Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

SEN KİMSİN TEPELİ

O halde bizde şöyle soralım; FOX TV Ana Haber Spikeri Selçuk Tepeli, Sen kimsin? Nerden talimat alıyorsun? Zonguldak Valisine ayar verme cüretini kimden buluyorsun? Senin işin haber sunmak, halkın haber alma ihtiyacına hizmet etmek mi? Yoksa bazı çevreler adına Devletin Valisine ayar vermeye kalkışmak mı? Sorumluluk sınırları ve habercilik ilkeleri çerçevesinde işini yapacaksın ve haddini bileceksin ! *** Bir Zonguldaklı ve bir gazeteci olarak dün akşam Fox Tv Ana Haber kuşağında, ana haber sunucusu Selçuk Tepeli’nin Ereğli İlçemizdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek olan Edip Akbayram konserinin Valilik makamı tarafından iptal edilmesine yönelik verdiği tepkiyi habercilik anlayışı ve meslek ilkeleri ile bağdaştıramadım. Tepeli konserin yakın geçmişte Amasra’da kaybettiğimiz 41 maden şehitinin hatırasına ve toplumdaki hassasiyet nedeniyle Valilik makamınca iptal edilmesine öyle sözcükler kullanarak eleştiri getirdi ki, resmen haddini aştı. Aklı sıra Devletin Valisine ayar vermeye kalkıştı… Valimize Sen kim oluyorsun? Nereden talimat alıyorsun? deme cüretini kendinde buldu! Zonguldak Valisi’nin kim olduğunu ve nereden talimat aldığını ilkokul çocuğu dahi bilir! Zonguldak Valisi Zonguldak’ta Devleti temsil eder! Talimatı ise İçişleri Bakanından alır! *** Türkiye’yi 20 yıldır tek parti iktidarı olarak Ak Parti yönetiyor. Ak Partinin siyasi politikalarını beğenmeyebilirsiniz, Siyasi görüşünüz farklıdır, eleştirebilirsiniz. Bu çok doğal ve anlaşılır. Ancak Türk toplumu olarak bizim ortak bazı hassasiyetlerimiz vardır. Hangi siyasi partiye gönül vermiş olursak olalım, hangi siyasi anlayıştan gelirsek gelelim, Devlet hepimizindir! Asırlar boyu Devleti Baba olarak görmüş ve her zaman devletimizin yanında olmuşuzdur. Bu ölçüde siyasetçilerle ters görüşte olsak, onların anlayışına saygı göstermesek dahi, Devletimize ve Devletimizi temsil eden makamlarda bulunan yöneticilere her zaman saygı duymayı bilmişizdir. Selçuk Tepeli dün akşam habercilik görevini yaparken bu saygıdan yoksundu! Bu durum inanıyorum toplumun birçok kesimi tarafından tepkiyle karşılandı. Bir haberci olarak yapması gereken haberini sunması, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Edip Akbayram konserinin Valilikçe Amasra Grizu şehitleri anısına iptal edildiğini duyurup, bu gerekçenin haklı mı? Yoksa haksız mı? Olduğunun yorumunu kamuoyuna bırakması gerekirdi…  Sorgulayıcı ve Ayar vermeye yeltenen bir üslupla Zonguldak Valisine hesap sormak ne Tepeli’nin ne de bir başka basın mensubunun haddine olamaz. *** Bu çerçevede Valimizin arkasındayız! Demokrasiye inanan, Emeğin Başkenti, Zonguldak kamuoyu kendi dinamikleri çerçevesinde alınan kararları yorumlama ve karar verme becerisine sahiptir. Kimse bizim adımıza Devletimize ve Devletimizi temsil eden Valimize hesap soramaz!
Ekleme Tarihi: 27 Ekim 2022 - Perşembe

SEN KİMSİN TEPELİ

O halde bizde şöyle soralım;

FOX TV Ana Haber Spikeri Selçuk Tepeli,

Sen kimsin?

Nerden talimat alıyorsun?

Zonguldak Valisine ayar verme cüretini kimden buluyorsun?

Senin işin haber sunmak, halkın haber alma ihtiyacına hizmet etmek mi?

Yoksa bazı çevreler adına Devletin Valisine ayar vermeye kalkışmak mı?

Sorumluluk sınırları ve habercilik ilkeleri çerçevesinde işini yapacaksın ve haddini bileceksin !

***

Bir Zonguldaklı ve bir gazeteci olarak dün akşam Fox Tv Ana Haber kuşağında, ana haber sunucusu Selçuk Tepeli’nin Ereğli İlçemizdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek olan Edip Akbayram konserinin Valilik makamı tarafından iptal edilmesine yönelik verdiği tepkiyi habercilik anlayışı ve meslek ilkeleri ile bağdaştıramadım.

Tepeli konserin yakın geçmişte Amasra’da kaybettiğimiz 41 maden şehitinin hatırasına ve toplumdaki hassasiyet nedeniyle Valilik makamınca iptal edilmesine öyle sözcükler kullanarak eleştiri getirdi ki, resmen haddini aştı.

Aklı sıra Devletin Valisine ayar vermeye kalkıştı…

Valimize Sen kim oluyorsun?

Nereden talimat alıyorsun? deme cüretini kendinde buldu!

Zonguldak Valisi’nin kim olduğunu ve nereden talimat aldığını ilkokul çocuğu dahi bilir!

Zonguldak Valisi Zonguldak’ta Devleti temsil eder!

Talimatı ise İçişleri Bakanından alır!

***

Türkiye’yi 20 yıldır tek parti iktidarı olarak Ak Parti yönetiyor.

Ak Partinin siyasi politikalarını beğenmeyebilirsiniz,

Siyasi görüşünüz farklıdır, eleştirebilirsiniz.

Bu çok doğal ve anlaşılır.

Ancak Türk toplumu olarak bizim ortak bazı hassasiyetlerimiz vardır.

Hangi siyasi partiye gönül vermiş olursak olalım, hangi siyasi anlayıştan gelirsek gelelim, Devlet hepimizindir!

Asırlar boyu Devleti Baba olarak görmüş ve her zaman devletimizin yanında olmuşuzdur.

Bu ölçüde siyasetçilerle ters görüşte olsak, onların anlayışına saygı göstermesek dahi, Devletimize ve Devletimizi temsil eden makamlarda bulunan yöneticilere her zaman saygı duymayı bilmişizdir.

Selçuk Tepeli dün akşam habercilik görevini yaparken bu saygıdan yoksundu!

Bu durum inanıyorum toplumun birçok kesimi tarafından tepkiyle karşılandı.

Bir haberci olarak yapması gereken haberini sunması, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Edip Akbayram konserinin Valilikçe Amasra Grizu şehitleri anısına iptal edildiğini duyurup, bu gerekçenin haklı mı? Yoksa haksız mı? Olduğunun yorumunu kamuoyuna bırakması gerekirdi… 

Sorgulayıcı ve Ayar vermeye yeltenen bir üslupla Zonguldak Valisine hesap sormak ne Tepeli’nin ne de bir başka basın mensubunun haddine olamaz.

***

Bu çerçevede Valimizin arkasındayız!

Demokrasiye inanan, Emeğin Başkenti,

Zonguldak kamuoyu kendi dinamikleri çerçevesinde alınan kararları yorumlama ve karar verme becerisine sahiptir.

Kimse bizim adımıza Devletimize ve Devletimizi temsil eden Valimize hesap soramaz!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.