Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

REVİZYON İMAR PLANI YİNE İPTAL OLACAK

Mart ayı başındaki Belediye Meclis toplantısına müteakip belediye meclis salonunda, İmar plancısının sunumunda Kozlu’nun yeni yapılan Revizyon İmar Planı anlatıldı. Tek kelime ile facia! İddia ediyorum bu revizyon imar planı ile birçok kişi mağdur olacak. Bazı imarlı arsalar imarsız duruma ve park ya da yeşil alan durumuna düşecek. Bunun için gazetemizin manşet haberinde arsa sahiplerini ileride mağdur pozisyonuna düşmemeleri için, Revizyon İmar Planı askıya çıktıktan sonra arsalarının konumunu ve imar durumu öğrenip yasal süresinde itiraz etmeleri yönünde uyarmıştık. *** Meclis yetkilerini aşarak örtülü bir imar affı niteliğinde Revizyon İmar Planına onay verdiğinin ya farkında değil ya da bile bile suç işledi.   Yeni Revizyon İmar Planının da eskisi gibi iptal olacağını şimdiden rahatlıkla söyleyebiliriz. Neden mi? Bir kere art niyetli olarak hazırlandığı her halinden belli. Kayalıklar, deniz sahili yeşil alan olarak gösterilmiş! Bütün halinde hazırlanmamış! Yeni Revizyon İmar Planı öncesinde Ruhsat başvurusunda bulunmuş bazı müteahhitlere kıyak geçilmek için mahkeme kararı ile iptal edilmiş Revizyon İmar Planı üzerindeki hakları korunurken ( Burada mahkeme kararlarına muhalefet suçu işlenmiş), aynı konumda olan birçok binada kat eksiltilmesine gidilerek hak sahiplerinin kazanımları yok sayılıyor. Kişiye özel İmarlı alanlar oluşturulmuş! Yeni plan tek parça halinde yapılmamış! Ve çok önemli bir husus, ‘Askeri Güvenlik Alanı’ yok sayılarak İlçe Jandarma Komutanlığı yanındaki alan imara açılmış! Bu duruma İl Jandarma Tugay Komutanlığı ve Alay Komutanlığının itiraz etmesine kesin gözüyle bakılıyor. *** Kamuoyunda yeni yapılacak Revizyon İmar Planı ile Kozlu’nun İmar Rantının göz bebeği olmaktan çıkıp yaşanabilir bir ilçe olması beklentileri yine suya düştü. İmar ve Revizyon işlerinden çok iyi anlayan (!) Ertan ve Türker ikilisi bakalım kendilerinin değil (!) bu kentin hayrına ne yapacaklar?
Ekleme Tarihi: 25 Mart 2016 - Cuma

REVİZYON İMAR PLANI YİNE İPTAL OLACAK

Mart ayı başındaki Belediye Meclis toplantısına müteakip belediye meclis salonunda, İmar plancısının sunumunda Kozlu’nun yeni yapılan Revizyon İmar Planı anlatıldı.

Tek kelime ile facia!

İddia ediyorum bu revizyon imar planı ile birçok kişi mağdur olacak.

Bazı imarlı arsalar imarsız duruma ve park ya da yeşil alan durumuna düşecek.

Bunun için gazetemizin manşet haberinde arsa sahiplerini ileride mağdur pozisyonuna düşmemeleri için, Revizyon İmar Planı askıya çıktıktan sonra arsalarının konumunu ve imar durumu öğrenip yasal süresinde itiraz etmeleri yönünde uyarmıştık.

***

Meclis yetkilerini aşarak örtülü bir imar affı niteliğinde Revizyon İmar Planına onay verdiğinin ya farkında değil ya da bile bile suç işledi.

 

Yeni Revizyon İmar Planının da eskisi gibi iptal olacağını şimdiden rahatlıkla söyleyebiliriz.

Neden mi?

Bir kere art niyetli olarak hazırlandığı her halinden belli.

Kayalıklar, deniz sahili yeşil alan olarak gösterilmiş!

Bütün halinde hazırlanmamış!

Yeni Revizyon İmar Planı öncesinde Ruhsat başvurusunda bulunmuş bazı müteahhitlere kıyak geçilmek için mahkeme kararı ile iptal edilmiş Revizyon İmar Planı üzerindeki hakları korunurken ( Burada mahkeme kararlarına muhalefet suçu işlenmiş), aynı konumda olan birçok binada kat eksiltilmesine gidilerek hak sahiplerinin kazanımları yok sayılıyor.

Kişiye özel İmarlı alanlar oluşturulmuş!

Yeni plan tek parça halinde yapılmamış!

Ve çok önemli bir husus, ‘Askeri Güvenlik Alanı’ yok sayılarak İlçe Jandarma Komutanlığı yanındaki alan imara açılmış!

Bu duruma İl Jandarma Tugay Komutanlığı ve Alay Komutanlığının itiraz etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

***

Kamuoyunda yeni yapılacak Revizyon İmar Planı ile Kozlu’nun İmar Rantının göz bebeği olmaktan çıkıp yaşanabilir bir ilçe olması beklentileri yine suya düştü.

İmar ve Revizyon işlerinden çok iyi anlayan (!) Ertan ve Türker ikilisi bakalım kendilerinin değil (!) bu kentin hayrına ne yapacaklar?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.