Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

KOZLU'YA HUZUR VE SÜKUNET HAKİM OLSUN

  Kozlu Belediye Meclis Toplantısı Mart ayı ilk oturumunu geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirdi. Uzun zaman aranın ardından katıldığım ikinci meclis toplantısıydı. Bu toplantı, daha göreve gelmeden Kozlu'da herkesim arasında kavga çekişme ortamından uzak huzur, kardeşlik ve barış istediğini söyleyen Kozlu'nun yeni Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın Başkanlık ettiği ilk Meclis toplantısıydı. Birisi 'nasıldı?' diye soracak olsa, Tek kelimeyle huzur dolu sakin geçen bir toplantıydı. Eski toplantıları hatırlıyorum da meclis üyeleri dahil herkesin ne kadar gerginlikten uzak huzur ve sükunet içersinde uzlaşı kültürüne yakışır bir şekilde görev yaptığı normal iken şimdi dahi bizlere tuhaf geliyor. Toplantıdan bir iki enstantane dikkatimi çekiyor; CHP'li Meclis üyesi Hüdai Dökmeci Başkan Kerim Yılmaz'a Komisyon kararlarının meclis üyelerine dağıtılmadığını ifade ediyor. Başkan Yılmaz soruyor; 'Dağıtmıyor musunuz?' Yanındaki Belediye görevlisi sanırım 'Hayır' diyor. Başkan Yılmaz; 'Dağıtın o zaman' şeklinde talimat veriyor. Yine toplantının bir başka bölümünde CHP'li Belediye Meclis üyesi Hüdai Dökmeci yazılı dağıtılan ve okunan gündem maddelerinin gündem içine alınmasının gerektiği yönünde Başkan Yılmaz'ı uyarıyor. Başkan Yılmaz açıklamasını yaparak, 'Bundan sonra alırız. sorun olacak önemli bir konu değil' diyor. Bir kişinin uzlaşı ve hoşgörü ile bu güne kadar gerilmiş bir topluluğu nasıl yumuşattığının en büyük örneğidir bu toplantı. Dilerim Başkan Kerim Yılmaz'ın bu anlayışı hep sürer ve bundan sonra gerek Belediye Meclisinde gerekse Kozlu'da huzur ve sükunet hakim olur.   AKP'DE BAŞKA ADAM YOKMUYDU? Diğer yandan Belediye Meclis gurubunda Kerim Yılmaz'ın Belediye Başkanı olması ile boşalan imar komisyonu üyeliklerine yapılan seçim ile ilgili kamuoyundan gelen ve gelecek olan bir eleştiriyi dile getirmek istiyorum. AKP gurubunda Kerim Yılmaz'dan boşalan İmar Komisyonu üyeliğine AKP'li Belediye Meclis üyesi Tahsin Karaarslan aday oldu ve seçildi. Ali Bektaş döneminin İmar Komisyonu üyesi ve başkanı Tahsin Karaarslan, Ertan Şahin döneminin İmar Komisyonu başkanı ve üyesi Tahsin Karaarslan, Şimdi de Kerim Yılmaz döneminin İmar Komisyonu üyesi Tahsin Karaarslan. Yahu bu AKP'de Tahsin Karaarslan'dan başka İmar Komisyonu üyesi yapacak kimse yok mu? Tahsin Karaarslan kim? Kozlu'da inşaat işleri yapan müteahhit. İş makineleri var. Belediyeye iş yapan müteahhitlere kiraya veriyor. Peki bu etik mi? Doğru mu? Bu durum hem Başkan Kerim Yılmaz'ı hem de Tahsin Karaarslan'ı sıkıntıya sokmaz mı? Yok sokmaz diye düşünülmüş ki Karaarslan üzerinde karar kılınmış. Memlekete hayırlı uğurlu olsun. 
Ekleme Tarihi: 09 Mart 2017 - Perşembe

KOZLU'YA HUZUR VE SÜKUNET HAKİM OLSUN

 

Kozlu Belediye Meclis Toplantısı Mart ayı ilk oturumunu geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleştirdi.

Uzun zaman aranın ardından katıldığım ikinci meclis toplantısıydı.

Bu toplantı, daha göreve gelmeden Kozlu'da herkesim arasında kavga çekişme ortamından uzak huzur, kardeşlik ve barış istediğini söyleyen Kozlu'nun yeni Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'ın Başkanlık ettiği ilk Meclis toplantısıydı.

Birisi 'nasıldı?' diye soracak olsa,

Tek kelimeyle huzur dolu sakin geçen bir toplantıydı.

Eski toplantıları hatırlıyorum da meclis üyeleri dahil herkesin ne kadar gerginlikten uzak huzur ve sükunet içersinde uzlaşı kültürüne yakışır bir şekilde görev yaptığı normal iken şimdi dahi bizlere tuhaf geliyor.

Toplantıdan bir iki enstantane dikkatimi çekiyor;

CHP'li Meclis üyesi Hüdai Dökmeci Başkan Kerim Yılmaz'a Komisyon kararlarının meclis üyelerine dağıtılmadığını ifade ediyor.

Başkan Yılmaz soruyor; 'Dağıtmıyor musunuz?'

Yanındaki Belediye görevlisi sanırım 'Hayır' diyor.

Başkan Yılmaz; 'Dağıtın o zaman' şeklinde talimat veriyor.

Yine toplantının bir başka bölümünde CHP'li Belediye Meclis üyesi Hüdai Dökmeci yazılı dağıtılan ve okunan gündem maddelerinin gündem içine alınmasının gerektiği yönünde Başkan Yılmaz'ı uyarıyor.

Başkan Yılmaz açıklamasını yaparak, 'Bundan sonra alırız. sorun olacak önemli bir konu değil' diyor.

Bir kişinin uzlaşı ve hoşgörü ile bu güne kadar gerilmiş bir topluluğu nasıl yumuşattığının en büyük örneğidir bu toplantı.

Dilerim Başkan Kerim Yılmaz'ın bu anlayışı hep sürer ve bundan sonra gerek Belediye Meclisinde gerekse Kozlu'da huzur ve sükunet hakim olur.  

AKP'DE BAŞKA ADAM YOKMUYDU?

Diğer yandan Belediye Meclis gurubunda Kerim Yılmaz'ın Belediye Başkanı olması ile boşalan imar komisyonu üyeliklerine yapılan seçim ile ilgili kamuoyundan gelen ve gelecek olan bir eleştiriyi dile getirmek istiyorum.

AKP gurubunda Kerim Yılmaz'dan boşalan İmar Komisyonu üyeliğine AKP'li Belediye Meclis üyesi Tahsin Karaarslan aday oldu ve seçildi.

Ali Bektaş döneminin İmar Komisyonu üyesi ve başkanı Tahsin Karaarslan,

Ertan Şahin döneminin İmar Komisyonu başkanı ve üyesi Tahsin Karaarslan,

Şimdi de Kerim Yılmaz döneminin İmar Komisyonu üyesi Tahsin Karaarslan.

Yahu bu AKP'de Tahsin Karaarslan'dan başka İmar Komisyonu üyesi yapacak kimse yok mu?

Tahsin Karaarslan kim?

Kozlu'da inşaat işleri yapan müteahhit.

İş makineleri var.

Belediyeye iş yapan müteahhitlere kiraya veriyor.

Peki bu etik mi?

Doğru mu?

Bu durum hem Başkan Kerim Yılmaz'ı hem de Tahsin Karaarslan'ı sıkıntıya sokmaz mı?

Yok sokmaz diye düşünülmüş ki Karaarslan üzerinde karar kılınmış.

Memlekete hayırlı uğurlu olsun. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.