Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

SEÇİLMİŞLERİN ŞEHRİ TEMSİL YETENEĞİ…

Zonguldak dışına çıktığımızda, Hele hele Zonguldak’tan baktığımızda hayal dünyamızda geri kalmış Doğu ya da Güneydoğu olarak canlandırdığımız, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki şehirleri görme imkânı bulduğumuzda, Zonguldak’ın ne kadar unutulmuş bir şehir olduğunu daha iyi anlama fırsatı buluyoruz. *** Türkiye’nin Kuzey batısında kalan, Ankara’ya 250km,İstanbul’a 350 km uzaklıktaki bu şehrin geri kalmasında, birinci sorumlu bu şehri seçilmiş temsilcileridir. Protokolde boy göstermekten öteye gidemeyen, Seçildiğinin bir sonraki günü, şehrin makûs talihini değiştirmek adına neler yapabilirim diye değil de, bir sonraki seçimde nasıl aday olurum diye hesap kitap yapan, Bu yüzden Ankara’ya sorun götürmek istemeyen, Katmerli milletvekili maaşı ve bir ömür boyu elit yaşam garantisi sunan imkânlarla elde edilmiş kıyak emeklilik ve dört yılda dünyalıklarının tamamını yapma arzusu ile yanıp tutuşanlar, Bu şehri nasıl layıkıyla temsil edebilirler ki? *** Zonguldak son zamanlarda uzun zamandır olmadığı kadar TBMM’de zayıf bir şekilde temsil ediliyor. İktidar Milletvekilleri,şehrin modern yatırımlariçin merkezi hükümetin imkanlarını bu şehre getirmekte aciz kalırken, Muhalefet Milletvekillerinden bir tanesi çocukça şovlarla gündemde kalmaya, tribünlere oynamaya özen gösteriyor. Diğerini zaten gören eden yok! Partililerinin iddia ettiği üzere teşkilat içi entrikaları kurgulamak ile meşgulmüş… Seçilmişlerin yapacağı hamleyi bürokratlar yapıyor, Görünmeyen milletvekili birden ortaya çıkıp, bürokratı eleştiri yağmuruna tutuyor. *** Vali şehrin geleceği adına gidiyor Ankara’da yeni Havaalanı için temaslarda bulunuyor. Görünmeyen muhalefet milletvekili daha yatırım gelmeden israf diye açıklamalarda bulunuyor. Ne çabuk unutuldu bu havaalanının askeri kargo havaalanı olarak yapıldığı, Zonguldak’a hitap edemeyeceği demeçlerinin verildiği günler? Ne çabuk unutuldu, havaalanı yapılırken dağı hesap edememişiz denilip dağı tıraşlamak için kampanyalar başlatılıp, ele güne rezil olduğumuz günler? Ya arkadaş kimsenin siyaset uğruna bu şehrin önünü tıkamaya hakkı yok! Faydanız olmuyorsa, bir çekilin yoldan, Zararınız olmasın hiç değilse…
Ekleme Tarihi: 19 Eylül 2019 - Perşembe

SEÇİLMİŞLERİN ŞEHRİ TEMSİL YETENEĞİ…

Zonguldak dışına çıktığımızda,

Hele hele Zonguldak’tan baktığımızda hayal dünyamızda geri kalmış Doğu ya da Güneydoğu olarak canlandırdığımız,

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki şehirleri görme imkânı bulduğumuzda,

Zonguldak’ın ne kadar unutulmuş bir şehir olduğunu daha iyi anlama fırsatı buluyoruz.

***

Türkiye’nin Kuzey batısında kalan, Ankara’ya 250km,İstanbul’a 350 km uzaklıktaki bu şehrin geri kalmasında, birinci sorumlu bu şehri seçilmiş temsilcileridir.

Protokolde boy göstermekten öteye gidemeyen,

Seçildiğinin bir sonraki günü, şehrin makûs talihini değiştirmek adına neler yapabilirim diye değil de, bir sonraki seçimde nasıl aday olurum diye hesap kitap yapan,

Bu yüzden Ankara’ya sorun götürmek istemeyen,

Katmerli milletvekili maaşı ve bir ömür boyu elit yaşam garantisi sunan imkânlarla elde edilmiş kıyak emeklilik ve dört yılda dünyalıklarının tamamını yapma arzusu ile yanıp tutuşanlar,

Bu şehri nasıl layıkıyla temsil edebilirler ki?

***

Zonguldak son zamanlarda uzun zamandır olmadığı kadar TBMM’de zayıf bir şekilde temsil ediliyor.

İktidar Milletvekilleri,şehrin modern yatırımlariçin merkezi hükümetin imkanlarını bu şehre getirmekte aciz kalırken,

Muhalefet Milletvekillerinden bir tanesi çocukça şovlarla gündemde kalmaya, tribünlere oynamaya özen gösteriyor.

Diğerini zaten gören eden yok!

Partililerinin iddia ettiği üzere teşkilat içi entrikaları kurgulamak ile meşgulmüş…

Seçilmişlerin yapacağı hamleyi bürokratlar yapıyor,

Görünmeyen milletvekili birden ortaya çıkıp, bürokratı eleştiri yağmuruna tutuyor.

***

Vali şehrin geleceği adına gidiyor Ankara’da yeni Havaalanı için temaslarda bulunuyor.

Görünmeyen muhalefet milletvekili daha yatırım gelmeden israf diye açıklamalarda bulunuyor.

Ne çabuk unutuldu bu havaalanının askeri kargo havaalanı olarak yapıldığı, Zonguldak’a hitap edemeyeceği demeçlerinin verildiği günler?

Ne çabuk unutuldu, havaalanı yapılırken dağı hesap edememişiz denilip dağı tıraşlamak için kampanyalar başlatılıp, ele güne rezil olduğumuz günler?

Ya arkadaş kimsenin siyaset uğruna bu şehrin önünü tıkamaya hakkı yok!

Faydanız olmuyorsa, bir çekilin yoldan,

Zararınız olmasın hiç değilse…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.