Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

OSMAN AK

 İlk geldiği gün göreve başlarken, ‘Memleketime geldim’ demişti. Nüfus kâğıdında hangi il yazarsa yazsın, Gerçekten Zonguldak’ı memleketi olarak gördüğünü ispatladı. Ne birilerinin adamı oldu, Ne de devletin gücünü arkasına alarak birilerinin hasmı oldu. Kimsenin adamı değil, Devletin adamı olduğunu ispat etti. Yani kısacası Oflu misali Direkt Allah’a bağlı olduğunu gösterdi *** Çalışmaları ile şehirdeki asayiş olayları minimum seviyeye indi. Zehir tacirlerine, bonzai satıcılarına son 3 yılda indirilen darbenin daha büyüğünü bir yılda indirdi. Ancak ne yazık ki, o yakaladı mahkeme saldı. Ama o çocuklarımız zehirleyen bu kan emicilerin kökünü kurutana kadar bu illetle mücadeleden vazgeçmeyeceğini ifade ediyor. *** Personelin korktuğu, nefretle saygı gösterirmiş gibi davrandığı değil, Sevdiği, saydığı, saygı ile çalışma azmine azim kattığı Osman babası oldu. Sporla ilgili duruşu ile personele köstek değil, destek oldu. Halktan kopuk değil, halkla iç içe oldu. Halkın sevgisini kazandı. 10 Nisan Polis Bayramı’nda Zonguldak’ta uzun zamandan beri bu güne kadar kutlanmadığı kadar güzel kutlama etkinlikleri ile halkın ve personelin takdirini kazandı. *** Zonguldak’ta Polis evi altındaki, halkın denize girdiği plaj alanı içerisinde kalan atış poligonunu kaldırarak, meskul mahal dışında Ilıksu Esentepe mevkiinde eski taş ocağı olarak kullanılan alanda Emniyet güçlerine dört dörtlük bir poligon inşa ettirdi. Çevre duyarlılığından taviz vermeden atış poligonunun etrafında bir orman oluşturmak için ağaçlandırma çalışmasının ilk fidanını yine kendisi dikti. *** İki mecburiyet caddesinden oluşan şehir merkezinde ‘Trafik sorunu kronik hale gelmiş, yapacak bir şey yok. Sorun trafik değil yol sorunu’ demedi(!)  aldığı radikal tedbirlerle geçici de şehir içi trafiğini rahatlatmayı başardı. Son olarak radikal bir o kadar da isabetli bir karara imza attı. Her yıl Zonguldak’taki bir mayıs kutlamaları için belirlenen istasyon mevkiindeki toplanma alanını, bu yıl terminal alanı olarak değiştiğini açıkladı. Gerekçesinin; birçok teknik raporla metal yorgunluğu nedeniyle araç ve yaya trafiği için tehlike oluşturan Fevkani Köprüsü üzerinden binlerce insanın aynı anda yürümesi bir faciaya davetiye çıkaracağı, 1 Mayıs’ı bir Bayram kutlayalım derken bir felakete dönüştürmemesi için, olduğunu ifade etti. *** Özellikle bu karar ve geldiği günden beri Zonguldak’a katkılarından ötürü İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.
Ekleme Tarihi: 07 Mayıs 2015 - Perşembe

OSMAN AK

 İlk geldiği gün göreve başlarken, ‘Memleketime geldim’ demişti.

Nüfus kâğıdında hangi il yazarsa yazsın,

Gerçekten Zonguldak’ı memleketi olarak gördüğünü ispatladı.

Ne birilerinin adamı oldu,

Ne de devletin gücünü arkasına alarak birilerinin hasmı oldu.

Kimsenin adamı değil, Devletin adamı olduğunu ispat etti.

Yani kısacası Oflu misali Direkt Allah’a bağlı olduğunu gösterdi

***

Çalışmaları ile şehirdeki asayiş olayları minimum seviyeye indi.

Zehir tacirlerine, bonzai satıcılarına son 3 yılda indirilen darbenin daha büyüğünü bir yılda indirdi.

Ancak ne yazık ki, o yakaladı mahkeme saldı.

Ama o çocuklarımız zehirleyen bu kan emicilerin kökünü kurutana kadar bu illetle mücadeleden vazgeçmeyeceğini ifade ediyor.

***

Personelin korktuğu, nefretle saygı gösterirmiş gibi davrandığı değil,

Sevdiği, saydığı, saygı ile çalışma azmine azim kattığı Osman babası oldu.

Sporla ilgili duruşu ile personele köstek değil, destek oldu.

Halktan kopuk değil, halkla iç içe oldu. Halkın sevgisini kazandı.

10 Nisan Polis Bayramı’nda Zonguldak’ta uzun zamandan beri bu güne kadar kutlanmadığı kadar güzel kutlama etkinlikleri ile halkın ve personelin takdirini kazandı.

***

Zonguldak’ta Polis evi altındaki, halkın denize girdiği plaj alanı içerisinde kalan atış poligonunu kaldırarak, meskul mahal dışında Ilıksu Esentepe mevkiinde eski taş ocağı olarak kullanılan alanda Emniyet güçlerine dört dörtlük bir poligon inşa ettirdi.

Çevre duyarlılığından taviz vermeden atış poligonunun etrafında bir orman oluşturmak için ağaçlandırma çalışmasının ilk fidanını yine kendisi dikti.

***

İki mecburiyet caddesinden oluşan şehir merkezinde ‘Trafik sorunu kronik hale gelmiş, yapacak bir şey yok. Sorun trafik değil yol sorunu’ demedi(!)  aldığı radikal tedbirlerle geçici de şehir içi trafiğini rahatlatmayı başardı.

Son olarak radikal bir o kadar da isabetli bir karara imza attı.

Her yıl Zonguldak’taki bir mayıs kutlamaları için belirlenen istasyon mevkiindeki toplanma alanını, bu yıl terminal alanı olarak değiştiğini açıkladı.

Gerekçesinin; birçok teknik raporla metal yorgunluğu nedeniyle araç ve yaya trafiği için tehlike oluşturan Fevkani Köprüsü üzerinden binlerce insanın aynı anda yürümesi bir faciaya davetiye çıkaracağı, 1 Mayıs’ı bir Bayram kutlayalım derken bir felakete dönüştürmemesi için, olduğunu ifade etti.

***

Özellikle bu karar ve geldiği günden beri Zonguldak’a katkılarından ötürü İl Emniyet Müdürü Osman Ak’ı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.