Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

LEBLEBİCİNİN İŞİ BİTTİ

Yolcudur Abbas bağlasan durmaz... Cemaat ile yakınlığı kamuoyunca bilinen Akp Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir,  bir başka tabirle, Nami diğer Leblebici Ahmet' e yolun sonu göründü. Zonguldak’ta geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY  operasyonunun ardından, Cemaatin ileri gelen bir çok isminin tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ile gözler AKP’de siyaset yapan ve halen adı Cemaatle anılan bazı siyasetçilere çevrildi. Bunların başında AKP Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir yani namı diğer leblebici Ahmet geliyor. İddialara göre AKP Genel Merkezi bizim Leblebici Ahmet’i gözden çıkartmış. Birkaç aydır kamuoyunda Ahmet’in görevden alınacağı konuşuluyordu. *** Ancak hırsı aklının önünde giden, her daim bulunduğu makamın sorumluluk ve mesuliyet duygusundan uzak Ertan gibi bir belediye başkanı için, her yanlışına doğru diyet, yapıcı olmaktan uzak, yangına benzinle giden Ahmet Özdemir gibi bir ilçe başkanının varlığı bu güne kadar çok önem teşkil etti. Yanlış doğru demeden sorgulamadan her zaman Ahmet Ertan’a sahip çıktı, Ertan Ahmet’e… Biri ömrünün sonuna kadar bırakın bir daha görmeyi hayalini dahi kuramayacağı Belediye Başkanlığı makamının nimetlerinden faydalanıp, keyfini sürerken diğeri siyasetten doğru bozulan ticaretini düzeltmenin hesaplarını yaptı. *** Ama gün geldi çattı. İlk önce kendisini iktidar partisinin İlçe Başkanlığı Makamına oturtanları satıp çıkarları uğruna kayıtsız şartsız Ertan’ın yanında yer alan Ahmet’in de siyaseten sonu geldi. Şu sıralar Ankara’da koltuğu bırakmamak için kapı aşındırıyor. Ertan’ta kendisine destek vermesine rağmen artık yük olmaya başlayan Ahmet’ten şikayetçi aslında. Onun için sürece dâhil olmamak için yurtdışı seyahatini uzatmış. *** Ancak Ahmet modeli birini de bulmak zor. Bunlar Ahmet’in gözden çıkarıldığını öğrendikten sonra birkaç kez Ankara’ya gidip kafalarına göre birkaç isim önermişler ama bu isimler Genel Merkezde itibar görmemiş. Genel Merkez siz İlçenize geri dönün Kozlu ve Kilimli’nin adayı belli demiş. Tıpkı bunların genel seçimden evvel Ankara’ya gidip Hüseyin Özbakır’ın aday yapılmasını istemiyoruz diye dilekçe vermeleri gibi… *** Şimdi merakla izliyoruz. Umarım AKP Genel Merkezi Kozlu’ya akıllı, sağduyulu, siyasetten zenginleşme beklentisi olmayan, rantla yolsuzlukla adı anılmayan, saygın bir İlçe başkanı atarda bu vesileyle Ertan’da biraz kendini düzeltir.
Ekleme Tarihi: 01 Haziran 2016 - Çarşamba

LEBLEBİCİNİN İŞİ BİTTİ

Yolcudur Abbas bağlasan durmaz...

Cemaat ile yakınlığı kamuoyunca bilinen Akp Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir,  bir başka tabirle, Nami diğer Leblebici Ahmet' e yolun sonu göründü.

Zonguldak’ta geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması FETÖ/PDY  operasyonunun ardından, Cemaatin ileri gelen bir çok isminin tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ile gözler AKP’de siyaset yapan ve halen adı Cemaatle anılan bazı siyasetçilere çevrildi.

Bunların başında AKP Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Özdemir yani namı diğer leblebici Ahmet geliyor.

İddialara göre AKP Genel Merkezi bizim Leblebici Ahmet’i gözden çıkartmış.

Birkaç aydır kamuoyunda Ahmet’in görevden alınacağı konuşuluyordu.

***

Ancak hırsı aklının önünde giden, her daim bulunduğu makamın sorumluluk ve mesuliyet duygusundan uzak Ertan gibi bir belediye başkanı için, her yanlışına doğru diyet, yapıcı olmaktan uzak, yangına benzinle giden Ahmet Özdemir gibi bir ilçe başkanının varlığı bu güne kadar çok önem teşkil etti.

Yanlış doğru demeden sorgulamadan her zaman Ahmet Ertan’a sahip çıktı, Ertan Ahmet’e…

Biri ömrünün sonuna kadar bırakın bir daha görmeyi hayalini dahi kuramayacağı Belediye Başkanlığı makamının nimetlerinden faydalanıp, keyfini sürerken diğeri siyasetten doğru bozulan ticaretini düzeltmenin hesaplarını yaptı.

***

Ama gün geldi çattı.

İlk önce kendisini iktidar partisinin İlçe Başkanlığı Makamına oturtanları satıp çıkarları uğruna kayıtsız şartsız Ertan’ın yanında yer alan Ahmet’in de siyaseten sonu geldi.

Şu sıralar Ankara’da koltuğu bırakmamak için kapı aşındırıyor.

Ertan’ta kendisine destek vermesine rağmen artık yük olmaya başlayan Ahmet’ten şikayetçi aslında.

Onun için sürece dâhil olmamak için yurtdışı seyahatini uzatmış.

***

Ancak Ahmet modeli birini de bulmak zor.

Bunlar Ahmet’in gözden çıkarıldığını öğrendikten sonra birkaç kez Ankara’ya gidip kafalarına göre birkaç isim önermişler ama bu isimler Genel Merkezde itibar görmemiş.

Genel Merkez siz İlçenize geri dönün Kozlu ve Kilimli’nin adayı belli demiş.

Tıpkı bunların genel seçimden evvel Ankara’ya gidip Hüseyin Özbakır’ın aday yapılmasını istemiyoruz diye dilekçe vermeleri gibi…

***

Şimdi merakla izliyoruz.

Umarım AKP Genel Merkezi Kozlu’ya akıllı, sağduyulu, siyasetten zenginleşme beklentisi olmayan, rantla yolsuzlukla adı anılmayan, saygın bir İlçe başkanı atarda bu vesileyle Ertan’da biraz kendini düzeltir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.