Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

KOZLU’DA İKİNCİ AHMET DÖNEMİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinde metal yorgunluğu olduğunu ifade ederek, teşkilatlardaki yıpranmış olan isimlerle yollarını ayırıp yenilenerek 2019 seçimlerine daha dinamik bir şekilde hazırlanacaklarını dile getirdi. Bu çerçevede AKP Genel Merkezi başarılı da olsalar bazı yıpranmış isimlere yeni yönetimlerde yer vermiyor. Hatta Başta İstanbul, Düzce, Niğde Büyükşehir Belediye Başkanları hiç beklenmedik bir anda istifalarını verdi. Önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde birçok Belediye Başkanı ve İl Başkanının istifalarını vereceği vermeyenlerin istifaya zorlanacağı ileri sürülüyor.   * * *   Zonguldak’ta metal yorgunluğundan nasibini alan iller arsında. Merkez İlçe, Kozlu ve Kilimli ilçe başkanlarının istifaları alındı. Yerlerine yapılacak atamalar için AKP Genel Merkezi ince eleyip sık dokudu. Kozlu’da yapılan temayül yoklamasından genç iş adamı önde çıkmasına ve kamuoyunda farklı isimler zikredilmesine rağmen, Ankara’da Genel Merkezde, İlçe Başkanının belirleneceği mülakata Serkan Günay, Ahmet Gören ve İsmet Açıkgöz çağırıldı. Üç isimde AKP Kozlu Teşkilatının emektarları arsında yer alıyor. Genel merkezin yaptığı değerlendirmede eğitim kıstası ağırlık basmış olacak ki, Lise mezunu iki adayı geride bırakan veteriner Hekim Ahmet Gören AKP Kozlu İlçe Başkanı olarak belirlendi.   * * *   Asıl önemli olan bundan sonrası. Kozlu’da bir Ahmet gitti, diğer Ahmet geldi. Diğer bir tabirle ikinci Ahmet dönemi başladı. Bakalım gelen Ahmet giden Ahmet’i aratacak mı? Yoksa birleştirici, uzlaşıcı, derleyip toplayıcı bir tutumla, AKP’nin Kozlu’daki tüm üyelerini kucaklamayı başarabilecek mi? En önemlisi; Kendi otoritesini kurması, Onun bunun adamı ya da devamı olarak anılmaması, Akçeli işlere bulaşmaması, Belediye Başkanı ile uyumlu çalışması, Kozlu’nun merkezi hükümetin nimetlerinden faydalanması için Ankara ile Kozlu arasında köprü olması. Hep birlikte izleyip göreceğiz. Yanlışlarda müdahalemiz, Doğrularda desteğimiz olacak. Bizim için önemli olan koltukta hangi Ahmet’in olduğu değil, Hangi Ahmet’in Kozlu’ya faydalı olduğudur!
Ekleme Tarihi: 19 Ekim 2017 - Perşembe

KOZLU’DA İKİNCİ AHMET DÖNEMİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinde metal yorgunluğu olduğunu ifade ederek, teşkilatlardaki yıpranmış olan isimlerle yollarını ayırıp yenilenerek 2019 seçimlerine daha dinamik bir şekilde hazırlanacaklarını dile getirdi.

Bu çerçevede AKP Genel Merkezi başarılı da olsalar bazı yıpranmış isimlere yeni yönetimlerde yer vermiyor.

Hatta Başta İstanbul, Düzce, Niğde Büyükşehir Belediye Başkanları hiç beklenmedik bir anda istifalarını verdi.

Önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde birçok Belediye Başkanı ve İl Başkanının istifalarını vereceği vermeyenlerin istifaya zorlanacağı ileri sürülüyor.

 

* * *

 

Zonguldak’ta metal yorgunluğundan nasibini alan iller arsında.

Merkez İlçe, Kozlu ve Kilimli ilçe başkanlarının istifaları alındı.

Yerlerine yapılacak atamalar için AKP Genel Merkezi ince eleyip sık dokudu.

Kozlu’da yapılan temayül yoklamasından genç iş adamı önde çıkmasına ve kamuoyunda farklı isimler zikredilmesine rağmen, Ankara’da Genel Merkezde, İlçe Başkanının belirleneceği mülakata Serkan Günay, Ahmet Gören ve İsmet Açıkgöz çağırıldı.

Üç isimde AKP Kozlu Teşkilatının emektarları arsında yer alıyor.

Genel merkezin yaptığı değerlendirmede eğitim kıstası ağırlık basmış olacak ki, Lise mezunu iki adayı geride bırakan veteriner Hekim Ahmet Gören AKP Kozlu İlçe Başkanı olarak belirlendi.

 

* * *

 

Asıl önemli olan bundan sonrası.

Kozlu’da bir Ahmet gitti, diğer Ahmet geldi.

Diğer bir tabirle ikinci Ahmet dönemi başladı.

Bakalım gelen Ahmet giden Ahmet’i aratacak mı?

Yoksa birleştirici, uzlaşıcı, derleyip toplayıcı bir tutumla, AKP’nin Kozlu’daki tüm üyelerini kucaklamayı başarabilecek mi?

En önemlisi;

Kendi otoritesini kurması,

Onun bunun adamı ya da devamı olarak anılmaması,

Akçeli işlere bulaşmaması,

Belediye Başkanı ile uyumlu çalışması,

Kozlu’nun merkezi hükümetin nimetlerinden faydalanması için Ankara ile Kozlu arasında köprü olması.

Hep birlikte izleyip göreceğiz.

Yanlışlarda müdahalemiz,

Doğrularda desteğimiz olacak.

Bizim için önemli olan koltukta hangi Ahmet’in olduğu değil,

Hangi Ahmet’in Kozlu’ya faydalı olduğudur!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.