Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

PROBLEM ÇÖZEN BEKTAŞ

Adam mühendis, Matematik kafası var. Problem çözmeye bayılıyor. Kaç denklemli olursa olsun fark etmiyor! Rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel misali, Her gidişinin ardından güçlenerek geri dönüyor. Gerçi Kozlu Belediyesinde başkanlık yapmak, Hergün matematik yarışmasına girmekten beter ama Adam seviyor bu işi, Hakkını da veriyor hani. Şimdi gelelim Bektaş’ın çözdüğü en son ve en zor olan probleme. *** Feto’nun tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta zirve de olduğu dönemde, Zonguldak’ta örgütün en gözde esnaflarından olan bürokrasi ve siyasette ki ağırlıklarından ötürü servetlerine servet katan Doğu Otomotive yıkama yağlama tesisi yapmak üzere kiralanan, Ancak o dönemdeki pozisyonlarından faydalanarak yıkama yağlama diye kiraladıkları Kozlu sahilinin en güzel yerindeki belediye arsasına iki katlı bina dikip modern bir auto showroom yapan Doğu Otomotivcilerin mal varlıklarına 15 Temmuz sonrası el konulmuştu. Gerçi diğer birçok Fetö’cünün olduğu gibi görünüşe bakıldığında şu an el konulan tüm mal varlıklarını geri almış gibi görünseler de Kozlu Belediyesi’nden kiraladıkları bu arsa ile ilgili mahkeme sürecinin devam ettiği ifade ediliyor. Ancak ihale süresi geldi çattı. Bunlar da dolaylı yollardan tekrar hak iddia ettikleri (!) bu değerli alanı geri almak için tüm mücadeleyi veriyorlardı. Aynı alanda gözü olan ve ihale sürecini yakından takip eden birçok Zonguldaklı girişimci ihale sürecini dört gözle beklerken, Problem çözme uzmanı Bektaş, hem kendini hem herkesi sıkıntıdan kurtaracak bir formül bularak arsayı Devlete, yani Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis etti. Böylece mevcut ve olası büyük bir kaosun da önüne geçilmiş oldu. İddia ediyorum elli kişi bir araya gelip böyle bir çözüm bulup bu sıkıntıyı başından bertaraf edemezdi. Başkan çözdüğü bu problemle aynı şahıslarla olan dostluğundan dolayı onlara menfaat sağlayacağı yönündeki iddialarında asılsız olduğunu ortaya koyarak, hem kendini hem Kozlu’yu rahatlatmış oldu. Bu hamleye on üzerinden on tam puan verilir.
Ekleme Tarihi: 04 Şubat 2021 - Perşembe

PROBLEM ÇÖZEN BEKTAŞ

Adam mühendis,

Matematik kafası var.

Problem çözmeye bayılıyor.

Kaç denklemli olursa olsun fark etmiyor!

Rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel misali,

Her gidişinin ardından güçlenerek geri dönüyor.

Gerçi Kozlu Belediyesinde başkanlık yapmak,

Hergün matematik yarışmasına girmekten beter ama

Adam seviyor bu işi,

Hakkını da veriyor hani.

Şimdi gelelim Bektaş’ın çözdüğü en son ve en zor olan probleme.

***

Feto’nun tüm Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta zirve de olduğu dönemde,

Zonguldak’ta örgütün en gözde esnaflarından olan bürokrasi ve siyasette ki ağırlıklarından ötürü servetlerine servet katan Doğu Otomotive yıkama yağlama tesisi yapmak üzere kiralanan,

Ancak o dönemdeki pozisyonlarından faydalanarak yıkama yağlama diye kiraladıkları Kozlu sahilinin en güzel yerindeki belediye arsasına iki katlı bina dikip modern bir auto showroom yapan Doğu Otomotivcilerin mal varlıklarına 15 Temmuz sonrası el konulmuştu.

Gerçi diğer birçok Fetö’cünün olduğu gibi görünüşe bakıldığında şu an el konulan tüm mal varlıklarını geri almış gibi görünseler de Kozlu Belediyesi’nden kiraladıkları bu arsa ile ilgili mahkeme sürecinin devam ettiği ifade ediliyor.

Ancak ihale süresi geldi çattı.

Bunlar da dolaylı yollardan tekrar hak iddia ettikleri (!) bu değerli alanı geri almak için tüm mücadeleyi veriyorlardı.

Aynı alanda gözü olan ve ihale sürecini yakından takip eden birçok Zonguldaklı girişimci ihale sürecini dört gözle beklerken,

Problem çözme uzmanı Bektaş, hem kendini hem herkesi sıkıntıdan kurtaracak bir formül bularak arsayı Devlete, yani Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis etti.

Böylece mevcut ve olası büyük bir kaosun da önüne geçilmiş oldu.

İddia ediyorum elli kişi bir araya gelip böyle bir çözüm bulup bu sıkıntıyı başından bertaraf edemezdi.

Başkan çözdüğü bu problemle aynı şahıslarla olan dostluğundan dolayı onlara menfaat sağlayacağı yönündeki iddialarında asılsız olduğunu ortaya koyarak, hem kendini hem Kozlu’yu rahatlatmış oldu.

Bu hamleye on üzerinden on tam puan verilir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.