin revizyon imar planını iptaline rağmen yeni imar düzenlemeleri ile yeni yandaş müteahhitlere rant sağlanmaya devam ediliyor.

CHP’li Belediye Meclis üyelerinden bazıları dahi kendi çıkarları imar düzenlemesi talepleri için Parti grubu ile ters düşmekten hatta istifa ederek AKP grubunun çıkarlarına hizmet etmekten dahi kaçınmıyorlar.

AKP’li Meclis üyesinin kayınbiraderi taşeron oluyor, başkanın eniştesi olan müteahhit ortağı olan hızlı genç iş adamı ile birlikte AK KAVŞAK’ta tek kalan yeşil alanı imar işini bir şekilde hallederiz diyerek satın alıyor!

Kısacası yeni dönemde de Mahkeme kararları yok sayılarak imar talanı tam sürat devam ediyor!

***

Ve son olarak Fatih Sitesi Kavşağındaki son kale olarak tabir edile son yeşil alan yeni bir imar revizyonu ile imara açılıp yok edilmek üzere!

Son kale de yakında düşer!

Bu kentte yaşayan Sayın Vali,

Göreve başladığı günden beri canla başla çalışan Kozlu Kaymakamı,

Çevre Şehircilik Müdürlüğü,

Ve asıl önemlisi Kozlu’nun Revizyon İmar Planını İptal eden Zonguldak İdare Mahkemesi,

Betonlaşmadan yeşilin kalmadığı Kozlu’daki imar talanını lütfen dur deyin!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.