Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

KOZLU’YA YAKIŞMADI

  29 Ekim Cumhuriyetimizin 95’inci kuruluş yıldönümü bu yıl tüm yılda daha farklı bir coşku ile kutlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl ilk defa Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunu Ankara dışında, yeni havalimanının açılışı vesilesi ile İstanbul’a taşıma kararı karşısında, muhalefet liderlerinin İstanbul’daki açılışa katılmama kararına rağmen Ankara’da Anıtkabir’de gerçekleşen resmi tören büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu. Anıtkabir gece de ziyarete açıktı. Cumhuriyet’in 95’inci doğum gününde, yurdun dört bir yanında Ankara’ya gelen yurttaşlar gece yarılarına kadar Anıtkabir’e Cumhuriyetin mimarı Atasını ziyarete koştu.  *** Yurdun dört bir yanındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları da benzer coşku ve heyecan içerisinde geçti. Ancak doğduğum, büyüdüğüm Zonguldak’ın Kozlu İlçesindeki kutlamalar çerçevesinde gerçekleştirilen Cumhuriyet yürüyüşü ve akşam anfi tiyatroda düzenlenen konsere Kozluluların gösterdikleri duyarsızlık beni şok etti. Ne Cumhuriyet yürüyüşünde, nede gece düzenlenen konserde belediyede çalışan personel kadar insan katılmamıştı. Kozlulular bu kadar duyarsız olamaz, dedim kendi kendime. Nerede son yerel seçimde Kozluda 10 bini aşkın oy alan  Ak Parti teşkilat mensupları? Nerede 8 binden fazla oy alan CHP’liler? Nerede 4 bine yakın oyu olan MHP’liler? Yazık çok yazık! *** İnsan böyle coşkulu bir günde böyle bir tablo ile karşılaşınca ister istemez altında bir bit yeniği arıyor. Hani diyorum ki, Cumhuriyet yürüyüşüne ve akşam düzenlenen konsere katılımın yok seviyesinde olmasının altında Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’a karşılık bir ‘SATIŞ’ mı var? Her ne kadar yok denilse de tablo onu gösteriyor? Cumhuriyet Bayramında Kozlu’yu küçük düşürme pahasına biri ya da birileri Başkan Yılmaz yalnız görünümünü yansıtmak istiyor. *** Başkan Yılmaz’ın eksikleri hataları yok mu? Var. İnsanın olduğu yerde hata olmaması kaçınılmazdır. Önemli olan hata değil, hatada ısrar etmemektir. Her şeyden kötüsü başkanın ekibi yok! Şehir dışından tuttuğu Kozlu’yu ve dinamiklerini bilmeyen profosyenel, danışmanlarının da ne derece etkili oldukları bu gibi durumlarda ortaya çıkıyor. Oysa ki, sağlam bir ekibi ve danışmanları olsaydı, başkana geçen sene anfi tiyatroda düzenlenen, gece buz gibi hava yüzünden katılımın yok düzeyde olduğu konseri hatırlatır ve onun yerine bu yıl kapalı bir mekanda Kozlu Protokolünün aileleri ile davetli olduğu içerisinde müzik dinletisi olan bir Cumhuriyet Balosu düzenlemesinin çok daha verimli ve amacına ulaşan bir faaliyet olacağı tavsiyesinde bulunurdu. Böylece boş anfi tiyatroda düzenlenen konser yüzünden başkan bir gol yemekten de kurtulurdu. *** Her neyse, Umarım bu durumdan başkan sağlam bir ders çıkarır. Seçim yaklaştıkça, entrika ve satışlar daha da artacak! Bu saatten sonra ekip kuramayacağına göre, çok uyanık ve tedbirli olması gerekli. Bu son durum gösteriyor ki, kendisini harcamak adına bazı kişi yada kişiler Cumhuriyet Bayramında Kozluyu küçük düşürecek kadar gözlerini karartmışlar.
Ekleme Tarihi: 31 Ekim 2018 - Çarşamba

KOZLU’YA YAKIŞMADI

 

29 Ekim Cumhuriyetimizin 95’inci kuruluş yıldönümü bu yıl tüm yılda daha farklı bir coşku ile kutlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yıl ilk defa Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonunu Ankara dışında, yeni havalimanının açılışı vesilesi ile İstanbul’a taşıma kararı karşısında, muhalefet liderlerinin İstanbul’daki açılışa katılmama kararına rağmen Ankara’da Anıtkabir’de gerçekleşen resmi tören büyük bir coşku ve heyecana sahne oldu.

Anıtkabir gece de ziyarete açıktı. Cumhuriyet’in 95’inci doğum gününde, yurdun dört bir yanında Ankara’ya gelen yurttaşlar gece yarılarına kadar Anıtkabir’e Cumhuriyetin mimarı Atasını ziyarete koştu. 

***

Yurdun dört bir yanındaki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları da benzer coşku ve heyecan içerisinde geçti.

Ancak doğduğum, büyüdüğüm Zonguldak’ın Kozlu İlçesindeki kutlamalar çerçevesinde gerçekleştirilen Cumhuriyet yürüyüşü ve akşam anfi tiyatroda düzenlenen konsere Kozluluların gösterdikleri duyarsızlık beni şok etti.

Ne Cumhuriyet yürüyüşünde, nede gece düzenlenen konserde belediyede çalışan personel kadar insan katılmamıştı.

Kozlulular bu kadar duyarsız olamaz, dedim kendi kendime.

Nerede son yerel seçimde Kozluda 10 bini aşkın oy alan  Ak Parti teşkilat mensupları?

Nerede 8 binden fazla oy alan CHP’liler?

Nerede 4 bine yakın oyu olan MHP’liler?

Yazık çok yazık!

***

İnsan böyle coşkulu bir günde böyle bir tablo ile karşılaşınca ister istemez altında bir bit yeniği arıyor.

Hani diyorum ki, Cumhuriyet yürüyüşüne ve akşam düzenlenen konsere katılımın yok seviyesinde olmasının altında Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz’a karşılık bir ‘SATIŞ’ mı var?

Her ne kadar yok denilse de tablo onu gösteriyor?

Cumhuriyet Bayramında Kozlu’yu küçük düşürme pahasına biri ya da birileri Başkan Yılmaz yalnız görünümünü yansıtmak istiyor.

***

Başkan Yılmaz’ın eksikleri hataları yok mu?

Var.

İnsanın olduğu yerde hata olmaması kaçınılmazdır.

Önemli olan hata değil, hatada ısrar etmemektir.

Her şeyden kötüsü başkanın ekibi yok!

Şehir dışından tuttuğu Kozlu’yu ve dinamiklerini bilmeyen profosyenel, danışmanlarının da ne derece etkili oldukları bu gibi durumlarda ortaya çıkıyor.

Oysa ki, sağlam bir ekibi ve danışmanları olsaydı, başkana geçen sene anfi tiyatroda düzenlenen, gece buz gibi hava yüzünden katılımın yok düzeyde olduğu konseri hatırlatır ve onun yerine bu yıl kapalı bir mekanda Kozlu Protokolünün aileleri ile davetli olduğu içerisinde müzik dinletisi olan bir Cumhuriyet Balosu düzenlemesinin çok daha verimli ve amacına ulaşan bir faaliyet olacağı tavsiyesinde bulunurdu.

Böylece boş anfi tiyatroda düzenlenen konser yüzünden başkan bir gol yemekten de kurtulurdu.

***

Her neyse,

Umarım bu durumdan başkan sağlam bir ders çıkarır.

Seçim yaklaştıkça, entrika ve satışlar daha da artacak!

Bu saatten sonra ekip kuramayacağına göre, çok uyanık ve tedbirli olması gerekli.

Bu son durum gösteriyor ki, kendisini harcamak adına bazı kişi yada kişiler Cumhuriyet Bayramında Kozluyu küçük düşürecek kadar gözlerini karartmışlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.