Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

KOZLU’DA ADAY BOLLUĞU YAŞANACAK

Yerel seçimler yaklaşıyor. Belediye başkan adayları tek tek ortaya çıkıyor. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi ciddi adaylar şimdiden sonra ortaya çıkar. Boş boş ortaya çıkan,  aslında meclis üyeliğine razı olup, Çıtayı yüksek tutmak adına kendini aday ilan edenleri saymazsak, Kamuoyunda kabul gören saygın isimler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Ama bunlar kontrollü gidiyorlar. Kamuoyunun nabzını yoklayıp, siyasi ortamı izleyip emin olmak istiyorlar. Bu dönem CHP’de aday bolluğu yaşanacak gibi görünüyor. CHP ile ismi anılan adaylardan; Mevcut belediye meclis üyesi toplumda saygın ve beyefendi kişiliği ile tanınan Cihan Değirmenci, Kozlu Belediyesi’nde mühendis olarak görev yapan Mustafa Baykan, Gelecek Partisi eski il başkanı olarak siyasette ismini duyuran ve Kozlu’nun tanınmış ailelerinden Kutayer ailesinin bireyi olan Mustafa Kutayer, Daha önce Ak Parti’den Milletvekili adayı ve Kozlu Belediye Başkan adayı olan halen Bakanlık müfettişi olarak görev yapan Akın Kaymak, Eski Kozlu Belediye Başkanı merhum Hüdai Dökmeci’nin oğlu İnşaat mühendisi Aytuğ Dökmeci, gibi isimler yer alıyor. İleriki günlerde bu isimlere mutlaka yeni isimler de eklenecektir. Ak Parti’de ise durum farklı. Anketlerde açık ara ismi önde çıkan mevcut belediye başkanı Ali Bektaş adaylığını açıklayarak, Kozlu Belediyesini tam olarak kurumsallaştırmak adına bir dönem daha aday olduğunu açıkladı. Ali Bektaş 15 yıl Kozlu Belediyesini yönetmiş, Belediyecilik anlamında rüştünü ispatlamış bir isim. Kamuoyunda her kesimden kabul gören ve Ak Partinin oylarının üzerine kendi potansiyel oyları ile katkı saylayarak seçim kazanma ihtimali çok yüksek bir siyasetçi. Bunun üzerine Ak Parti’den aday adayı olarak ortaya çıkacaklar pek bir şey ifade eder mi bilemem. Ama Ak Parti Kozlu’da mevcut Belediye Başkanı ile garanti gibi gördüğü seçimi maceraya sürükleyip riziko eder mi? Orası bilinmez… Şu an Ak Parti’de ismi ciddi olarak ortaya çıkan ‘ben adayım’ diyen bir isim yok! İsimler ortaya çıksın onun da değerlendirmesini o zaman yaparız.
Ekleme Tarihi: 16 Kasım 2023 - Perşembe

KOZLU’DA ADAY BOLLUĞU YAŞANACAK

Yerel seçimler yaklaşıyor.

Belediye başkan adayları tek tek ortaya çıkıyor.

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi ciddi adaylar şimdiden sonra ortaya çıkar.

Boş boş ortaya çıkan,  aslında meclis üyeliğine razı olup,

Çıtayı yüksek tutmak adına kendini aday ilan edenleri saymazsak,

Kamuoyunda kabul gören saygın isimler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Ama bunlar kontrollü gidiyorlar.

Kamuoyunun nabzını yoklayıp, siyasi ortamı izleyip emin olmak istiyorlar.

Bu dönem CHP’de aday bolluğu yaşanacak gibi görünüyor.

CHP ile ismi anılan adaylardan;

Mevcut belediye meclis üyesi toplumda saygın ve beyefendi kişiliği ile tanınan Cihan Değirmenci,

Kozlu Belediyesi’nde mühendis olarak görev yapan Mustafa Baykan,

Gelecek Partisi eski il başkanı olarak siyasette ismini duyuran ve Kozlu’nun tanınmış ailelerinden Kutayer ailesinin bireyi olan Mustafa Kutayer,

Daha önce Ak Parti’den Milletvekili adayı ve Kozlu Belediye Başkan adayı olan halen Bakanlık müfettişi olarak görev yapan Akın Kaymak,

Eski Kozlu Belediye Başkanı merhum Hüdai Dökmeci’nin oğlu İnşaat mühendisi Aytuğ Dökmeci, gibi isimler yer alıyor.

İleriki günlerde bu isimlere mutlaka yeni isimler de eklenecektir.

Ak Parti’de ise durum farklı.

Anketlerde açık ara ismi önde çıkan mevcut belediye başkanı Ali Bektaş adaylığını açıklayarak, Kozlu Belediyesini tam olarak kurumsallaştırmak adına bir dönem daha aday olduğunu açıkladı.

Ali Bektaş 15 yıl Kozlu Belediyesini yönetmiş, Belediyecilik anlamında rüştünü ispatlamış bir isim.

Kamuoyunda her kesimden kabul gören ve Ak Partinin oylarının üzerine kendi potansiyel oyları ile katkı saylayarak seçim kazanma ihtimali çok yüksek bir siyasetçi.

Bunun üzerine Ak Parti’den aday adayı olarak ortaya çıkacaklar pek bir şey ifade eder mi bilemem.

Ama Ak Parti Kozlu’da mevcut Belediye Başkanı ile garanti gibi gördüğü seçimi maceraya sürükleyip riziko eder mi? Orası bilinmez…

Şu an Ak Parti’de ismi ciddi olarak ortaya çıkan ‘ben adayım’ diyen bir isim yok!

İsimler ortaya çıksın onun da değerlendirmesini o zaman yaparız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Aykut özkan
(16.11.2023 10:55 - #155)
Kozlu belediyesi güvenilir ve çalışkan bir ele teslim edilmesi gerekiyor bunun adıda MUSTAFA KUTAYER dir
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.