Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

SEVE SEVE OLMADI…

Belediye Meclislerindeki tatil bitti mesai başladı. İl, İlçe, Belde bütün Belediye meclisleri Eylül ayı ilk toplantılarını yaptılar. Kozlu Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısının ilk oturumuna yine aylardır bir kişi eksik üye ile çalışmalarını sürdüren İmar Komisyonuna üye seçimi damgasını vurdu. İmar Komisyonu kurulduğu günden beri sadece 2 AKP’li üye ile görev yapıyor! Başta Ertan Şahin olmak üzere AKP’li üyeler, CHP’nin komisyon için verdiği üyeyi kabul etmeyerek komisyonu bu güne kadar bir kişi eksik olarak çalışmaya zorluyorlar. *** İlk başta tablo Ertan Şahin’in Hüdai Dökmeci’ye karşı geçmişten süregelen kin ve nefretinden kaynaklanıyor gibi görünüyordu. Ancak zaman geçtikçe başta Ertan Şahin olmak üzere AKP’lilerin neden CHP’nin İmar Komisyonu üyesi, İmar mevzuatı konusunda uzman, tecrübeli, Belediye başkanlığı yapmış, İnşaat Mühendisi olan Hüdai Dökmeci olmasın da, kim olursa olsun (!) mantığının arka perdesi aydınlanmaya başladı. Bakın son Eylül ayı Meclis toplantısında Ertan şahin ne söylüyor; ‘Bu Belediyede arsa satışı her zaman olmuştur. Bizim dönemimizde henüz olmadı. Ancak gerekirse satılacak arsa kaldıysa bizde satarız’ E bu sözlerden sonra CHP’li Hüdai Dökmeci’yi İmar Komisyonu’na neden istemediklerini anlamak için müneccim olmaya gerek yok! *** ‘Satılacak arsa kaldıysa bizde satarız’ diyor Ertan! Olmaz mı? Satılacak arsanın kralları asıl şimdi, yani Kozlu İlçe olup Değirmenağzı ve Ilıksu Kozlu’ya bağlandıktan sonra var! Yine aynı toplantıda, vatandaşa tapu vereceğiz diye Güney mahallesinde 50 Bin metrekare taşınmazı hazineden talep ettiklerini söylüyor Ertan! Müteahhitlerin iştahını kabartan, Kozlu’nun en güzel manzaralı arsaları Güney mahallesinde!!! Kozlu halkı daha Belediyenin 18’inci madde uygulaması ile TTK’nın bile arsasını müteahhite nasıl satıldığını unutmadı! Allah’tan mahkeme satışı iptal etti. Ne malum Güney mahallesinde onlarca 18’inci madde uygulaması yaparak, belediye adına vatandaşın arsasının bir kısmına el koyup, yandaş müteahhitlere satmayacağınız? *** Şimdi neden olayı kişiselliğe döküp, İdare mahkemesinin ‘İmar komisyonunun bir üye eksik çalışmasının ileride telafisi mümkün olmayan zararlara sebebiyet verebileceğini’ vurgulamasına, bir başka deyişle AKP’lileri ve Ertan Şahin’i yanlış yaptıkları yönünde uyarmasına rağmen, neden ısrarla İmar Komisyonuna konusunda uzman CHP’li bir üyeyi kabul etmedikleri ve yaygara kopardıkları daha iyi anlaşılıyor. CHP grubu Ertan Şahin’in ve AKP’lilerin bu anlaşılması zor tavrını mahkemeye taşıdı. Şahin ve ekibi mahkemenin ara kararını tanımazdan gelip aynı hukuksuz uygulamalarına devam ediyor. Her zaman olduğu gibi en son kararı yine yüce Türk Adaleti söyleyecek. CHP’nin verdiği üyeyi seve seve kabul etmeyen Şahin ve ekibi, sonunda Hukuken kabul edecek gibi görülüyor.  
Ekleme Tarihi: 04 Eylül 2014 - Perşembe

SEVE SEVE OLMADI…

Belediye Meclislerindeki tatil bitti mesai başladı.

İl, İlçe, Belde bütün Belediye meclisleri Eylül ayı ilk toplantılarını yaptılar.

Kozlu Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısının ilk oturumuna yine aylardır bir kişi eksik üye ile çalışmalarını sürdüren İmar Komisyonuna üye seçimi damgasını vurdu.

İmar Komisyonu kurulduğu günden beri sadece 2 AKP’li üye ile görev yapıyor!

Başta Ertan Şahin olmak üzere AKP’li üyeler, CHP’nin komisyon için verdiği üyeyi kabul etmeyerek komisyonu bu güne kadar bir kişi eksik olarak çalışmaya zorluyorlar.

***

İlk başta tablo Ertan Şahin’in Hüdai Dökmeci’ye karşı geçmişten süregelen kin ve nefretinden kaynaklanıyor gibi görünüyordu.

Ancak zaman geçtikçe başta Ertan Şahin olmak üzere AKP’lilerin neden CHP’nin İmar Komisyonu üyesi, İmar mevzuatı konusunda uzman, tecrübeli, Belediye başkanlığı yapmış, İnşaat Mühendisi olan Hüdai Dökmeci olmasın da, kim olursa olsun (!) mantığının arka perdesi aydınlanmaya başladı.

Bakın son Eylül ayı Meclis toplantısında Ertan şahin ne söylüyor; ‘Bu Belediyede arsa satışı her zaman olmuştur. Bizim dönemimizde henüz olmadı. Ancak gerekirse satılacak arsa kaldıysa bizde satarız’

E bu sözlerden sonra CHP’li Hüdai Dökmeci’yi İmar Komisyonu’na neden istemediklerini anlamak için müneccim olmaya gerek yok!

***

‘Satılacak arsa kaldıysa bizde satarız’ diyor Ertan!

Olmaz mı? Satılacak arsanın kralları asıl şimdi, yani Kozlu İlçe olup Değirmenağzı ve Ilıksu Kozlu’ya bağlandıktan sonra var!

Yine aynı toplantıda, vatandaşa tapu vereceğiz diye Güney mahallesinde 50 Bin metrekare taşınmazı hazineden talep ettiklerini söylüyor Ertan!

Müteahhitlerin iştahını kabartan, Kozlu’nun en güzel manzaralı arsaları Güney mahallesinde!!!

Kozlu halkı daha Belediyenin 18’inci madde uygulaması ile TTK’nın bile arsasını müteahhite nasıl satıldığını unutmadı!

Allah’tan mahkeme satışı iptal etti.

Ne malum Güney mahallesinde onlarca 18’inci madde uygulaması yaparak, belediye adına vatandaşın arsasının bir kısmına el koyup, yandaş müteahhitlere satmayacağınız?

***

Şimdi neden olayı kişiselliğe döküp, İdare mahkemesinin ‘İmar komisyonunun bir üye eksik çalışmasının ileride telafisi mümkün olmayan zararlara sebebiyet verebileceğini’ vurgulamasına, bir başka deyişle AKP’lileri ve Ertan Şahin’i yanlış yaptıkları yönünde uyarmasına rağmen, neden ısrarla İmar Komisyonuna konusunda uzman CHP’li bir üyeyi kabul etmedikleri ve yaygara kopardıkları daha iyi anlaşılıyor.

CHP grubu Ertan Şahin’in ve AKP’lilerin bu anlaşılması zor tavrını mahkemeye taşıdı. Şahin ve ekibi mahkemenin ara kararını tanımazdan gelip aynı hukuksuz uygulamalarına devam ediyor.

Her zaman olduğu gibi en son kararı yine yüce Türk Adaleti söyleyecek.

CHP’nin verdiği üyeyi seve seve kabul etmeyen Şahin ve ekibi, sonunda Hukuken kabul edecek gibi görülüyor.  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.