Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

SON HAFTAYA GİRİYORUZ

31 Mart mahalli İdareler seçimlerinde son on gün. Siyaseti okumasını bilenlerin bir sözü vardır, ‘Seçim son 5 günde alınır’ derler. Bu sözün doğruluğu da bir çok kereler kanıtlanmıştır. 2014 seçimlerinde Kozlu CHP adayı son bir haftaya kadar önde götürdüğü seçimi, son haftada kaybetti. Onun için adayların son bir haftada yapacakları hamleler çok önemli. Kozlu’da adaylar son iki haftada anketler yaptırıyorlar. İnternet üzerinden algı oluşturmak amacıyla yapılan anketlerde var. Kimin ipi göğüsleyeceğini son 5 günde açıkça göreceğiz. Kozlu’da rengini belli etmek istemeyen ciddi bir seçmen kitlesi var. Ali Bektaş ve ekibi seçimi kazandıklarından şimdiden emin haldeler.  Bektaş ve ekip arkadaşlarının hedefi bu seçimde tarihi bir oy almak. Bektaş yaptırdığı çalışmalarda alacağı oy oranını 13 binin üzerinde olacağını ifade ediyor. Kendilerini takip eden partinin CHP olduğunu, onunla da aralarında ciddi oy farkı olacağını İYİ Parti Adayı Dökmeci’nin bu yarışta CHP’nin dahi çok gerisinde yer alacağı öngörüsünde bulunuyor. Bektaş tecrübeli siyasetçi, mutlaka son hafta seçimi kendi yönüne garantiye çevirecek hamleler yapacaktır. CHP adayı Cengiz Bank’da söylemlerinde seçimi kendilerinin alacağından emin. Bank yaptırdığı anketlere göre mahalle mahalle, kötü ihtimalle bir oy hesaplaması yapmış ve 9 bin 600’ün üzerinde bir oy ile seçimi kazanacağından emin olduğunu söylüyor. Bank’ın son hafta hamlesi ne olur? Bilemiyoruz. Ama İl yöneticiliği İlçe başkanlığı yapmış, siyasette tecrübeli bir isim olan Cengiz Bank bir dönem önceki CHP adayının yaptığı hatalardan ders almıştır illaki… İYİ Parti adayı Dökmeci ser veriyor sır vermiyor. Dökmeci sessiz çoğunluğa güvendiğini, halktan gördüğü teveccühün tahminlerinin çok ötesinde olduğunu ifade ederek, ’31 Martta sandıktan ben çıkacağım. Bu seçimi para pul, güç değil, halkın iradesi kazanacak.’diyor. MHP’nin adayı Emine Bozkurt Ulupınar, milliyetçi oyların kimsenin tekelinde olmadığını, ülkücülerin başkasının yönlendirmesi ile oylarını başka bir partiye vermeyeceğinden emin olarak onur mücadelesi verdiğini ifade ediyor. MHP adayının hedefi partisinin kemik oylarını korumak. Bu değerlendirmelerin ardından son bir haftaki siyasi hamlelerin önemine bir kere daha dikkat çekmek istiyorum. Siyasi partilerin ve adayların hamlelerini gazetemizin resmi internet haber sitesinden kamuoyunun dikkatine günlük olarak sunacağız. Bu süreçte www.batikaradenizhaber.com ‘u iyi takip etmenizi tavsiye ediyoruz.
Ekleme Tarihi: 21 Mart 2019 - Perşembe

SON HAFTAYA GİRİYORUZ

31 Mart mahalli İdareler seçimlerinde son on gün.

Siyaseti okumasını bilenlerin bir sözü vardır, ‘Seçim son 5 günde alınır’ derler.

Bu sözün doğruluğu da bir çok kereler kanıtlanmıştır.

2014 seçimlerinde Kozlu CHP adayı son bir haftaya kadar önde götürdüğü seçimi, son haftada kaybetti.

Onun için adayların son bir haftada yapacakları hamleler çok önemli.

Kozlu’da adaylar son iki haftada anketler yaptırıyorlar.

İnternet üzerinden algı oluşturmak amacıyla yapılan anketlerde var.

Kimin ipi göğüsleyeceğini son 5 günde açıkça göreceğiz.

Kozlu’da rengini belli etmek istemeyen ciddi bir seçmen kitlesi var.

Ali Bektaş ve ekibi seçimi kazandıklarından şimdiden emin haldeler. 

Bektaş ve ekip arkadaşlarının hedefi bu seçimde tarihi bir oy almak.

Bektaş yaptırdığı çalışmalarda alacağı oy oranını 13 binin üzerinde olacağını ifade ediyor.

Kendilerini takip eden partinin CHP olduğunu, onunla da aralarında ciddi oy farkı olacağını İYİ Parti Adayı Dökmeci’nin bu yarışta CHP’nin dahi çok gerisinde yer alacağı öngörüsünde bulunuyor.

Bektaş tecrübeli siyasetçi, mutlaka son hafta seçimi kendi yönüne garantiye çevirecek hamleler yapacaktır.

CHP adayı Cengiz Bank’da söylemlerinde seçimi kendilerinin alacağından emin.

Bank yaptırdığı anketlere göre mahalle mahalle, kötü ihtimalle bir oy hesaplaması yapmış ve 9 bin 600’ün üzerinde bir oy ile seçimi kazanacağından emin olduğunu söylüyor.

Bank’ın son hafta hamlesi ne olur? Bilemiyoruz. Ama İl yöneticiliği İlçe başkanlığı yapmış, siyasette tecrübeli bir isim olan Cengiz Bank bir dönem önceki CHP adayının yaptığı hatalardan ders almıştır illaki…

İYİ Parti adayı Dökmeci ser veriyor sır vermiyor.

Dökmeci sessiz çoğunluğa güvendiğini, halktan gördüğü teveccühün tahminlerinin çok ötesinde olduğunu ifade ederek, ’31 Martta sandıktan ben çıkacağım. Bu seçimi para pul, güç değil, halkın iradesi kazanacak.’diyor.

MHP’nin adayı Emine Bozkurt Ulupınar, milliyetçi oyların kimsenin tekelinde olmadığını, ülkücülerin başkasının yönlendirmesi ile oylarını başka bir partiye vermeyeceğinden emin olarak onur mücadelesi verdiğini ifade ediyor. MHP adayının hedefi partisinin kemik oylarını korumak.

Bu değerlendirmelerin ardından son bir haftaki siyasi hamlelerin önemine bir kere daha dikkat çekmek istiyorum.

Siyasi partilerin ve adayların hamlelerini gazetemizin resmi internet haber sitesinden kamuoyunun dikkatine günlük olarak sunacağız.

Bu süreçte www.batikaradenizhaber.com ‘u iyi takip etmenizi tavsiye ediyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.