Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

PARAN YOKSA DERENİN KARŞISINA

Kozlu Belediyesi kent merkezinde birçok kaldırım kenarı taşıt yolunu parkomatlı park yeri haline getirdi.Endişemiz adrese teslim bir ihale ile bu hizmetin yandaş birilerine peşkeş çekilmesiydi.Ancak şimdilik görünürde bu hizmeti belediye veriyor ve kazancı belediyeye gidiyor gibi görünüyor…O bakımdan olumlu ve mutluluk verici şüphesiz.Ancak, Kozlu Belediyesi’nin ilçedeki park sorununa çözüm üretmeden böyle bir uygulamaya gitmesi kelimenin tek anlamıyla abesle iştigal olarak nitelendirilir.Gerçi Kozlu’nun her şeyi biliyorum diye geçinen AKP’li Belediye Başkanı Ertan Şahin’e sorsalar ‘park sorununu hallettik, çözüm ürettik, derenin karşısında leb-i derya’nın önünde park yeri var’ diye cevap veriyor ama aslında kazın ayağı öyle değil!Öncelikle Kozlu’daki araçların hepsi o alana sığmaz!Sonra o alana kamyonlar, otobüsler ve iş makineleri park ettiği için otomobiller sınırlı sayıda araç çekebilecek alan bulabiliyor!Son olarak ta, biraz değil epey ayıp olmuyor mu Ertan efendi?Sen belediyede memur olarak çalışan, senin eşin olmaktan öte diğer belediye personelinden hiçbir ayrıcalığı olmayan eşinin aracını, evi 100 mt ötede olan, evinden belediyeye yürüme gelemeyen başkan yardımcısı Kerim efendinin sivil arabasını her Allahın günü belediyenin kapısına çekeceksin, oyları ile sizi o makamlara oturtan vatandaşa, ‘Ya para ile kent merkezine ya da beleş derenin karşısına aracını park et’ diyeceksin! ***Sizler rüyanızda göremeyeceğiniz o koltuklara bu vatandaşın oyları ile geldiniz ama sizin kadar vatandaşa tepeden bakan, hiçe sayan başka bir belediye yönetimi bu güne kadar gelmedi bu şehre.Ama senetle seçimin süresi çabuk gelirmiş!Kuvvetle muhtemel 2017’nin sonlarına doğru erken bir yerel seçim olması bekleniyor.Öyle olursa çok fazla zamanınız kalmadı!Tavsiyem gününüzü gün edin, kalan bir yılı iyi değerlendirin.Zaten öyle de yaptığınızdan ben dahil kimsenin şüphesi yok….Ancak unuttuğunuz bir husus var,Siz bu zihniyet bu yapı ile bir yıl sonra o oyunu alıp tepeden baktığınız, insan yerine koymadığınız halkın arasına döneceksiniz.Ve o halkın arasında nasıl dolaşacaksınız, milletin yüzüne nasıl bakacaksınız orasını Allah bilir.
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2016 - Çarşamba

PARAN YOKSA DERENİN KARŞISINA


Kozlu Belediyesi kent merkezinde birçok kaldırım kenarı taşıt yolunu parkomatlı park yeri haline getirdi.
Endişemiz adrese teslim bir ihale ile bu hizmetin yandaş birilerine peşkeş çekilmesiydi.
Ancak şimdilik görünürde bu hizmeti belediye veriyor ve kazancı belediyeye gidiyor gibi görünüyor…
O bakımdan olumlu ve mutluluk verici şüphesiz.
Ancak, Kozlu Belediyesi’nin ilçedeki park sorununa çözüm üretmeden böyle bir uygulamaya gitmesi kelimenin tek anlamıyla abesle iştigal olarak nitelendirilir.
Gerçi Kozlu’nun her şeyi biliyorum diye geçinen AKP’li Belediye Başkanı Ertan Şahin’e sorsalar ‘park sorununu hallettik, çözüm ürettik, derenin karşısında leb-i derya’nın önünde park yeri var’ diye cevap veriyor ama aslında kazın ayağı öyle değil!
Öncelikle Kozlu’daki araçların hepsi o alana sığmaz!
Sonra o alana kamyonlar, otobüsler ve iş makineleri park ettiği için otomobiller sınırlı sayıda araç çekebilecek alan bulabiliyor!
Son olarak ta, biraz değil epey ayıp olmuyor mu Ertan efendi?
Sen belediyede memur olarak çalışan, senin eşin olmaktan öte diğer belediye personelinden hiçbir ayrıcalığı olmayan eşinin aracını, evi 100 mt ötede olan, evinden belediyeye yürüme gelemeyen başkan yardımcısı Kerim efendinin sivil arabasını her Allahın günü belediyenin kapısına çekeceksin, oyları ile sizi o makamlara oturtan vatandaşa, ‘Ya para ile kent merkezine ya da beleş derenin karşısına aracını park et’ diyeceksin!
***
Sizler rüyanızda göremeyeceğiniz o koltuklara bu vatandaşın oyları ile geldiniz ama sizin kadar vatandaşa tepeden bakan, hiçe sayan başka bir belediye yönetimi bu güne kadar gelmedi bu şehre.
Ama senetle seçimin süresi çabuk gelirmiş!
Kuvvetle muhtemel 2017’nin sonlarına doğru erken bir yerel seçim olması bekleniyor.
Öyle olursa çok fazla zamanınız kalmadı!
Tavsiyem gününüzü gün edin, kalan bir yılı iyi değerlendirin.
Zaten öyle de yaptığınızdan ben dahil kimsenin şüphesi yok….
Ancak unuttuğunuz bir husus var,
Siz bu zihniyet bu yapı ile bir yıl sonra o oyunu alıp tepeden baktığınız, insan yerine koymadığınız halkın arasına döneceksiniz.
Ve o halkın arasında nasıl dolaşacaksınız, milletin yüzüne nasıl bakacaksınız orasını Allah bilir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.