Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

MESELE BİRA DEĞİL ALİ BEKTAŞ DÜŞMANLIĞI !

Algı ile bir kente zarar vermek bu olsa gerek! Bir süredir Zonguldak dışındayım. Ancak yaşadığım ve gazetecilik yaptığım şehirdeki gelişmeleri internet üzerinden anlık olarak takip ediyorum. Görüyorum ki, yine birileri şahsi çıkarları ya da şahsı çıkarlarına hizmet etmediği için Kozlu İlçesi ve Kozlu İlçesinin Belediye Başkanı Ali Bektaş üzerinden algı operasyonu yaparak şehre zarar vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl belediyenin maddi imkanları kullanılmadan düzenlenen ve Zonguldak genelinde büyük ilgi ve yankı uyandıran Efes Pilsen’in sponsor olduğu, ünlü sanatçıların katıldığı müzik festivalinin ikincisi Temmuz Ayında Kozlu’da düzenleneceği haberinden sonra Ali Bektaş düşmanlığını meslek haline getirmiş bazı yayın organları  teek bir ağızdan yaygara yaparak kamuoyunda algı oluşturma çabası içerisine giriştiler. Algı operasyonundaki ilkeleri ve çizgileri ise sponsor firmanın Türkiye’nin ünlü Bira markası olan Efes Pilsen! Hani şu sporda ülkemize büyük gurur yaşatan, Avrupa Şampiyonu olan Efes Pilsen! Eğitime, sanata, kültüre destek veren müzik festivaline sponsor olan Efes Pilsen! Amaç aynı Efes Pilsen ismi üzerinden Kozlu’da düzenlenecek olan müzik festivali görmezden gelinip, sanki içki festivali düzenlenecek algısını kamuoyuna yaymak! Hele bir de bu festivalin düzenleneceği ilçenin Belediye Başkanı muhafazakâr olarak bilinen Ak Partinin Belediye başkanı ise bas yaygaranın gazına. Konuyu ulusal haberlere kadar nasıl taşırız da Belediye Başkanını Partisinin Genel Merkezi gözünde nasıl zor duruma düşürüp, köşeye sıkıştırırız düşüncesi de algı operasyonunun bir diğer cephesi olsa gerek. Kimse yanlış anlamasın yaygarayı koparanlar muhafazakâr, bira karşıtı filan değil ha… Aksine bira sever arkadaşlar! Belki de Efes değil de Tuborg seviyorlardır. Orasını bilemeyiz… Ama şehrimizde yaşananları analiz edici bir gözle gözlemlediğimizde meselenin ne bira markası Efes’in sponsorluğu, ne de Konser alanına yakın 10 kişilik küçük bir mescidin bulunmasının olmadığını anlarız. Mesele Ali Bektaş zarar görsünde, Bektaş’ın yanında Kozlu zarar görmüş, Zonguldak zarar görmüş, halk eğlenceden, konserden mahrum kalmış, şehre dışarıdan para girmemiş, esnaf bundan faydalanamamış bunlar önemli değil. Sonra aynı arkadaşlar şehrin makûs talihinin bir türlü değişmemesinden dem vururlar. Benim olsun küçük olsun, Benim olmazsa yok olsun anlayışı ile bu şehrin makûs talihi değişir mi? Değişmez elbet… Ancak, şehrimiz adına güzel diyebileceğimiz bir şey var ki, halkımız artık bu tür algı operasyonlarını yemiyor. Zonguldak halkı, lafa değil icraata bakıyor.
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2022 - Pazartesi

MESELE BİRA DEĞİL ALİ BEKTAŞ DÜŞMANLIĞI !

Algı ile bir kente zarar vermek bu olsa gerek!

Bir süredir Zonguldak dışındayım.

Ancak yaşadığım ve gazetecilik yaptığım şehirdeki gelişmeleri internet üzerinden anlık olarak takip ediyorum.

Görüyorum ki, yine birileri şahsi çıkarları ya da şahsı çıkarlarına hizmet etmediği için Kozlu İlçesi ve Kozlu İlçesinin Belediye Başkanı Ali Bektaş üzerinden algı operasyonu yaparak şehre zarar vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl belediyenin maddi imkanları kullanılmadan düzenlenen ve Zonguldak genelinde büyük ilgi ve yankı uyandıran Efes Pilsen’in sponsor olduğu, ünlü sanatçıların katıldığı müzik festivalinin ikincisi Temmuz Ayında Kozlu’da düzenleneceği haberinden sonra Ali Bektaş düşmanlığını meslek haline getirmiş bazı yayın organları  teek bir ağızdan yaygara yaparak kamuoyunda algı oluşturma çabası içerisine giriştiler.

Algı operasyonundaki ilkeleri ve çizgileri ise sponsor firmanın Türkiye’nin ünlü Bira markası olan Efes Pilsen!

Hani şu sporda ülkemize büyük gurur yaşatan, Avrupa Şampiyonu olan Efes Pilsen!

Eğitime, sanata, kültüre destek veren müzik festivaline sponsor olan Efes Pilsen!

Amaç aynı Efes Pilsen ismi üzerinden Kozlu’da düzenlenecek olan müzik festivali görmezden gelinip, sanki içki festivali düzenlenecek algısını kamuoyuna yaymak!

Hele bir de bu festivalin düzenleneceği ilçenin Belediye Başkanı muhafazakâr olarak bilinen Ak Partinin Belediye başkanı ise bas yaygaranın gazına.

Konuyu ulusal haberlere kadar nasıl taşırız da Belediye Başkanını Partisinin Genel Merkezi gözünde nasıl zor duruma düşürüp, köşeye sıkıştırırız düşüncesi de algı operasyonunun bir diğer cephesi olsa gerek.

Kimse yanlış anlamasın yaygarayı koparanlar muhafazakâr, bira karşıtı filan değil ha…

Aksine bira sever arkadaşlar!

Belki de Efes değil de Tuborg seviyorlardır.

Orasını bilemeyiz…

Ama şehrimizde yaşananları analiz edici bir gözle gözlemlediğimizde meselenin ne bira markası Efes’in sponsorluğu, ne de Konser alanına yakın 10 kişilik küçük bir mescidin bulunmasının olmadığını anlarız.

Mesele Ali Bektaş zarar görsünde, Bektaş’ın yanında Kozlu zarar görmüş, Zonguldak zarar görmüş, halk eğlenceden, konserden mahrum kalmış, şehre dışarıdan para girmemiş, esnaf bundan faydalanamamış bunlar önemli değil.

Sonra aynı arkadaşlar şehrin makûs talihinin bir türlü değişmemesinden dem vururlar.

Benim olsun küçük olsun,

Benim olmazsa yok olsun anlayışı ile bu şehrin makûs talihi değişir mi?

Değişmez elbet…

Ancak, şehrimiz adına güzel diyebileceğimiz bir şey var ki, halkımız artık bu tür algı operasyonlarını yemiyor.

Zonguldak halkı, lafa değil icraata bakıyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.