Sitenin sağında bir giydirme reklam
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
Köşe Yazarı
Tansel KARDEŞ (Şimal Yıldızı)
 

Kozlu Nasıl İmar Cenneti Oldu?

Kozlu son yılların Zonguldak'ta en çok konuşulan ilçesi haline geldi.Ana başlık kişiye özel ada ve parsel bazında yapılan imar düzenlemeleri ile müteahhitlerin elde ettiği büyük rantlar.Oysaki Kozlu'nun önceki dönemde yapılan revizyon imar planları mahkeme tarafından esastan iptal edilmişti.Yani Kozlu şu an itibari ile plansız bir ilçe.Peki ne olacak?Gerekli kriterler yerine getirilerek Kozlu'nun yeniden Revizyon İmar Planı yapılması gerekiyor.İmardan çok iyi anlayan (!) eski Fen İşleri Müdürü Ertan Şahin göreve geldiği günden beri Belediye Meclisi Kararı ile yaptığı İmar değişikliklerinin, mahkeme kararlarına muhalefet etmek olduğunu anlamış olacak ki, Kozlu'ya yeni bir Revizyon imar planı yaptırdı.Ancak üç parçada yapılan ve eski planın iptal gerekçelerini barındıran Revizyon İmar Planına askıya çıktığı günden itibaren itirazlar gelmeye başladı.Büyük ihtimal mahkemeye taşınır ve o da önceki gibi iptal edilir.Bu arada olan Kozlu'ya oluyor. Kozlu yaşanacak bir kent olmaktan çıkıyor.Bir bina 5 katlı, hemen arkasındaki 13 katlı, onun yanındaki 11 katlı.Bu nasıl iş diye merak edenlere,Etmeyin kardeşim, adamına göre muamele mi diyelim illa...Son olarak Şehir merkezindeki iki katlı binanın yerine özel imar talebiyle meclisten AKP'lilerin oylarıyla kabul edilip geçen 16 katlı imar tadilatı kamuoyunda infial yarattı.Hatta bu madde oylanırken Ertan Şahin'in telefon geldi diyerek salonu terk etmesi, başka bir meclis üyesinin sen oy kullanmıyorsan ben de kullanmıyorum diyerek dışarı çıkması ise olayın trajik yönünü gözler önüne sermeye yetti.İşin ekstra hazin tarafı, Kozlu'da yatırım yapan, imardan büyük rantlar sağlayan iş adamlarından bir çoğunun Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan ya da takip altında olan iş adamlarından oluşmasıydı. Takdir Kamuoyunun.
Ekleme Tarihi: 02 Eylül 2016 - Cuma

Kozlu Nasıl İmar Cenneti Oldu?

Kozlu son yılların Zonguldak'ta en çok konuşulan ilçesi haline geldi.
Ana başlık kişiye özel ada ve parsel bazında yapılan imar düzenlemeleri ile müteahhitlerin elde ettiği büyük rantlar.
Oysaki Kozlu'nun önceki dönemde yapılan revizyon imar planları mahkeme tarafından esastan iptal edilmişti.
Yani Kozlu şu an itibari ile plansız bir ilçe.
Peki ne olacak?
Gerekli kriterler yerine getirilerek Kozlu'nun yeniden Revizyon İmar Planı yapılması gerekiyor.
İmardan çok iyi anlayan (!) eski Fen İşleri Müdürü Ertan Şahin göreve geldiği günden beri Belediye Meclisi Kararı ile yaptığı İmar değişikliklerinin, mahkeme kararlarına muhalefet etmek olduğunu anlamış olacak ki, Kozlu'ya yeni bir Revizyon imar planı yaptırdı.
Ancak üç parçada yapılan ve eski planın iptal gerekçelerini barındıran Revizyon İmar Planına askıya çıktığı günden itibaren itirazlar gelmeye başladı.
Büyük ihtimal mahkemeye taşınır ve o da önceki gibi iptal edilir.
Bu arada olan Kozlu'ya oluyor. Kozlu yaşanacak bir kent olmaktan çıkıyor.
Bir bina 5 katlı, hemen arkasındaki 13 katlı, onun yanındaki 11 katlı.
Bu nasıl iş diye merak edenlere,
Etmeyin kardeşim, adamına göre muamele mi diyelim illa...
Son olarak Şehir merkezindeki iki katlı binanın yerine özel imar talebiyle meclisten AKP'lilerin oylarıyla kabul edilip geçen 16 katlı imar tadilatı kamuoyunda infial yarattı.
Hatta bu madde oylanırken Ertan Şahin'in telefon geldi diyerek salonu terk etmesi, başka bir meclis üyesinin sen oy kullanmıyorsan ben de kullanmıyorum diyerek dışarı çıkması ise olayın trajik yönünü gözler önüne sermeye yetti.
İşin ekstra hazin tarafı, Kozlu'da yatırım yapan, imardan büyük rantlar sağlayan iş adamlarından bir çoğunun Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan ya da takip altında olan iş adamlarından oluşmasıydı.
Takdir Kamuoyunun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve batikaradenizhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.